featured

Kripto piyasasında Ethereum dalgası: İşte, geri dönüş için takip edilmesi gereken kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) fiyatı 3,200 dolar seviyesinin üzerinde tutunamadı ve şu anda bir düzeltme aşamasında işlem görüyor. Düşüşün devam etmesi durumunda sıradaki hedef nerede olacak?

Ethereum üzerindeki baskı artıyor

ETH için teknik göstergelerin çoğunluğu ayıların lehine gibi görünüyor. Bu da yatırımcılar arasında bir endişeye yol açtı.

Gözde altcoin’in fiyatı geçen hafta 3,200 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başarmıştı. Ancak kısa bir süre sonra Ethereum grafiklerdeki konumunu koruyamaması nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Her şeyin nasıl sonuçlandığı göz önüne alındığında, burada en kötü senaryo dikkate alınırsa ETH 2,700 dolarda bulunan destek noktasına gerileyebilir.

CoinMarketCap verilerine göre ETH fiyatı geçtiğimiz hafta %2 oranında değer kazanarak 24 Nisan’da 3,200 doların üzerine çıkmıştı. Ancak fiyat, son 24 saatte düştüğü için bu yükseliş trendi uzun sürmedi. Bu yazının yazıldığı sırada ETH, 380 milyar doların üzerinde piyasa değeriyle 3,118 dolar civarında işlem görüyor.

IntoTheBlock’un verilerine göre Ethereum yatırımcılarının %79’u hâlâ kârda. Ancak ETH fiyatındaki düşüş sosyal hacmini olumsuz etkiledi. Ek olarak, 25 Nisan’daki yükselişin ardından grafiklerdeki ağırlıklı hissiyat düşüşe geçti. Bu da gözde altcoin’in fiyat hareketine yönelik olumsuz duyguların arttığına işaret etmektedir.

Ethereum fiyat analizi

Ancak ETH için işler daha da kötüye gidebilir. Popüler bir kripto analisti olan Crypto Tony’nin yakın zamanda attığı bir tweet’e göre ETH daha fazla fiyat düzeltmesi kaydederse değeri önümüzdeki günlerde 2,700 dolarda bulunan destek noktasına düşebilir. Ethereum’un 3,600 doların üzerine çıkamaması durumunda bu destek noktasına gerileme olasılığı artacaktır.

Bu öngörünün doğru olup olmadığını analiz etmek için Santiment verilerine bakıldığında gözde altcoin’in üzerindeki satış baskısının arttığı görülüyor. Geçtiğimiz hafta döviz girişlerindeki artış da bunu kanıtlar nitelikte. Satış baskısının yüksek olduğu gerçeği, ETH’nin borsalardaki arzının artmasıyla da destekleniyor.

Ancak tam tersine, en iyi adreslerin arzı arttıkça balinalar Ethereum’a güvenmeye devam ediyor.

Ethereum için takip edilmesi gereken kritik seviyeler

Düşüş eğiliminin devam edip etmeyeceğini anlamak için günlük grafik analizi gereklidir. Burada Para Akışı Endeksi’nin (MFI) yukarı doğru hareket ettiği görülüyor. Bu da fiyat artışını öngören bir işarettir.

Bununla birlikte, göstergelerin geri kalanı aşağı yönlü görünüyor. Örneğin, hem ETH’nin Göreceli Güç Endeksi (RSI) hem de Chaikin Para Akışı (CMF) güneye yöneldi, bu da fiyatta daha fazla düşüş ihtimalinin yüksek olduğu anlamına geliyor.

Yatırımcıların yakından takip etmesi gereken kritik seviyelerden bir tanesi 3,100 dolarda bulunan destek noktasıdır. Bu seviyenin altına bir düşüş gerçekleşmesi durumunda Ethereum fiyatı önümüzdeki haftalarda 2,700 dolar seviyesine bir gerileyebilir.

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin