featured

Dogecoin fiyatında büyük değişim: Yüzde 40’lik çöküş yaklaşırken yeni Doge rakipleri güçleniyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler meme parası Dogecoin, son 1 aydır satış baskısı altında konsolide oluyor. Son bir ayda yüzde 30’un üzerinde değer kaybeden kripto varlık için düşüş sürecinin devam edeceği tahmin ediliyor. Özellikle Dogecoin hakkında çarpıcı analizleri ile dikkat çeken kripto analisti Josh Olszewicz tarafından açıklanan son düşüş trendi yaklaşık yüzde 40’lik bir kayba işaret etmekte.

Baş omuz formasyonunda çöküş

Son analizlerinde Dogecoin için Baş Omuz formasyonunda bir düşüş öngören analist Olszewicz, kapsamlı bir teknik grafik analizinde TK kesişimi ve düşüş yönlü Kuma Kırılması olmak üzere iki özel teknik modeli yakaladığını paylaşmıştı.

dogecoin

Tenkan-Sen ve Kijn-Sen olarak da bilinen TK kesişimi geniş piyasa hareketleri ortasında 9 dönemlik bir denge hesaplamasına verilen isimdir. Özellikle kısa vadeli ortalama ile uzun vadeli hesaplama arasındaki dönemi anlamak için kullanılan bu modelde kesişim ise düşüş eğilimini anlatmak için kullanılır. Kumo kırılması ise ortalamalar içinde fiyatın aşağıya doğru bir kırılma gerçekleştireceğini ifade eder.

Analistin grafik modelinde gösterdiği her iki modelde aşağıya doğru bir kırılmanın habercisi olarak yorumlanıyor. 0,14 dolar seviyesinde yer alan DOGE fiyatı, analistin paylaştığı grafikte yeşil renk ile gösterilen bölgenin altında bir kırılmanın yaklaştığını gösteriyor. Bu kırılmanın gerçekleşmesi hâlinde fiyat 0,10 dolar ile 0,09 dolar bölgesine bir gerileme gösterebilir.

Dogecoin için kritik destek bölgesi

Dogecoin uzun bir süredir temel destek seviyesi 0,14 dolar bölgesinde tutunmaya çalışıyor. Crypto Tony gibi analistler tarafında da teyit edilen bu seviye, varlığın yükseliş momentumunu sürdürmesi için büyük önem taşıyor. Buna karşın satış baskısındaki bir artış meme parasının fiyatını 0,106 dolar seviyesine itebilir. Bu yazının yazıldığı sırada 0,1417 seviyesinde işlem gören kripto parası, son 24 saate yüzde 5,68 düşüş gösterdi.

Haftalık kaybı yüzde 12’yi geçen kripto, genel piyasa hissiyatına bağlı olarak yaşadığı düşüşten çıkarsa yeniden bir yükseliş momentumu yakalayabilir. Aksi takdire varlığın yeni bir düşüş trendi ile karşı karşıya kalması Analist Olszewicz’in açıkladığı olası TK kesişimi senaryosunu daha da güçlendirecek. 

Dogecoin zayıflarken rakipleri güçleniyor

Satış baskısı altında değer kaybeden Dogecoin son bir ayda sürekli aşağı yönlü bir hareket izledi. Bununla birlikte Dogecoin zayıflarken piyasaya yeni sürülen dog alternatifi coinler güçlenmeyi sürdürüyor. Bunlardan biri olan WienerAI, yapay zekâ ile meme ekosistemini birleştiren güçlü bir proje olarak ortaya çıktı. Ön satış aşamasında olan ve yalnızca 0.000702 dolardan satılan kripto para, AI sektöründeki büyümeyle birlikte uzun vadede 10x büyüme potansiyeli taşıyan bir varlık olarak ele alınıyor.

 

WienerAI Tokeni Ziyaret Edin

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin