featured

2018 Bitcoin çöküşünü gören analistten şaşırtıcı iddia: BTC 2024 boğa döngüsünü tamamladı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası üç haftadır Bitcoin öncülüğünde düşüşü sürdürüyor. Halving sonrasında artan dalgalanma ile son bir süredir düzeltme gören BTC, küresel çapta ekonomik gerginliklerin yanında ETF çıkışları nedeniyle önemli bir düşüş yaşadı. Son iki haftadır negatif bölgeden çıkamayan varlık, altcoin piyasasındaki keskin düşüşleri de tetikleyerek endişeleri arttırırken boğa piyasası beklentilerini azalttı.

Bununla birlikte ABD FOCM faiz beklentileri ve küresel ekonomik gerginlik, riskli varlıklar grubunda ele alınan Bitcoin’i olumsuz etkiledi. Mevcut piyasa şartlarında yatırımcıların endişeleri büyürken benzer dalgalanmaların yaşandığı 2018 yılında BTC’nin çöküşünü öngören analist Peter Brandt, Bitcoin hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı.

Beklenen Bitcoin boğa piyasasında üstel kayıplar

Peter Brandt yayınladığı son blog yazısında Üstel Çürüme ya da çöküş olarak adlandırılan bir kavramdan bahsederek Bitcoin’in yıllardır boğa döngüleri içinde ivme kaybettiğine vurgu yaptı. Bu durumu “Üstel Düşüş” olarak adlandıran analist, geçmişte yaşanan boğa döngülerini ele alarak görülen ivme kaybını ortaya koydu. 2009 Aralık ayından 2011 Haziran’a kadarki ilk boğa koşusunda 3.191X ilerleme kaydeden BTC, zamanla kaydettiği yükselme başarısında dramatik bir düşüş yaşadı.

Yakın tarihli son boğa döngüsü olan 10 Aralık 2018 ile Kasım 2021 arasındaki boğa koşusunda sadece 22 kat ilerleme kaydetti. Analist Brandt, bu verilere dayanarak her başarılı boğa döngüsünde üstel enerjisinin yüzde 80’ini kaybettiğini açıkladı.

Bitcoin Üstel Çöküş /Kaynak: Peter Brandt / peterlbrandt.com

Üstel bozulma ile birlikte 2023 yılında beklenen boğa koşusunda hedef fiyatın mevcut döngü içinde 72,723 dolarlık bölgeyi işaret ettiğini ve BTC’nin de buna zaten ulaştığını açıkladı. BTC’nin beklenen boğa döngüsünde zirveye ulaşma ihtimalini ise yüzde 25 olduğunu söyledi.

bitcoin
2020 Ağustos/2024 BTC grafiği

Analist ek olarak lider dijital varlığın beklenen boğa döngüsünde zirveye ulaşması hâlinde düzeltme yaşayabileceği konusunda da yatırımcıları uyardı. Birçok analistin yüzde 50’lik kayıp olarak gördüğü 30 bin dolar aralığını işaret ederek bu düşüşün uzun vadeli bir yükselişin habercisi olabileceğini dile getirdi.

Sonuç olarak BTC fiyatı önemli bir dalgalanmanın ortasında hareket ederken birçok analist tahminleri negatif yönde değişiyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin