featured

Arzı sınırlı olan kripto paralar – 2024 Listesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında yatırım yaparken dikkat edilen kavramlardan biri de dijital varlıkların arzıdır. Arzı sınırlı olan coinler, önceden belirlenmiş bir miktarla piyasaya sürüldüğü için dolaşımda sabit bir miktara sahiptir ve bu durum geleneksel finans sektöründen farklı olarak varlığın değerini yükseltir. Böylece arzı az olan kripto paralar, yatırım yaparken öncelikle tercih edilen bir varlık hâline gelir. Ayrıca bu varlıklar enflasyon riskinden uzak, merkezi olmayan yapısı ile bir dizi avantaj taşır. Bilhassa uzun vadede yatırım aracı olarak değerlendirilen sınırlı arza sahip dijital varlıklar, daha geniş bir yatırımcı kitlesi tarafından tercih edilir. Bu yazımızda arzı sınırlı olan lider dijital varlıkları ve yeni çıkan yüksek potansiyeli coinleri ele aldık. 

Arzı sınırlı olan en iyi coinler hangileridir?
  1. Dogeverse: Altı farklı blok zincir üzerinde işlem görecek olan ilk meme coin projesi, Doge kültürünü çoklu ağla buluşturuyor.
  2. Slothana: Hızlı büyüyen bir meme coin projesi olarak dikkat çeken Slothana, sınırlı ön satışı ile ilgi görür.
  3. 99Bitcoins: Kripto alanında öğrenerek kazanma şansı veren token, yatırımcı için bilgi merkezi ve ödül ekosistemi olmayı hedefliyor.
  4. 5th Space: VR teknolojilerini kripto ekosistemi ile birleştiren proje, heyecan verici yeni bir oyun deneyimine sahiptir.
  5. Sponge V2: Oyna kazan teması ile meme coin severlere hitap eden Sponge V2, yüksek stake getirisine sahiptir.
  6. Smog:Tüm zamanların en büyük airdropunu duyuran proje, hızlı yükselişi ile trend oldu.
  7. eTukTuk: Hıza dayalı oyna kazan oyunu olan proje, ulaşım sorunlarına çözüm sunarak gerçek dünyada fayda sağlamaya odaklanır.
  8. Bitcoin MinetrixGeleneksel madencilik yöntemlerine alternatif olarak geliştirilen proje, şeffaf ve güvenli bir kullan sunar.
  9. Bitcoin: Kripto piyasasında önemli bir hakimiyete sahip olan Bitcoin, yüksek işlem hacmiyle lider dijital varlık olarak biliniyor.
  10. XRP:İnternet aracılığıyla para göndermek için geliştirilen Ripple şirketinin yerel tokeni olan XRP, açık kaynaklı izin gerektirmeyen bir teknolojiye dayanır.
  11. Cardano: Yenilikçi vizyona sahip blockchain platformu, ilgi çekici kullanım senaryoları ile öne çıkar.
  12. Avalanche: Birinci katman blockchain projesi olan AVAX, akıllı sözleşmeler için hızlı işlem çözümlerine sahiptir.

Arzı sınırlı kripto coinlere detaylı bir bakış

Dogeverse Çoklu blok zincir üzerine inşa edilen ilk meme coin projesi olan Dogeverse, çoklu köprü yardımcı programı ile dikkat çeker. İlk olarak Ethereum olmak üzere Avalanche, BNB Chain, Polygon, Solana ve Base gibi ağlarında kripto sahiplerinin kolayca gezinmesine imkân verir. Üstün köprüleme teknolojisi ve düşük yakıt ücreti ile işlem yapan Dogeverse, 5 adımda ele aldığı uzun süreli hedefleri ile büyümeyi amaçlar. Ayrıca 200 milyarı aşkın token arzıyla gerçekçi bir plana sahiptir. Büyüme için toplam arzın yüzde 25’ini pazarlamaya ayıran coin projesi; ETH, Polygon ve BNB ağı üzerinden ön satışa sunulur. Staking mekanizması ise şimdilik yalnızca Ethereum ağı üzerinde kullanılabilir. Fiyat yükselmeden önce satın alınabilecek olan kripto tokeni, ayrıca topluluk ödülleri ve yaratıcı eğlence araçları ile DEX ve CEX borsalarında listelenmeden önce canlı bir topluluk oluşturmayı hedefler. 

 

Dogeverse’yi Ziyaret Edin

Slothana Solana ekosisteminde yer alan bir proje olan Slothana, sınırlı ön satışı ve kısa sürede topladığı yüksek fon oranı ile geniş bir kesimin ilgisini çekmiş durumda. Tembel hayvanlardan ilham alınarak geliştirilen SOLTH token projesi, ofis ortamında günlük rutinden sıkılanlar için ilgi çekici söylemleri ile dikkat çekiyor. Kripto ekosistemine hızlı bir giriş yapan token, airdrop için hazırlanıyor ve 1.260.312 dolarlık mevcut artışa sahip. Slothana projesinde token almak için ise standart işleyişten farklı olarak daha basit bir yöntemle sağlanıyor. Resmi web sitesinde yer alan cüzdan adresine SOL coin göndererek işlemin onaylanması bekleniyor. Bu şekilde basit bir satın alım şekline sahip olan Slothana’nin güncel değeri 1 SOL coine karşılık 10.000 SLOTH oluyor. Avantajlı fiyatı ile hızla büyümeyi hedefleyen token projesi, kısa sürede güçlü bir topluluk oluşturmayı amaçlıyor.

 

Slothana Tokeni Ziyaret Edin

99Bitcoins Kripto alanında öğrenirken kazanmayı sağlayan bir proje olarak geliştirilen 99Bitcoins, her kripto yatırımcısı için bir başvuru merkezi olmayı hedefler. Kriptoya dair geniş müfredatına ek olarak BRC-20 araçlarına dair eğitim ve özel strateji eğitimleri ile zenginleştirilmiş olan sistem, kullanıcıya stratejik yorumlama becerisi kazandırmayı hedefler. 99Bitcoins projesinde öğrendikçe ve müfredatta ilerledikçe token kazanma şansı elde edilir. Ayrıca canlı tüccar topluluğu ile Play-to-Earn ve Move-to-Earn hareketlerini başlatan öncü bir program olmayı hedefler. Toplam arzı 99 milyar olan ve büyük miktarda airdrop yapacak olan token projesinde ödüller; stake havuzunun yüzdesi ve tahmin ödüllerinin yüzdesine göre hesaplanarak 2 yıl içinde dağıtılacak. Bitcoin blok zinciri ile L2E modelini BRC-20 ile entegre eden sistem, fiyat artışına gitmeden önce alınması gereken varlıklardan biridir.

 

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

5thSpace

Etherum blok zinciri üzerinde işlem gören bir ERC-20 tokeni olan 5SPACE, VR kulaklıklar ve sandalyeler üreten teknoloji şirketi Space’in yerel tokenidir. Bir teknoloji şirketinden fazla olmayı hedefleyen firmanın yerel tokeni, toplam gelirinin yüzde 80’lik kısmını ön satışa ayırarak topluluk odaklı büyümeyi hedefliyor. Gelecek vaat eden projeleri ve geleneksel oyunlara heyecan katan simülatif teknolojik gelişmeleri ile kripto para ekosisteminde heyecan yaratan token, kullanıcılarına çeşitli oyun ve içerik paketlerinden ömür boyu yararlanma imkânı verir. Böylece VR oyun seçenekleri ile yeni deneyimlerin önünü açar. Token projesi, 5 aşamalı büyüme planı ile hızla büyüyecek arzı sınırlı coinler arasında yer alır.

5SCAPE Tokenı Ziyaret Edin

Sponge V2  Geçen yıl piyasaya sürülen Sponge projesinin devamı niteliğinde olan Sponge V2, popüler bir oyna kazan oyunu olarak dikkat çekiyor. Sponge V2 tokeni kazanmak için daha önce satın alınan eşdeğer miktarda Sponge V1 tokenlerinin stake edilmesi gerekiyor. Ayrıca talep tarihinden önce stake edilen tokenler üzerinden ek token kazanma şansı bulunur. Proje, 10’dan fazla merkezi borsada listelenen Sponge V1’in elde ettiği başarıyı yakalamayı hedefler. Ayrıca proje, token satın aldıktan sonra stake edilerek bonus kazanma şansı tanıyor. Polygon ve Ethereum ağında işlem gören Sponge V2 tokeni, özellikle Polygon ağında yıllık yüzde 825 AYP oranı ile meme severleri cezbeder.

 

Sponge V2 Satın Al

Smog Kısa süre önce Solana yerel borsası Jüpiter’de listelenerek hızlı bir yükseliş sergileyen Smog token, tüm zamanların en yüksek airdropu ile dikkatleri çekiyor. Toplam arzın yaklaşık yüzde 35’ini airdrop giderleri için ayıran proje, airdrop puanı kazanmak için yatırımcıya farklı fırsatlar sunar. Smog projesinde, token satın alınıp tutularak veya yeni görevleri yerine getirilerek daha fazla ödül kazanma şansı yakalanır. Bu özelliklerinin yanı sıra oyun içi görevleri, epik senaryosu, seçilmiş özel savaşçıları ve kahramanlık anlatısı ile dikkat çeker. Smog token projesi, tüm meme paralara hükmedecek bir varlık olarak lanse edilir ve özel teması ile ilgi görür. Solana ağının yanında Ethereum ağında da işlem gören varlık; ETH, BONK, USDT ve kart ile satın alınabilir.

 

SMOG Token Satın Al

eTukTuk  Gerçek dünyada işlerliği ile uzun vadeli bir yatırım tercihi olarak geliştirilen eTukTuk projesi, çevreci bir yaklaşımla tasarlanan üç tekerli araç modellerine sahiptir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde araçları için blockchain şarj istasyonları inşa ederek daha yeşil bir gelecek için çalışan proje, kestirimci bakım ile araç ömrünü uzatmak için destek vererek tasarruflu bir kullanım sergiler. TUK tokeni satın alındıktan sonra stake edilerek jeton kazanma imkânı verir. Aynı zamanda bir oyna kazan oyunu olan eTukTuk, 4 adımda büyüme hedefi ile uzun vadeli bir yatırım tercihidir.

 

eTukTuk’u ziyaret edin

Bitcoin Minetrix 

 

Sıradan insanların merkezi olmayan BTC madenciliğinden kâr etmesi için geliştirilen Bitcoin Minetrix projesi, güvenli ve şeffaf bir kullanım sunar. Ethereum ağı üzerine kurulan proje, üçüncü taraf dolandırıcılık risklerini ortadan kaldırarak yatırımcı için güvenliği sağlar. Ayrıca madenciliğin yüksek donanım gerektiren altyapı sorunlarını ortadan kaldırır. Böylece ısı ve ses problemlerini azaltarak çevreci bir kullanım sergiler. BTCMTX tokenleri stake edilerek bulut madenciliği kredisi kazanmaya olanak verir. USDT, ETH ve BNB coin ile satın alınan BTCMTX token, stake sonrası madencilik kredileri ile BTC kazanma olanağını da verir.

 

Bitcoin Minetrix Satın Al

Bitcoin 2009’da piyasaya sürülen ilk kripto para olma özelliğine sahip olan Bitcoin, eşler arası çevrimiçi bir para birimidir. Çevrimiçi ödemelerin bir finans kurumunu kullanmadan yapılması için geliştirilen Bitcoin, küresel bir topluluk yaratarak dünya çapında yeni bir piyasanın doğmasını sağladı. Toplam arzı 19.635.575 olan varlık bugün, gelişen piyasa şartlarında arzı sınırlı olan coinler arasında ilk sırada yer alır.

 

Bitcoin Satın Al

XRP Açık kaynaklı, merkezi olmayan bir teknolojiye dayanan XRP, Ripple şirketinin yerel tokenidir. Hız ve işlem başına düşük maliyetin yanı sıra ölçeklendirilebilme gibi avantajları ile özel tokenizasyon niteliklerine sahiptir. XRP coin; mikro ödemelerin yanında DeFi ve NFT ödemeleri ile de öne çıkar. Şu anda toplam arzı 80 milyar XRP olan varlık, arzı az olan kripto paralar arasında bulunur.

 

XRP Satın Al

Cardano Blockchaine akıllı sözleşme özelliği getiren dijital varlık olan Cardano (ADA), 2021 yılında piyasaya sürüldü ve geniş bir kesimce kullanımı benimsendi. Projenin esasında merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmelerin geliştirilmesine olanak veren yenilikçi bir teknoloji bulunur. Cardano şirketi bu teknolojinin gelişmesi üzerine ilerler ve şu anda aktif kullanılan en büyük blok zincirlerden biridir. Cardano’nun maksimum arzı 45 milyar ADA tokenidir.

 

Cardano Satın Al

Avalanche Yüksek işlem çıktısı ile birinci katman blockchain ağı olan ve maksimum arzı sınırlı olan Avalenche, üç ayrı blok zincirden oluşan bir teknolojiye sahiptir. 2020’deki lansmanından sonra kendi Dapp ve DeFi ekosistemini geliştirmek için projeler başlatan ve sürekli büyüyen AVAX, blockchaindeki ölçeklendirme sorunlarını çözmeyi amaçlar. Son olarak varlığın toplam arzı 720 milyondur. Toplam arzı sınırlı olan coin, teşvik ve stratejik ortaklıklarla büyümeye devam ediyor.

 

Avalanche Satın Al

Arzı sınırlı coin nedir?

Bir dijital varlığın sınırlı arzı olması, o varlığın piyasaya sürülen arzı ile toplam arzının önceden belirlenmiş olmasını ifade eder. Bu tür kripto paraların arzının sınırlı olması genellikle bir protokol ve akıllı sözleşme ile belirlenir ve değiştirilemez. Arzı sınırlı olan kripto paralarda üretilebilecek miktar bellidir ve sınırlı arza sahip varlıklar genişlemeyen miktarları sayesinde dolaşımda kısıtlı oranda bulunur. Bu varlıklar genellikle madencilik yöntemiyle üretir ve madencilik ödüllerinin zamanla azalması arz oranını da düşürür.

Arzı sınırlı olan coinler, belirlenmiş bir toplam arza sahip oldukları için zamanla artış göstermezler. Bu durum kripto token arzı sınırlı olan varlıkların yüksek fiyat hareketleri ile ilişkilendirilmesine neden olur. Aynı zamanda talebin artmasıyla değer kazanan bu kripto varlıkların benimsenmesi ve güçlü bir topluluk edinmesi daha kısa sürede gerçekleşir.

Ayrıca okuyunuz: “En iyi yapay zeka coinleri 2024”

Arzı sınırlı kripto paraların avantajları ve riskleri nelerdir?

 

Avantajlar

  • Sabit ve belirlenmiş arza sahip olan coinler, enflasyon oranına göre değişmezler. Bu sayede ani artışlar ve düşüşler yaşamazlar.
  • Merkezi olmayan bir yapıda olan bu varlıklar, küresel ve merkezi güçlerden bağımsız çalışır. Bu sayede şeffaf ve dirençli bir yapıya sahiptiler.
  • Arzı sınırlı olan varlıklar, yatırımcıda daha fazla güven oluştur. Bu sayede daha kolay benimsenir ve kabul görür.
  • Sabit arza sahip kripto coinler, daha güvenli bir etkiye sahip olduğu için uzun vadeli bir yatırım aracı olarak tercih edilir.

Riskler

  • Arzı sınırlı olan kripto paralar, henüz netleşmeyen yasal düzenlemelere karşı güvencesiz bir konuma sahip olduğu için risk taşır.
  • Kripto para piyasasında genel olan yaşanan cüzdan, saklama ve diğer güvenlik sorunları yüzünden hacker saldırıları ve dolandırıcılık riskleri ile karşılaşabilirler.
  • Arzı sınırlı olan kripto paralar volatil yapıda olup fiyat dalgalanmalarına, arz talep hareketlerine ve piyasa duyarlılığına açıktır.
  • Dijital varlıkların altyapısında kullanılan teknolojinin eskimesi güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından sorun oluşturabilir.

Arzı sınırlı kripto paralara yatırım yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Kripto para piyasası dinamik yönünün yanında makro etkilere açık bir piyasadır ve diğer kripto varlıklarda olduğu gibi arzı sınırlı olan varlıkların seçiminde de belirli kriterlere dikkat etmek gerekir. Bunların başında piyasa likiditesi gelir. Piyasa likiditesi bir varlığın alınıp satılabilirliğini belirler ve likiditeye ek olarak fiyat analizi bu belirli varlığın kısa vadeli fiyat hareketleri hakkında fikir edinmenizi sağlar.

kripto

Arzı sınırlı kripto varlıklara yatırım yapmadan önce diğer bir dikkat edilecek özellik ise projenin güvenirliliği olur. Bilhassa temel araştırma yapılırken projenin uzun vadeli amaçları, teknolojik altyapısı, ekibin uzmanlığı gibi güvenliği doğrudan etkileyen faktörleri dikkate almak yatırım yaparken daha güvenli adımlarla ilerlemeyi sağlayacaktır. Son olarak düzenleyici riskleri göz ardı etmemek gerekir. Pazar ve düzenleyici trendler hakkında bilgi edinip arzı sınırlı varlıklara yönelmek daha başarılı sonuçlar almayı sağlar.

Sık sorulan sorular

Düşük arzlı kripto paraların güvenilirliği; piyasa likiditesi, teknolojik altyapı, proje hedefleri ve tokenin aldığı güvenlik önlemleri ile yakından ilgilidir. Ek olarak varlığın benimsenmesi ve yasal düzenleyici durumu güvenilirliği etkiler.

Düşük arzlı kripto coinler arasında hem piyasada işlem gören hem de yeni çıkan tokenler bulunur. İşlem gören coinler arasında Bitcoin, Litecoin, Polkadot, Ethereum, XRP gibi varlıklar yer alır. Yeni çıkan coinler arasında ise SMOG, Smocct AI, Bitcoin Minetrix, eTukTuk gibi varlıkları sıralamak mümkündür.

Kripto paraların arzı ile fiyatı arasında genellikle ters bir orantı vardır ve buna ek olarak talep fiyatı etkiler. Arzı sınırlı olan belirli bir kripto varlığa talep arttıkça coin piyasada az bulunduğu için fiyatı da yükselecektir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin