tehter nedir

(USDT) Tether Nedir ve Nasıl alınır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber –  Kripto para piyasasında Bitcoin ya da diğer coinler ile alım-satım yapan kullanıcılar mutlaka Tether USDT kavramı ile karşılaşmıştır. Bir stablecoin olan Tether, fiyat dalgalanmalarına karşı dirençli bir seyir izleyerek diğer kripto varlıklardan ayrılır. Bu fiyat istikrarı ile önemli bir konuma sahip olan USDT yani Tether ne demek ve (USDT) Tether nedir sorularına bakalım.

Tether (USDT) nedir?

Basitçe anlatmak gerekirse Tether’i güvenli bir limana benzetebiliriz.  Okyanusta dalgalar yükselirken gemilerin güvenle demir aldıkları durgun sulara sahip limanlar…

Tether de tıpkı bir liman gibi, kripto para borsalarında her zaman sabit ve durgun olan bir fiyata sahiptir. Tether; simgesinden dolayı zannedildiği gibi dolar (USD) değildir, aslında simgesi USDT olan bir kripto paradır. Kurucu ortağı ve CEO’su Reeve Collins’dir.

Tether coinin en önemli özelliği ise fiyatı 1 dolar civarında sabit tutmayı hedeflemesidir. Tether, bunu yapmak için her 1 USDT’nin arkasında rezerv olarak 1 USD bulundurmakta ve bu rezerv sürekli denetlenmektedir. 1 USDT = 1 USD.

coinmarketcap USDT grafiği

Mart 2015’den itibaren sabit 1 dolar kurunda işlem gören Tether USDT ne kadar olduğu oldukça önemlidir. Kripto coin yalnızca Ağustos 2016’da 0.96 dolar, Nisan 2017’de 0.92 dolar kuruna düşmüş, Mayıs 2017’de 1.04’e yükselmiş ve şu an yine sabit 1 dolar kurundan işlem görmektedir. USDT toplam piyasa değeri 437 milyon dolardır.

Tether rezerv denetimleri

Tetherin rezerv denetimleri şimdiye kadar Tayvan merkezli denetim şirketi TOPSUN CPAs & Co. tarafından periyodik olarak yapılmıştır. Denetim raporları; 31 Aralık 2016’da,  31 Ocak 2011’de, 28 Şubat 2017’de ve 31 Mart 2017’de düzenlenmiştir. Bu tarihten itibaren ise denetimler, LLP New York’taki Friedman’a devredilmiştir.

Tether ne işe yarar?

Listelerinde Tether USDT yer alan borsalarda işlem yapıyorsanız paranız herhangi bir coinde ise ve düşüş grafiğinden etkilenmemek istiyorsanız paranızın en azından sabit kalabilmesi için borsadaki paranızı USDT’de tutabilirsiniz.

Tether USDT nasıl alınır?

Popüler stablecoin Teter (USDT) coin satın almanın birçok yolu vardır. Bunlardan en yaygın kullanılanı merkezi olmayan DEX’ler ve kripto para borsalarıdır. Kripto para borsaları arasında yerli ve yabancı birçok borsa üzerinden USDT işlem çiftleri ile işlem yapılabilir. DEX’ler üzerinde ise doğrudan cüzdan üzerinden alım yapılabilir. Ayrıca Tether coin oldukça yaygın bir stablecoin olduğu için DEX platformları hem Ethereum hem de TRON blok zinciri üzerinden alım yapmayı destekler.

USDT destekleyen borsalar

USDT destekleyen kripto para borsaları arasında, Poloniex, Bitfinex, Bittrex, Kraken gibi borsalar bulunmaktadır. Tether (USDT) listeleyen kripto para borsaları üzerinden güncel fiyat değişimlerini incelemek ve 1 Tether kaç dolar olduğunu görmek mümkündür. Günümüzde her kripto para borsasında Tether ile diğer listelenen kripto çiftleri arasında işlem yapılabilir ve Tether price gibi fiyat bilgilerine ulaşılabilir.

tether olan borsalar

Ayrıca BTCTurk, Paribu, Koineks gibi yerli borsalarda Tether listelenmektedir. Bu borsalar aracılığıyla Türk parası üzerinden Tether USDT TRY çiftlerine erişebilir ve 1 Tether kaç tl gibi daha spesifik bilgileri de kolayca görebilirsiniz. Ayrıca hem yerli hem de yabancı borsalardan Tether USDT grafiklerini inceleyerek güncel verileri takip etmek mümkündür. Böylece Tether USDT ne kadar olduğunu görebilirsiniz.

Son olarak Tether coin hakkında fiyat tahminleri ve Tether yorumları da önem taşır. Binance analistlerinin Tether fiyat tahminlerine göre USDT 2026 yılında 1,10 dolara yükselebilir. 2027 ve 2030 arasında ise Tether USDT yorumları 1,20 dolar ile 1,34 dolar bölgesinde değer alabilir. Sonuç olarak stablecoin Tether USDT, kripto ekosisteminde oldukça önemli bir yere sahiptir ve fiyatı stabil bir şekilde büyümektedir.

Sık Sorulan Sorular

Tether USDT coin ERC-20 tokeni olarak Ethereum ağında işlem görür. Ayrıca TRON blockchain ağı üzerinde işlem gören bir varlıktır. Tron ağı üzerinde işlem gören versiyonu Tether TRC-20 olarak bilinir.

Tether USDT, kripto para piyasasındaki fiyat oynaklıklarından kaçınmak isteyen yatırımcı için güvenilir bir yatırım aracı olarak değerlendirilir. Ancak her kripto varlığın risk taşıdığı unutulmamalıdır.

Tether USDT coin, dolara eşitlenmesi için geliştirilen bir kripto varlık olduğu için yükselmesi ve fiyat artışına gitmesi beklenmiyor. Fiyatta istikrarlı bir sabitlik amaçlandığı için yatırımcı için parasını saklayabileceği bir değer deposu görevi görür.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin