featured

XRP fiyatı yükseliş potansiyeli ile parlıyor: 1 dolara giden yolda takip edilmesi gereken seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP), rakipleri arasından sıyrılmaya çalışırken yeniden yükselişe geçmeye çalışıyor. Fiyat şu anda 0,5 dolar üzerinde seyrediyor. Sahip olduğu zayıf yükseliş sinyali gözde altcoin’i 0,75 dolara çıkartma potansiyeline sahip. Dolayısıyla 1 dolara yükselme umutları da hâlâ devam ediyor.

Kripto piyasasındaki genel olumsuz hissiyat sebebiyle XRP fiyatı da grafiğinde bir düşen kanal model oluşturdu. Buna rağmen 0,5 dolarda bulunan kritik destek noktasının üzerinde tutunmayı başardığı için yükseliş ihtimali korunmaya devam ediyor.

Ripple ile SEC arasındaki davada henüz net bir sonuca ulaşılamadığı için XRP riskli bir yatırım olarak görülüyor. Özellikle kripto piyasasındaki büyük dalgalanmalar göz önüne alındığında, Mayıs ayı öncesinde 0,5 doların altında bir düşüş gelebilir mi?

Kripto piyasası istikrarsız bir şekilde hareket ediyor. Bu yüzden birçok yatırımcı ne yapacağına karar vermekte zorlanıyor. Piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatında olduğu gibi XRP fiyat tahmini de bu hafta daha fazla kaybın yaşanabileceğini gösteriyor.

XRP Ripple fiyat hareketi

Öte yandan yatırımcılar, Mart ayında oluşturulan 0,75 dolar ile 0,51 dolar arasındaki bölgeyi, Bitcoin halving sonrasındaki boğa koşusu başlamadan önce bir alım fırsatı olarak görüyor.

XRP fiyat tahmini: Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

Ripple ile SEC arasındaki yasal mücadele bir süredir devam ediyor. Fiyat hareketini sınırlayan bu davanın sonucunun ne olacağı merak ediliyor. XRP fiyatı, son zamanlarda ulaştığı en yüksek seviye olan 0,75 dolardan bir düşüş yaşadı ancak kanaldan herhangi bir çıkış yapmadı.

Mevcut kanalın destek noktası şu anda 0,5 doların altına bulunuyor. Altcoin’in sahip olduğu her üç hareketli ortalama da satıcıların fiyat hareketi konusunda daha fazla etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Günlük grafiğe göre 20 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) 0,5343 dolar, 50 günlük EMA 0,5604 dolar ve 200 günlük EMA 0,5704 dolar seviyesinde bulunuyor. İki death cross modeli, kısa vadede yoğun bir satış dalgasına işaret ediyor ve bu da yakın zamanda aşağı yönlü bir hareket gelebileceği anlamına geliyor.

Yatırımcılar birkaç önemli fiyat davranışına dikkat etmelidir. 0,5 dolardaki destek noktasından bir toparlanma, düşüş eğiliminin hafiflediği ve yerini yükseliş kontrolüne bıraktığı anlamına gelebilir.

Bu görünüm, alçalan kanalın üst direncinin üzerindeki hareketle güçlenecek. Ancak temkinli davranmayı seçen yatırımcılar, satın alma emirlerini ayarlamadan önce XRP’nin desteği onaylamasını bekleyebilir.

MACD göstergesi zayıf bir satın alma sinyali veriyor. Eğer bu gösterge aktifleştirilirse, 0,75 dolar ve ardından 1 dolar gibi yüksek seviyelere doğru giden büyük bir toparlanmanın yolunu açabilir.

Öte yandan, özellikle kripto piyasasının ağırlıklı olarak kırmızı renkte olması nedeniyle 0,5 doların altına bir düşüş gerçekleşme ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor. Yine de, 0,5 dolardaki destek kaybedilmediği sürece XRP’nin yükseliş potansiyeline sahip olduğu varsayılabilir.

Bu kritik desteğin kaybedilmesi durumunda gözde altcoin’in fiyatı 0,4 dolara bir düşüş yaşayabilir. Eğer kripto para piyasasındaki olumsuz hissiyat devam ederse yatırımcılar bu ihtimali akılda tutmalıdır.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin