featured

Bitcoin krizi ortasında sıra dışı altın korelasyonu: Altın yükselirse Bitcoin fiyatı nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, zor bir haftanın ardından 63 bin dolar seviyesinde tutunmaya çalışırken teknik analizler yapan kripto uzmanlarının tahminleri, varlığın önümüzdeki süreçte daha zor bir süreçten geçeceğini işaret ediyor. Özellikle tarihsel verilerden yararlanan birçok analist, BTC için 60 bin doların altında kayıplar öngörüyor. YouTube üzerinden yayınlar yapan ünlü kripto para stratejisti Benjamin Cowen ise altın ile Bitcoin arasındaki geçmiş korelasyona dikkat çekerek fiyat tahminini derinleştirdi.

Altının yükselişi Bitcoin için ne anlama geliyor?

Güncel YouTube videosunda altın ile Bitcoin arasındaki ilişki üzerinden çeşitli tahminlerde bulunan Cowen, 2019 yılında altında yaşanan yükselişi ele aldı. Analist altındaki bu yükselişin hemen ardından BTC’nin yükselişe geçtiğini söyledi. 2024 Mart dönemini işaret ederek her iki varlığın da önemli zirvelere çıkış yaptığını açıkladı. Buna karşın altının yükselmeye devam etmesi hâlinde geçen yılın aksine BTC fiyatının 8 haftalık hareketli ortalamanın altına düşeceğini düşünüyor.

Benjamin Cowen/YouTube

Ancak yayının ilerleyen bölümlerinde Bitcoin fiyatı üzerindeki kırılmanın hangi yönde olacağının halen belirsizliğini koruduğunu ifade etti. En iyi tahminlere göre analist 66 bin dolar ile 56 bin dolar arasında bir sıçrama beklediğini de ekliyor. Altcoinler için de olumsuz bir tablo çizen Cowen, geçmiş yıllardaki BTC fiyat çöküşünün ardından gelen piyasa düzeltmesinin henüz yaşanmadığını ifade etti.

Mevcut fiyat üzerinden yüzde 50 düşüş

BTC hakkında önemli bir açıklamada bulunan diğer bir kripto uzmanı Alan Santana’da benzer bir görüşü dile getirdi. TradingView paylaşımında Bitcoin fiyatının “teslimiyet düşüşü” olarak adlandırdığı yüzde 50’lik bir kayba doğru ilerlediğini işaret etti.

Bitcoin
Alan Santana TradingView

Kripto uzmanı normal bir düzeltmenin aksine gelecek ay bir kapitülasyon düşüşünün ortasında şu anki fiyat üzerinden varlığın yüzde 50’lik kayıpla 33,300 dolar seviyesinde bir değer alacağını düşünüyor. Ayrıca bu sürecin 3 ay ile 6 ay arasında devam edebileceğini ifade etti. Boğa piyasasının başlamadan önce gerçekleşmesini beklediği en önemli olayın bu olduğunu açıklayarak 2025 yılının BTC için çok güçlü bir yıl olacağını da söyledi. BTC hacmindeki düşüşle birlikte Göreceli Güç Endeksi RSI her geçen gün zayıfladığını açıkladı. Bu kayıplar öngörülebilir bir piyasa ortamından istikrarlı bir döneme girileceğini açıkladı.

Son olarak Bitcoin fiyatı bu yazının yazıldığı sırada haftalık yüzde 2,30’luk bir kayıpla 63,523 dolardan işlem görüyor. Buna karşın haftalık kapanışında 64,27 dolar seviyesine çıkarak fiyatta bir iyileşmenin işaretini veren Bitcoin fiyatının uzun vadede bir boğa koşusuna başlamadan önce konsolidasyondan sürecine gireceğinin işaretleri bulunuyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin