featured

En iyi shitcoinler – 2024 listesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En iyi shitcoinler, kripto para piyasasında belirgin bir kullanım amacına sahip olmayan ve genellikle spekülasyonlara dayalı olarak değer kazanan varlıklardır. Bu varlıklar, genellikle belirli bir projeye veya teknolojiye dayanmadığı için spekülasyonlara açıktır ve varlığın fiyatı piyasa hareketleri tarafından belirlenir. Bununla birlikte topluluk odaklı büyüme sergileyerek popüler bir kullanıcı tabanına sahip olan shitcoinler, ciddi bir yatırım fırsatı da sunabilir.

2024 en iyi shitcoinler arasında Dogeverse, Slothana, Sponge V2, 99Bitcoins, Smog, Dogecoin, Shiba Inu, Pepe coin, Bonk, Dogwifhat ve Dogecoin20 gibi popüler varlıklar yer alır. Dogeverse, Slothana ve Sponge V2 gibi coinler pazarlama stratejileri ile tanınır. Özellikle Dogecoin, esprili temaları ile sosyal medya fenomeni olarak bilinir. SHIB ve Pepe coin gibi shitcoinler ise belirli bir topluluğun veya popüler kültürün bir alt grubu ile bağlantılıdır ve bu nedenle geniş bir hedef kitleye ulaşırlar.

En iyi shitcoinler listesi

Dogeverse Ethereum blok zinciri üzerinde inşa edilen Dogeverse, 6 farklı blok zincirleri arasındaki engelleri kaldırmayı amaçlıyor.

 

Dogeverse Tokenı Ziyaret Edin

WienerAI Köpek temalı yapay zeka projesi olan WienerAI, tokenomik yapısıyla yatırımcılara çeşitli fırsatlar sunarak büyümeyi hedeflemektedir.

 

WienerAI Ziyaret Edin

99Bitcoins 99Bitcoins, Bitcoin blok zinciri üzerinde L2E modeline öncülük eden bir platformdur.

 

99Bitcoins Ziyaret Edin

 

Sponge V2

Staking mekanizmasıyla ön plana çıkan Sponge V2, Sponge tokenın bir üst versiyonu olmaya hazırlanıyor.

Sponge V2 Ziyaret Edin

Smog Tüm zamanların en büyük Solana airdropu olarak yatırımcıların dikkatini çeken SMOG  projesi, adıl lansman özelliği ile herkese eşit katılım hakkı verir.  

 

SMOG Tokeni Ziyaret Edin

Dogecoin Kripto piyasasındaki en büyük ve en popüler meme coin olan DOGE, en iyi shitcoinler listesinde öne çıkıyor. 
Shiba Inu Dogecoin’in izinden giden ve en az DOGE token kadar popülerlik kazanan meme coindir.
Pepe coin Nisan 2023’te başlatılan varlık, piyasadaki en yeni ve en popüler meme coinlerden biridir. 
Bonk 2023 yılında gösterdiği performansla dikkat çeken Bonk, Pepe rakibi olarak öne çıkıyor.
Dogwifhat Son zamanlarda yaşadığı yükselişle Pepe coini geride bırakan WIF, piyasa değeri açısından büyümeyi sürdürüyor. 

En iyi shitcoinler için detaylı analiz

Dogeverse

Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Dogeverse projesinin ön satışı 8 Nisan tarihinde başladı ve token fiyatı 0,000294 dolar olarak belirlendi. Ön satışın başlangıcından itibaren 3.6 milyon doların üzerinde fon toplandı. Kısa sürede bu kadar çok fon toplanması projenin potansiyelini kanıtlıyor.

Dogeverse’in toplam arzı 200 milyar token ile sınırlıdır. Bu arzın dağılımında ön satışa yüzde 15 pay ayrılmıştır. Staking ödüllerine yüzde 10, proje fonları için ise yüzde 25’lik bir oran belirlenmiştir. Projede pazarlamaya yüzde 25’lik kısmına ayrılması varlığın ileriye yönelik büyüme planlarını gösteriyor. Dogeverse etkileşim sağlamak için Wormhole ve Portal Bridge gibi teknolojileri kullanır. Bu sayede Dogeverse kullanıcıları serbestçe farklı blok zincirleri arasında geçiş yapabilir ve farklı kripto varlıklarını kullanabilir.

Dogeverse Tokenı Ziyaret Edin

WienerAI

WienerAI (WAI), köpek temasını benimseyen bir yapay zeka projesi olarak öne çıkıyor ve köpek sevgisinin yanı sıra teknolojik yeniliklere de odaklanıyor. Bu proje, evrenin en güçlü sibernetik varlığı olma hedefini taşıyor. Toplam token arzı 69.000.000.000 olarak belirlenen projede bu arzın yüzde 30’u ön satışa, yüzde 20’si stakinge, yüzde 20’si topluluk ödüllerine, yüzde 10’u DEX/CEX likiditesine ve yüzde 20’si pazarlamaya ayrılarak projenin büyümesi ve gelişmesi destekleniyor.

WienerAI, ön satış sürecinde her gün büyük stake ödülleri sunarak hayran kitlesini binlerce kişiye ulaştırıyor ve bu şekilde projenin finansmanını güçlendiriyor. WienerAI projesi, şu ana kadar toplamda 372.224,66 dolarlık bir finansman toplamıştır. WienerAI’nin sunduğu avantajlar ve finansman durumu, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor ve projenin geleceği parlak görünüyor.

WienerAI Ziyaret Edin

99Bitcoins

99Bitcoins, kripto para birimleri hakkında bilgi edinmek isteyenleri ödüllendirmek amacıyla tasarlanmış bir platformdur. 99Bitcoins, BRC-20 token standardını kullanarak Bitcoin blok zincirinde L2E modeline öncülük eder ve kullanıcıların katılımı karşılığında ödüller kazanmalarını sağlar. Toplam arzı 99 milyar 99Bitcoins token olan platform; ön satış, staking, proje fonları, topluluk ödülleri, likidite ve pazarlama alanlarında tahsislerle desteklenmektedir.

Platformun yol haritası, çeşitli gelişmeleri içermekte olup Bitcoin’in dördüncü yarılanması ve piyasadaki gelişmeler gibi kripto para dünyasının önemli olaylarını da değerlendirir. Bu platform, kullanıcıları kripto para birimleri konusunda bilgilendirirken aynı zamanda ödüllendirerek daha bilgili bir topluluk oluşturmayı hedefler.

99Bitcoins Ziyaret Edin

Sponge V2

Kripto dünyasında çeşitli ve keyifli bir deneyim sunan bir platformu olarak bilinen proje, benzersiz staking modeline sahip bir shitcoin projesi olarak dikkat çekiyor. SPONGE V2’in popülaritesi, yatırımcılar ve meme meraklıları için bir toplanma noktası olmasıyla artıyor.

Sponge token, teknik yapısı ve benzersiz özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle benzersiz staking mekanizması, ERC-20 token olması ve topluluk tarafından hızlı bir şekilde benimsenmesi projenin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Sponge V2 Ziyaret Edin

Smog

Solana ekosisteminde yeni bir meme coin olan Smog, aynı zamanda platformda düzenlenen en büyük airdrop etkinliğidir. Airdropun benzersiz özelliği, token sahipleri ve topluluk üyelerinin çeşitli görevleri tamamlayarak airdrop puanı kazanmasıdır. Yeni bir shitcoin olan Smog, Solana blockchaininde piyasaya sürüldüğünden bu yana geleneksel bir kripto ön satışından farklı olarak SOL evrenindeki en büyük airdroplardan birine ev sahipliği yapmaktadır.

Token herhangi bir ön satış yapılmasına izin vermemektedir ve tüm yatırımcılar aynı satın alma koşullarından yararlanmaktadır. Smog’un yol haritasında daha fazla promosyon ve arz azaltma mekanizmaları varlığın değerini güvence altına alır. Projenin; geniş bir lansman yaparak beklentileri karşılayabileceği, projenin resmi lansmanından sonra geniş bir heyecan uyandırabileceği ve Binance shitcoin listesinde yer alacağı düşünülebilir.

SMOG Tokeni Ziyaret Edin

Dogecoin

Dogecoin doğası gereği eğlenceli ve espri amaçlı bir kripto para birimidir. 2013 yılında internet şakası olarak ortaya çıkan Dogecoin, büyüyen bir topluluğun gücü ile hızlı bir şekilde popüler hâle gelmiştir. Köpek logosu ve karakterinin altında yatan esprili ses tonu Dogecoin’ı eşsiz kılan özelliklerden birkaçıdır. Dogecoin düşük fiyatı ve hızlı işlem süresi sayesinde mikro işlemler ve günlük kullanım söz konusu olduğunda iyi bir seçenek olacaktır.

Ayrıca Dogecoin sınırsız bir tedarikle piyasa sürülmüştür ve bu da kullanıcıların herhangi bir günde sınırsız coine sahip olabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte fiyat hareketliliği ve gelecekteki belirsizlikler yatırımcılar için bazı riskler de içerebilir. Son olarak Dogecoin’in eğlenceli ve dostane doğası, kripto para dünyasında benzersiz bir yer edinmesini sağlar ve onu en iyi shitcoinler arasında önemli bir konuma taşır.

Shiba Inu

Dogecoin’e meydan okuyan ve kripto pazarında “Doge katili” olarak bilinen Shiba Inu, bir meme coin olarak doğdu. Mayıs 2021’de anonim bir geliştirici olan Ryoshi tarafından Ethereum block zincirinde ERC-20 token olarak hayata geçirildi. Shiba Inu tokeni, Shiba Inu köpeğinden ilham alarak oluşturuldu ve hızla popülerlik kazandı. SHIB, merkezi olmayan finansal işlemlerin yapılabildiği ShibaSwap gibi bir borsaya sahiptir.

Mizahi bir coin olarak başlayan SHIB, milyonlarca dolarlık işlemlerle ciddi bir kripto varlığına dönüştü. Varlık; merkezi olmayan borsalarda likidite sağlama, token takası yapma ve staking yaparak ödüller kazanma gibi birçok kullanım alanına sahiptir. Bu meme coin, Binance shitcoin listesinde de bulunur. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde SHIB en iyi shitcoinler listesinde önemli bir konuma sahiptir.

Pepe Coin

Yeni meme coinlerden biri olan Pepe, yüksek piyasa hacmiyle gün geçtikçe yatırımcılardan daha fazla ilgi görüyor. Nisan 2023’te ERC-20 token olarak başlatılan varlık, anonim bir ekip tarafından kuruldu. Ayrıca deflasyonist yapısı nedeniyle orta ve uzun vadede büyük bir potansiyele sahiptir.

Tüm bu özelliklere ek olarak meme coinin hızlı bir Binance listelemesi görmüş olması Pepe’yi diğer meme coinlerin önüne geçiriyor. Büyüme hızı Pepe’yi en iyi shitcoinler listesinde yakından izlenmeye değer bir varlık olduğunu kanıtlıyor.

Bonk

Bonk, kripto topluluğunda “Solana’nın Dogecoin’i” olarak bilinen bir meme token olup Solana ağında faaliyet göstermektedir. Ancak Bonk, sıradan bir şaka coini değildir. Çünkü Bonk projesi, oyun, NFT ve DeFi projeleri dahil olmak üzere birçok alanda yeni gelişmeler yapmayı hedeflemektedir.

Bonk, Solana ekosistemine yerleşik bir varlık olmayı hedefler ve bunu yapabilmek için oyun sektörü, NFT projeleri, DeFi uygulamaları ve yayına almayı seçtiği diğer alanlara odaklanır. Solana tabanlı bir meme coin olan Smog gibi Bonk coinde CoinMarketCap gibi önemli kripto para izleme platformlarında listelenmiştir.

Dogwifhat

Dogwifhat token, Solana ağının avantajlarını kullanarak önemli özellikleri bir araya getiriyor. Kullanıcıların ilgisini çeken WIF’in sade tasarımı ve düşük maliyeti, onu etkili bir alım-satım aracı kılar. Bu meme coin; Ethereum, SOL veya XRP gibi blockchain işlevlerine sahip olmamasına rağmen öne çıkar.

WIF’in yükselişi, özellikle Pepe coin gibi popüler meme tokenlarını geride bırakmasıyla dikkat çekiyor. Bu başarı, köpek temalı meme coinler arasında sert bir rekabetin yaşandığını gösteriyor, Dogecoin ve Shiba Inu gibi köpek temalı tokenların gölgesinde yükselen WIF, Solana ağının hızlı işlem gücüyle yükselme potansiyeli taşıyor.

Shitcoin nedir?

Shitcoinler, genellikle belirgin bir amacı olmayan ve spekülasyonlara dayalı olarak değer kazanan varlıkları tanımlamak için kullanılır. Bu coinler, ticaret hacimleri ve güçlü toplulukları ile yatırımcının dikkatini çekerken standart dijital varlıklardan farklı olarak bazı özellikler taşırlar. Shitcoinlerin ne olduğunu anlamak ve shitcoin nedir sorusuna yanıt bulmak için aşağıdaki temel özellikleri bilmemiz yeterlidir.

  • Shitcoinler ani fiyat hareketleri ile yüksek riske sahiptir ve kısa vadeli kazanç sunarlar.
  • Shitcoinler, genellikle yüksek getiri potansiyeli ve düşük giriş maliyeti ile ayırt edilir. 
  • Shitcoinler çalışma mantığı açısından altcoinlerden farklıdır ve güvenlik açısından risklere açıktır.
  • Tokenomiklere sahip olan en iyi shitcoinler, proje temeline göre değişmesine rağmen gerçek dünya kullanımından ve faydasından yoksundur.

Ayrıca kripto para ekosisteminde ayrı bir konuma sahip olan shitcoinler, meme coinler ile benzerlik gösterse de arada farklılıklar görülür. Meme coinler popüler internet kültüründen esinlenirken shitcoinler, hızlı kâr etme amacı taşır.

Shitcoinler iyi bir yatırım tercihi mi?

Shitcoinlere yatırım yapmak düşük fiyatlar dolayısıyla kârlı bir yatırım gibi gözükse de bu varlıkların volatil hareketleri onları riskli varlıklar hâline getirir. Bu araçlara yatırım yapmadan önce shitcoinler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, projenin büyüme potansiyelini incelemek gerekir. Böylece bu varlıkların iyi bir yatırım tercihi olup olmadıklarını anlamak kolaylaşır. Sonuç olarak yatırımcılar en iyi shitcoinleri portföylerine eklemeden önce potansiyel riskleri göz önünde bulundurarak kendi kararlarını vermelidir.

Shitcoinler nasıl satın alınır?

Shitcoinleri, ön satışlara katılarak veya kripto borsalardan satın almak mümkündür. Shitcoinleri almak için ön satışlara katılmak, genellikle yeni projelere erken aşamada yatırım yapmanın yanında, daha düşük fiyatlarla token elde etmenizi sağlar. Bu ön satışlara katılmak için projenin resmi web sitesini ziyaret edip kayıt yaptırmak ve belirtilen adımları takip etmek gerekir. Dogecoin20, Slothana ve Sponge V2 gibi tokenleri alabilmek için ise genellikle ön satışlar adımlarını izlemek gerekir.

Borsalardan shitcoin satın almak ise daha kolay ve hızlı bir yöntemdir. Bunun için güvenilir bir kripto para borsası seçerek hesap oluşturmanız ve doğrulamanın ardından satın almak istediğiniz shitcoini seçerek  işlem gördüğü borsadan satın almanız gerekir. Dogecoin, Shiba Inu ve Pepe coin, Bonk ile Dogwifhat gibi tokenleri ise Binance gibi kripto borsalarından satın alabilirsiniz.

DOGE20 Ziyaret Edin

Sık sorulan sorular

Kripto paraların ‘shitcoin’ olarak adlandırılması birçok faktöre bağlıdır. Bular arasında proje nitelikleri, gerçek dünya faydaları ve piyasa değeri gibi faktörler yer alır.

Her varlığa olduğu gibi shitcoinlere yatırım yapmak da risk içerir. Shitcoinlere yatırım yapmadan önce detaylı analizleri inceleyerek potansiyel riskleri göz önünde bulundurmalısınız.

Proje özelliklerine ve temalarına bağlı olarak en iyi shitcoinler değişiklik gösterir. Bu aşamada projelerin özelliklerini inceleyerek yatırımcı kendi kararını vermelidir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin