featured

En iyi altcoinler – 2024 listesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geleneksel piyasalara karşı önemli bir ilerleme kaydeden kripto para piyasasında büyük bir paya sahip olan altcoinler, her geçen gün büyümeyi ve dijital para ekosisteminde söz sahibi olmayı sürdürüyor. Gelişen piyasa şatlarında özellikle teknolojik yapısı ve yararları ile farklı getiri potansiyellerine sahip olan altcoin ekosistemi, mevcut piyasa liderli varlıklar ve yeni çıkan coinler ile genişliyor.

Yeni çıkan en iyi altcoin projeleri özellikle düşük fiyat aralığına sahip olduğu için dikkat çeker ve ayrıca küçük ve orta ölçekli yatırımların katlanarak artması için fırsat yaratır. Mevcut altcoinler ise piyasada yerleşmiş konumları ile öne çıkar. Bu yazımızda lider altcoinleri ve kripto piyasasına yeni çıkmaya hazırlanan, çeşitlilik ve potansiyel açısından farklılık gösteren 2024 yılının en iyi altcoinlerini ele alacağız.

 

En iyi altcoinler listesi özet
  1. Dogeverse: DOGE’un çoklu zincir üzerinde işlem yapan versiyonu olarak tanıtılan proje, 6 farklı zincir üzerinden işlem görecek.
  2. WienerAI:Doge temalı meme paraları yapay zekâ ile birleştiren WienerAI projesi, yüksek staking ödülleri ve AI desteği ile yeni bir heyecan yaratıyor.
  3. 99Bitcoins: Kripto hakkında bilgi edinen kullanıcıları ödüllendiren proje, öğren ve kazan mantığıyla kripto ekosistemine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
  4. 5thScape: VR teknolojileri ile kripto piyasasını bir araya getiren token projesi, geleceğin modern teknolojilerini kullanıcıya sunar.
  5. Sponge V2: Yüksek staking ödülleri ile oyna-kazan oyunu olarak geliştirilen meme coin, eğlence ve şaka amaçlı geliştirilen varlıklardan biridir.
  6. Smog: Solana ekosistemindeki en büyük airdropu duyuran proje, epik anlatımı ve gizemli görevleri ile dikkat çeker.
  7. eTukTuk: Ulaşım sorunlarına çevreci bir bakış acısıyla çözüm üreten token projesi, yapay zekâ desteği ile gerçek dünyada kullanım alanına sahiptir.
  8. Bitcoin Minetrix: Merkezileşmiş madenciliğe karşı bulut madencilik anlayışı ile geliştirilen proje, şeffaf ve güvenli kullanım sunar.
  9. Ethereum: Lider altcoin olarak lanse edilen ETH, merkezi olmayan açık kaynaklı blockchain sitemi olarak birçok altcoin için platform görevini görür.
  10. Solana: DApp oluşumu için geliştirilen Solana, yenilikçi yaklaşımıyla merkezi olmayan finansı herkes için daha erişilebilir kılar.
  11. BNB Token: Binance borsasının yerel kripto para birimi olan BNB token, işlevsel ekosistemi ve düşük ücreti ile ayırt edilir.

En iyi altcoinler için detaylı analiz

1. Dogeverse

6 farklı zincir üzerinde başlatılan ilk meme coin projesi olarak öne çıkan Dogeverse; Ethereum, BNB, Polygon, Solana, Avalanche ve Base ağları üzerinde işlem görür. Çok yönlü zincir ağıyla topluluk ödüllerini ve eğlenceyi birleştiren Dogeverse projesi, pasif ve aktif ödül kazanmak için şimdilik yalnızca Ethereum ağında yer alan stake mekanizmasını kullanıcıya sunar. Çoklu zincir hizmetinin öncüsü olmayı hedefleyen token projesi, uzun vadeli büyüme planları ile her DEX ve CEX’te işlem görmeyi amaçlıyor.

Ayrıca yenilikçi bir köpürüleme teknolojisi kullanan ve sorunsuz bir şekilde çoklu zincir oluşturabilecek olan Dogeverse, düşük yakıt ücretleri ve topluluk destekleri ile daha fazla kullanıcıyı çekmeyi amaçlar. Aynı zamanda bu projede yer alan genişleme adımları, ilerleyen yıllarda varlığın potansiyelini güvenceye alır. 200 milyarlık token arzına sahip olan yeni meme coin projesi ön satış aşamasında hızla alınabilir.

 

Dogeverse’yi Ziyaret Edin

2. WienerAI:

Yapay zekâ evreninin en güçlü sibernetik projesi olarak lanse edilen WienerAI (WAI), Doge memeleri ile AI teknolojilerini bir araya getirir. Sibernetik yapay zekâ köpek meme parası, esprili ve komik karakteri ile meme coinlerin mizahi yönünü de yansıtır. Komik görünümünün yanında güncellenebilir teknolojik bir altyapıya sahip olan bu token, teknolojinin gelişmesiyle güncelliğini kaybetmez. En güncel yapay zeka sistemleri ile entegre olan WAI, adım adım planlanmış yol haritası ile üç aşmada en iyi altcoinler arasına girmeyi hedefliyor.

Aynı zamanda WienerAI projesinin staking ve AYP özellikleri de oldukça güçlüdür. Toplam arzının yüzde 20’sini staking ödüllerine ayıran proje, satın alma işleminin ardından WAI tokenlerini kazanmak için “stake et” seçeneğini kullanıcılarına sunar. Proje tüm bu özellikleri ile kısa sürede hızla büyüyen, sürdürülebilir bir altcoin olarak kripto para ekosisteminde yerini almayı hedefliyor.

WienerAI Ziyaret Edin

3. 99Bitcoins

Kripto teknolojileri hakkında bilgi edinerek kazanmayı öğren stratejisi ile piyasaya çıkan 99Bitcoins projesi, interaktif öğrenme programına sahiptir. Öğrenme adımlarını keyifli ve güçlü hâle getiren bu projede; etkileşimli öğrenme modülleri, testler, canlı içerikler bulunur. Ayrıca BRC-20 araçları eğitimi ile bir ilki başlatan 99Bitcoins, NFT ve diğer uygulamalar oluşturmaya imkan verir. Özel eğitim kurslarının yanında ticaret stratejileri ve sinyalleri ile kripto pazarında daha avantajlı konuma geçmeye olanak tanır.

 

Proje kapsamında ödül kazanmak ise müfredatla ilerlemek ile mümkündür. Aynı zamanda topluluğa aktif olarak katılımla da 99Bitcoins tokenini kazanmak olasıdır. Ayrıca 99 milyarlık toplam arzıyla hızla büyümeyi hedefleyen proje, doğru token dağıtımı ile 2024 ve ötesini planlayarak uzun vadeli bir token seçimi hâline gelir. Büyük oranda token dağıtımı ile erken katılımda avantaj sunan 99Bitcoins, listelenme sonrasında en iyi altcoinlerden biri olmayı amaçlar.

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

 

4. 5thScape

5thScape projesi, VR teknolojilerinin yarattığı sanal dünya ile kripto pazarını birleştiren bir projedir. Erken alımda kullanıcılarına çeşitli oyunları ve abonelikleri ücretsiz ulaştıran 5SCAPE tokeni; yarış, okçuluk, spor gibi farklı branşlarda sürükleyici bir oyun deneyimlerini vadeder.

VR ultra başlıkları, VR SwiftScape koltuğu ile yüksek çözünürlüklü benzersiz bir sanal dünyayı kripto ile birleştirir. Çok yönlü sanal bir macera yaşatan proje, stake ödülleri ile desteklenir ve erken alımda erişim avantajlarının yanında topluluk katılımı ile kullanıcıların bağlılığını destekler. Bu özellikleri sayesinde alınabilecek en iyi altcoinler arasında yer alır.

5SCAPE Tokenı Ziyaret Edin

5. Sponge V2

Eğlence amaçlı tasarlanan meme coinlerden biri olan SPONGE projesinin devamı niteliğinde hazırlanan SpongeV2, 2023’te 100x kazancı kaçıranlar için bir fırsat olarak lanse ediliyor. Espri amaçlı tasarlanan bu proje, eşdeğer miktarda SPONGE tokenini stake ederek ek token kazanma şansı verir.

10’dan fazla merkezi borsada listelenme amacı taşıyan SpongeV2, erken katılımcılar için daha fazla kazanç sunar. Aynı zamanda güçlü bir topluluk geliştirmeyi amaçlayan meme parası, ön aşama olmadan satışa sunulur. Espri amaçlı geliştirilen bu proje, büyüme potansiyeli ile geleceğin en iyi 100x yapacak coinleri arasında ele alınabilir.

Sponge V2 Ziyaret Edin

6. Smog Token

Geleceğin en iyi altcoinlerinden biri olarak lanse edilen ve Solana ekosisteminde gelişmiş bir airdrop avantajı ile fark yaratan Smog token, tüm meme paralara hükmedecek bir token olarak tanıtılır. Airdrop puanı kazanmak için tokenleri tutarak veya stake ederek ödül kazanma şansı verir.

Yeni çıkan Smog tokeninin avantajları arasında hızlı yükselişi ve ödül mekanizması da dikkat çeker. Eşit dağıtım avantajı ile her kullanıcıya düşük ücretten yararlanma olanağı verir. Jüpiter borsasında listelenen ve çıktığı günden bu yana yüzde 286 büyüyen token, kısa sürede alınabilecek en iyi altcoinler arasında girdi.

SMOG Tokenı Ziyaret Edin

7. eTukTuk

Çevreci bir bakış açısıyla gelecek vadeden eTukTuk projesi, yapay zekâ desteğiyle en iyi altcoinler arasında yer alır. eTukTuk projesinde, TUK tokenleri satın alınıp stake edilerek ödül kazanma şansı bulunur.

Sürdürülebilir ulaşım projesi olarak elektrikli araçlar ve şarj istasyonları yapan proje, blockchain kullanarak gerçek dünyada TUK tokenlerini kullanmaya imkân verir. Aynı zamanda bir oyna-kazan oyunu olarak geliştirilen yapay zekalı kripto para, sürdürülebilir bir geleceğin parçası olmak isteyenleri çeker.

eTukTuk’u ziyaret edin

8. Bitcoin Minetrix

Geleneksel Bitcoin madenciliğinin merkezileşmiş sorunlarına karşı geliştirilen Bitcoin Minetrik, şeffaf ve güvenli özelliklere sahiptir. Madencilik anlayışına yeni bir bakış açısı getiren proje, stake yöntemi ile aktif ve pasif gelir elde etme olanağı yaratır.

 

Erken alımda düşük fiyat avantajlarına sahip olan token, güncellenen fiyat artışları ile borsalarda listelenmeden önce avantaj sunar. 12.4 milyon toplayarak yeni etaplara geçmeye hazırlanan BTCMTX token, Ethereum ve USDT dışında kart ile satın alınabilir. Aynı zamanda madencilik sorunları uzun vadeli bir tercih olarak 2024 en iyi altcoinlerden biri olarak değerlendirilir.

Bitcoin Minetrix Ziyaret Et

9. Ethereum

Lider altcoin olarak tanınan Ethereum, piyasa değeri ile ikinci büyük kripto paradır. Merkezi olmayan açık kaynaklı blockchain ekosistemi ile Vitalik Buterin tarafından duyurulup ilk kez 2014 yılında piyasa çıkan ETH, devamlı gelişen güvenilir bir altyapıya sahiptir.

İlk çıkış fiyatı (ICO) 0,311 dolar olan varlık, hızla büyüyerek ilk zamanlardan bu yana yüzde 121614,53 büyüme sergiledi. Yıllık getirisi yüzde 270’i koruyan Ethereum, her yıl ortalama bir yükselişle en iyi altcoinlerden biri olur.

10. Solana

Piyasa hacmine göre 5. büyük kriptodan biri olan ve merkezi olmayan finans çözümleri sunan açık kaynaklı proje Solana (SOL), 2020’de piyasa sürülen ve hızla büyüyen altcoinlerden biridir.

DeFi çözümlerini destekleyen akıllı sözleşmelerin geliştirilmesine dayanan Solana, blok zincirde daha seri ve ucuz çalıştığı için tercih edilir. Piyasa ilk çıktığında 1 dolar civarında değer alan SOL, yüzde 23051.56’lık bir yükselişle en iyi altcoinler arasında yer alıyor.

11. BNB Token

Binance borsasının yerel tokeni olan BNB, 2017’in sonlarında piyasa çıkmış piyasa değeri açısından en büyük 4. kripto paradır. Blockchain tabanlı ağlardan oluşan BNB token, ilk çıkışından bu yana yüzde 516553.80 büyüme sergileyerek 2021 yılında büyük bir artış yaşayarak değer kazandı.

en iyi altcoinler

BNB token, ölçeklenebilir akıllı sözleşmelerin oluşmasına imkân veren bir ekosisteme sahiptir. Hızlı büyüme potansiyeli ile en iyi altcoinler arasında yer alır.

 

Altcoinlere yatırım yapmanın avantajları ve riskleri

Avantajlar

  • Büyüme potansiyeli: Altcoinler daha düşük piyasa kapitalizasyonlarına sahiptir. Bu sayede kısa sürede yüksek getiri sağlayabilir ve hızla büyüme kaydedebilirler.
  • Farklı vizyonlar: Geliştirildikleri proje kapsamında kripto piyasasındaki bir eksiği kapatmaya veya bir çözüm getirmeye yarayan varlıklar, teknolojik yenilikler barındırır. Bu sayede yatırımcıya farklı alanlarda yatırım yapma imkânı verirler.
  • Portföy çeşitlendirme: Risk dağılımını doğru yapmak isteyen yatırımcı için alternatif araçlar olan en iyi altcoinler, dengeli bir portföy oluşturmak isteyenlere tercih yapma avantajı sağlar.
  • Ulaşılabilirlik: Altcoinler, Bitcoin gibi yüksek hacimli kripto paralara nazaran daha düşük fiyatlar ile satıldıkları için geniş bir alıcı kesimi tarafından ulaşılabilirliğe sahiptir.

Dezavantajlar

  • Düşük piyasa değeri: Altcoinler piyasa hakimiyeti açısından zayıf varlıklardır ve daha düşük pazar payına sahip oldukları için risk taşırlar.
  • Düşük likidite: Altcoinlerin fiyatı düşük likidite ile yüksek alım satımlardan etkilenir ve bazı borsalarda işlem görmedikleri için bu altcoinlerin ticaretini yapmak zor olabilir.
  • Ani fiyat hareketleri: Altcoinler, genel kripto ivmelerinden hızlı etkilenebilir. Aynı zamanda manipülasyonlara açık olan varlıklar, sahte haberlerin yaratacağı olumsuzluklara yerleşik kripto paralardan daha açıktır.
  • Düzenleme yetersizliği: Altcoinler yasal düzenlemelere karşı bir güvenceye sahip değildir. Yasal süreçlerin işleyişi, dolandırıcılık risklerini akla getirerek altcoinlerin yarattığı fırsatları olumsuz etkileyebilir.

 

5SCAPE Tokenı Ziyaret Edin

En iyi altcoinler nasıl bulunur?

Kripto para piyasası, her geçen yeni eklenen tokenler eşliğinde büyümeyi sürdürür. Yeni alternatifleri ile genişleyen bu piyasada yükseliş potansiyeli taşıyan en iyi altcoinleri bulmak için ise risk değerlendirmesi yapmak gerekir. Risk değerlendirmesi; bir varlığa ait topluluk desteği, teknik ekip gibi birçok faktörü göz önüne alarak altcoinin başarısını etkileyecek detayları kapsar ve böylece en iyi altcoinler hangileridir sorusuna cevap arar. En iyi altcoinleri bulmak için risk değerlendirmesi yaparken aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir.

  • Sosyal medya: Sosyal medya araçları yeni çıkan yükselmesi beklenen coinleri bulmak için en pratik araçlardan biridir. Çünkü bir varlığa ait piyasa hareketleri, fiyat trendleri, proje tanıtımları, teknik özellikler gibi birçok duyuru sosyal medya üzerinden ilk elden duyurulur.
  • Altcoin topluluğu: Altcoinlere ait topluluklar; geliştiriciler, potansiyel yatırımcılar, madenciler, varlığı destekleyenler ile geniş bir tabana sahip olabilir. En iyi altcoinleri tespit ederken topluluk gücünü incelemek varlığın meşruluğunu anlamak adına büyük önem taşır.
  • Rakip analizi: Her geçen gün genişleyen altcoin piyasası rekabetçi şartlara sahiptir. Herhangi bir projeyi değerlendirmeden önce aynı kategoride (NFT – DeFi vb.) benzer özellikler taşıyan en iyi altcoin projelerini incelemek doğru kararı vermeyi kolaylaştırır.
  • Teknik analiz: Fiyat grafikleri ile birlikte RSI ve MACD gibi teknik göstergeleri kullanmak, direnç noktalarını tespit etmek ve grafik formasyonların tanımlamak en iyi altcoinleri bulmayı kolaylaştırır. Projenin nasıl geliştiğini gösteren teknik göstergeler kripto paranın geleceğini de anlamayı sağlar.
  • Piyasa değeri: Varlık hakkında net fikir veren piyasa değeri, büyüme potansiyelini gösterir. Para akışının olması ve piyasa hacminin giderek yükselmesi en iyi altcoinlere ulaşmayı sağlayabilir.

Risk değerlendirmesi yapıldıktan sonra kripto para piyasasının hızlı değişen şartlara sahip olduğu göz önüne alınmalıdır. Ayrıca bu süreçte yatırımcıların mutlaka kendi araştırmalarını yapmaları ve portföy oluşturmadan önce kaybetmeyi göze alacakları miktarlar ile yatırım yapması önerilir.

 

Sık sorulan sorular

Yatırım yapılacak en iyi altcoinler tespit edilirken birçok faktör göz önüne alınır. Teknik analiz, piyasa değeri, sosyal medya, teknolojik gelişmeler, altyapı gücü, piyasa katalizörü, rekabet, topluluk gücü gibi birçok faktör yüksek potansiyeli altcoinleri belirmeyi kolaylaştırır.

Altcoinler çeşitli amaçlarla geliştirilen dijital para birimleridir. Bu nedenle altcoin satın alamdan önce projenin özellikleri, gerçek dünya faydaları, kullanım alanı gibi özelliklerin yanında kârlı bir yatırım için projenin teknik analizi, altyapı desteği, teknik gücü gibi özellikleri göz önüne almak gerekir.

Altcoin yatırım stratejileri; süre ve para yönetimi açısından değişir. Zaman açısında uzun ve kısa vadeli yatırım stratejileri oldukça popülerdir ve varlığın büyüme oranıyla orantılı seçilir. Ayrıca dolar maliyet ortalaması ve portföy çeşitlendirme gibi altcoin stratejileri de oldukça yaygın kullanılır.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin