featured

Binance Terra Classic yakım işlemlerinde önemli gelişme: LUNC fiyatı üzerinde potansiyel etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Mayıs 2022’deki çöküşten bu yana Terra Classic (LUNC) ekosisteminin güçlü bir destekçisi oldu. Bu destek, Binance’in LUNC işlem ücretlerinin bir kısmını tokenları kalıcı olarak yakmak için tahsis ettiği aylık bir yakma mekanizması biçiminde geliyor. Yakım işlemlerindeki amaç tokenları kalıcı olarak dolaşımdan kaldırarak genel arzın azaltmaktadır.

Binance’in LUNC yakma programı, 2022’deki başlangıcından bu yana tokenın değerinin yeniden canlandırılmasında önemli bir rol oynadı. Luncmetrics’e göre, Nisan 2024 itibarıyla borsa, 57,66 milyar adet LUNC tokenı yaktı. Bu, tüm topluluk tarafından yakılan toplam LUNC tokenlarının %51,9’unu temsil ediyor.

Programın 20. yinelemesi olan en son yakım işlemi sonucunda, Mart ayındaki işlem hacmi artışına göre 722,630 dolara eşdeğer olarak 4,17 milyar adet Terra Classic tokenı dolaşımdan kaldırıldı.

Piyasadaki gerileme LUNC ticaret faaliyetini etkiledi

Nisan 2024’te kripto para piyasasında genel anlamda bir düzeltme yaşanması, LUNC ticaret faaliyetlerini de önemli ölçüde etkiledi. Günlük ticaret hacimleri, Mart ayının 100 milyon doları aşan en yüksek seviyelerine kıyasla düştü. Bu düşüş, fiyatın 0,0002 dolardan şu anki fiyatı olan 0,0001068 dolara düşmesiyle de aynı zamana denk geliyor. Ayrıca bu dönemde gözde altcoin’in piyasa değeri de 1 milyar dolardan yaklaşık 620 milyon dolara düştü.

Binance Terra Classic LUNC

Topluluğun çabalarına ve tartışmalı teklifin yakın zamanda reddedilmesine rağmen, Nisan ayının ortalama günlük işlem hacmi Şubat ayında kaydedilenin altına düşerek 30 milyon dolar civarında bulunuyor. Faaliyetteki bu önemli düşüş, gelecek partide yakılan LUNC miktarında da potansiyel bir düşüş olacağı anlamına geliyor.

Mayıs ayında yakım işlemleri de düşüş

Nisan ayındaki düşük işlem hacmi göz önüne alındığında Binance, 1 Mayıs 2024 için planlanan programının 21. yinelemesinde 1 milyar ile 1,5 milyar arasında LUNC tokenı yakabilir. Bu tahmin, önceki aya kıyasla azalan ticaret faaliyetini yansıtıyor.

Terra Classic (LUNC) fiyatı için sırada ne var?

Ticaret hacmini ve türev faaliyetlerini yakından izlemek, Terra Classic fiyatının gelecekteki hareketlerini ölçmek için çok önemli. Bazı uzmanlar potansiyel bir toparlanma öngörüyor olsa da böyle bir toparlanmanın koşulları belirsizliğini koruyor. Artan ticaret hacmi ve kullanıcı faaliyetlerindeki artış, altcoin’in fiyat gidişatı için olumlu işaretler olacaktır.

Ayrıca yakım işlemleri de çok önemli bir role sahip olacaktır. Her ne kadar Binance çoğu zaman olduğu kadar çok token yakmasa da, devam eden taahhüdü çok değerlidir ve gelecekteki yakım işlemleri LUNC fiyatının uzun vadeli beklentilerini iyileştirebilir.

Sonuç olarak Terra Classic fiyatının önümüzdeki dönemde nasıl performans göstereceğini belirleyecek birkaç önemli faktör vardır. Bunlardan bir tanesi başta piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyat hareketleri ve genel kripto para piyasasındaki hissiyat iken, bir diğeri de yakım işlemlerindeki gelişmelerdir. Dolayısıyla LUNC yatırımcılarının herhangi bir işlem yapmadan önce bu faktörleri de iyi analiz etmesi önemlidir.

TimesTabloid


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin