featured

Bitcoin fiyatı “Tehlikeli Bölge”de! Halving sonrası geri çekilme ne zaman bitecek? İşte önemli tarihler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2024 yılının en çok beklenen etkinliği olan Bitcoin halving 19 Nisan’da gerçekleşti ve ardından BTC fiyatı oldukça çalkantılı bir seyir izledi. 19 Nisan’daki yarılamanın ardından kısa bir süreliğine önce 64 bin dolara, ardından 67 bin dolar seviyesine çıkan lider dijital varlık, bu fiyat aralığından yüzde 6’lik bir düşüşle 27 Nisan Cumartesi günü yeniden 62 bin dolara düştü. Makro ekonomik faktörlerin etkisiyle artan satış baskıları Bitcoin için olumsuz sinyaller verirken Analist Rekt Capital, Bitcoin için “Tehlikeli Bölge” kavramını tanımlayarak bu sürecin bitiş tarihini açıkladı.

Bitcoin için “Tehlikeli Bölge” ne anlama geliyor?

X üzerinden paylaşım yapan ünlü kripto para analisti Rekt Capital, Bitcoin için Tehlikeli Bölge’yi tarihsel olarak halving öncesi geri çekilmenin başladığı ve halving sonrası konsolidasyon süreci olarak anlatıyor. Bu süre Bitcoin yarılanmasından yaklaşık 14 ile 28 gün önce başlıyor ve bu dönem geçmiş halving dönemleri ile bir örtüşme yaşanıyor.

Rekt Capital 2024 ile 2016 arasında bir ilişki kurarak tarihin tekerrür ettiğini iddia etti. Analiste göre geri çekilme 2016 yılında 28 gün, 2024 yılında 30 gün önce başladı.

Halving sonrası nasıl bir ilerleme görüldü?

Ünlü analist halving sonrası süreci yine 2016 yılını esas alarak anlattı. 2016 yılında Bitcoin 21 günde yükselişe geçti. Bu süreçten öne yaklaşık yüzde 11’lik bir kayıp yaşadı. Yeniden bir düşüş gelmesi hâlinde bunun önümüzdeki 15 gün içinde gerçekleşmesini beklediğini açıklayan analist, bu bölgeyi Tehlikeli Bölge olarak adlandırıyor.

Farklı bir paylaşımında Bitcoin’in halving sonrası ne kadar süre konsolide olacağını yanıtlayan analist, bu sürenin yarılamadan sonra 150 gün sürecini ifade etti ve bu BTC için Eylül 2024’ü işaret ediyor. Ayrıca mevcut döngünün hızlandığını bunun 60 gün içinde gerçekleşebileceğini düşünüyor.

Artan tasfiyeler ile BTC fiyatını ne bekliyor?

Bu yazının yazıldığı sırada yüzde 2,28 değer kaybederek 62,69 dolar seviyesine gerileyen BTC, piyasa değerinin yüzde 1,87 kaybetti. Bununla birlikte işlem hacmi yüzde 23 düşen lider dijital varlığın Göreceli Güç Endeksi nötr bölgede kalırken BTC fiyatı artan balina hareketleri ve makro belirsizliklerin de etkisi altında kalmayı sürdürüyor.

Bitcoin
1 günlük BTC fiyat grafiği

Bir düşüş eğilimin süreceğini düşündüren teknik grafikler ünlü kripto para analisti Ali Martinez’in tespiti ile de güçleniyor. Martinez birkaç gün önce BTC grafiğinde 50 ve 100 günlük SMA çizgilerinde önemli bir kesişmeyi dile getirmişti. Bitcoin fiyatı Ölüm Haçı olarak bilinen bu grafik modeline doğru ilerlerken fiyat aralığı 61 bin dolara ve hatta 59 bin dolara kadar düşebilir.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin