featured

15 Nisan kripto fiyatları: Piyasa yükselirken Peter Schiff, Bitcoin için kritik destek seviyelerini açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Nisan haftasına iyimser bir havayla başlayan kripto para piyasası, Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde değer kazanıyor. İran-İsrail savaşından kaynaklı jeopolitik nedenlerle 2,21 trilyona gerileyen piyasa, haftaya yüzde 2,23 yükselişle başladı ve yeniden 2,42 milyara ulaştı. Şu an toparlanma belirtileri gösteren piyasa şartlarında Bitcoin yüzde 4 yükselişin ardından hafif bir geri çekilme yaşadı. BTC’nin yükselişiyle birlikte ETH yüzde 6,5 arttı ve BNB, SOL, TON coin gibi varlıklar yüzde 5 ile 10 arasında bir toparlanma gösterdi.

Kripto paralarda genel görünüm

Hong Kong borsasında stop ETF ve Ethereum ETF uygulamalarının ardından kripto paralar toparlanmaya başladı. Bitcoin fiyatı 66 bin dolar seviyesinde işlem görürken lider ikinci kripto para ETH yüzde 6,60 yükselerek 3,23 dolardan işlem görüyor. BNB token yüzde 4’lük yükselişle 580 dolarlık seviyeye geri almayı başardı. CoinMarketCap verilerine göre günün en çok kazananlarından biri olan Solana yüzde 8,23’lük artış gösterdi. Bununla birlikte ADA, AVAX gibi varlıklar yüzde 5’in üzerinde arttı.

Meme coinler ise hızlı toparlanarak kayıplarını telefi etmeye başladı. DOGE yüzde 5,20’lik artışla 0,16 dolar seviyesini geri aldı. Solana ekosistemindeki altcoinler ve meme coinler de yüzde 6 ile 17 arasında kazanım gösterdi. Render ve The Graph (GRT) yüzde 18’lik artışla en çok kazanç getiren varlıklardan biri oldu.

Bitcoin fiyatındaki kritik destek seviyeleri

Kripto piyasasındaki iyileşmeye karşın ekonomist Peter Schiff, son X paylaşımında Bitcoin’in gidişatına değinip kritik destek seviyelerinden bahsetti. Ekonomist, BTC için 60.000 doların çok önemli bir destek bölgesi olduğunun altını çizerek bir kırılma hâlinde üçlü tepe oluşabileceğini iddia etti. Üçlü tepe modeline girilmesi hâlinde ise varlıkta büyük bir kayıp yaşanacağını ve aşağı yönlü 20 bin dolara doğru bir geri çekilme gelebileceğini açıkladı.

Bitcoin

BTC teknik grafiği varlığın 60 bin dolara doğru düşebileceğini işaret etse de 20 bin dolara doğru bir düşüşe olası gözle bakılmıyor. Ayrıca son olarak 50 günlük EMA ve 200 günlük EMA seviyeleri fiyat üzerinde önemli bir desteği işaret ediyor. Buna karşın BTC hâkimiyetindeki artış genel piyasaya karşın yüzde 55’e ulaşarak son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. BTC ETF’leride yaşanan fon girişi ile piyasa değerinin artamaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Bununla birlikte son dakika kripto para piyasasındaki belirsizlik devam ederken 99Bitcoins gibi yeni çıkan projeler, yatırımcıların piyasa hakkında daha fazla bilgi edinmesine imkân veriyor. 99Bitcoins platformunun ön satış projesi, öğrendikçe kazanma fırsatı veren bir sisteme sahip. L2E standartlıyla token sahiplerini öğrenmeye teşvik eden projede, kripto kursları ve etkileşimli eğitimler yer alıyor. Son olarak 0,001 dolardan satışa sunulan token, erken alım fırsatlarına sahip.

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin