featured

Bitcoin halving öncesi önemli uyarı! BTC fiyat tahminleri düşüyor, ufukta 51 bin dolar mı var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasının en önemli gelişmelerinden biri olan 2024 Bitcoin yarılanmasına günler kala BTC önemli fiyat dalgalanmalarına tanık oldu. Bitcoin’in günlük fiyatındaki dalgalanmalar, varlığın önemli risklerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Günün ilk işlem saatlerinde 62 bin dolara gerileyerek direnç noktasının altında tehlikeli sinyaller veren kripto paraya yönelik analistlerin tahminleri de değişti. Bununla birlikte halvingin beklenen etkisine yönelik açıklama yapan Ark Invest analisti, yarılanma hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Analist Chris Burniske, Bitcoin yarılanması hakkında uyardı!

Ark Invest’in popüler analistlerinden olan @cburniske, yarılanmaya ait geçmiş grafikleri ortaya koyarak düşüş modeli ile birlikte yarılanmanın algılandığı kadar basit olmadığını ifade etti.  Analist, yarılanma sonrasını genellikle bir yükseliş ve ardından sakinleşme dönemi olarak ikiye ayırdı.

Dört farklı dönemi gösterdiği grafiği ele alarak BTC’nin şu anda bulunduğu konumu gösterdi. Bu konuma “lettuce hands” olarak ifade ederek hızlı satışları anlattı. Büyümenin yavaşladığı ve Bitcoin arzının düşeceği bu sürecin sonunda satış yapmayanların kazanım elde edeceği düşünülüyor.

Bitcoin fiyat tahminleri değişiyor!

12 Nisan’dan bu yana düşüş gösteren lider dijital varlık, genel düşüş eğiliminin yanında küresel çapta yaşanan İran-İsrail gerginliğinin de ardından riskli varlıklara olan güveninin azalmasıyla son 1 haftada yüzde 10 değer kaybetti. Kısa süreli bir toparlanma eğiliminin ardından 71 bin dolar seviyesinden 62,8 bin dolara geriledi. Üstelik Fed faiz oranının düşme olasılığı BTC’yi daha fazla aşağıya çekmiş gibi görünüyor.

Bununla birlikte ünlü kripto analistleri, halving öncesi BTC fiyat tahminleri değişerek kritik destek seviyesi 62 bin doların altında bir düşüşte karşılaşılabilecek seviyeleri ele aldı. Ünlü piyasa analisti Ali Martinez son paylaşımında varlığın kritik desteğin altına düşmesi hâlinde BTC’nin daha zor durumda kalabileceği ifade ederek bir sonraki direnç bölgesinin 51.500 dolar olabileceğini ifade etti. Buna karşın bir toparlanma hâlinde 66.250 dolarlık seviyeyi işaret ediyor.

Bitcoin

 

BTC fiyatı 2024 Bitcoin halvinge günler kala belirsizliğini koruyor. Son 24 saatlik performansına bakıldığında ise 64,24 seviyesini ziyaret eden varlık yeniden 62 bin dolara geriledi ve bu yazının yazıldığı sırada 62,63 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi yüzde 21 gerileyerek yatırımcı ilgisini kaybettiğini gösteriyor. Ayrıca CryptoQuant raporuna göre borsalarda Bitcoin çekimlerinin rekor seviyelere ulaştığı açıklandı.

Son olarak kripto para piyasası hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kendi analizlerini yapmak isteyen yatırımcılar için 99Bitcoins platformu yüksek potansiyeli kripto projelerinden biri olarak öneriliyor. Öğrendikçe kazanma imkânı veren bu proje, L2E modeli ile birçok farklı konuda kripto kursuna erişim sunuyor. Bu yazının yazıldığı sırada ön satış aşamasında olan token 0,00101 dolardan satışa sunuluyor.

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin