Ripple'ın geleceği
Ripple'ın geleceği son gelişmelerden nasıl etkilecenek?

Ripple’ın geleceği son gelişmelerden nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple (XRP), son birkaç yılın en popüler kripto paralarından biri olarak kabul ediliyor. Kripto para piyasasında, büyük ölçüde Bitcoin gibi büyük silahlara bağlı olan büyük dalgalanmalar yaşanırken, Ripple son zamanlarda bir üs inşa ediyor gibi görünüyor. Şimdiye kadarki mütevazi bir fiyat karşılığında hızlı işlem olanağı sunan bir Blockchain işlem protokolü olarak yolculuğuna başlayan kripto para, artık Coinmarketcap’te Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü pozisyonu elinde tutuyor. Ripple’ın geleceği ise yaşanan son gelişmelerden ötürü parlak gibi görünüyor.

XRP sahipleri, birkaç ay boyunca Ripple’ın gündeminde bulunan çok önemli projelerin başlamasını heyecanla bekliyorlar. Bu projelerden bazıları, Western Union ve MoneyGram’ın sınır ötesi ödemeleri için geçerli bir para birimi olarak XRP’nin kabul edilmesini, Santander Bank’ın mobil XRP’lerinin piyasaya sürülmesini ve daha pek çok şeyi içeriyor. Bu projeler hayata geçtiğinde, ticaret XRP kullanıcıları için daha kazançlı ve uygun hale geleceğe benziyor.

Söz konusu projelerin hala beklemede olmasının nedenleri arasında, iki önemli gelişmeden bahsedebiliriz. Bu iki güncelleme ve bunların Ripple’ın geleceği üzerindeki olumlu etkilerini aşağıda detaylandırmaya çalıştık.

Kobalt algoritmasının hayata geçirilmesi

Kobalt algoritması ilk olarak bir Ripple çalışanı ve ünlü bir kripto-mimar olan Ethan MacBrough tarafından tanıtıldı. Bu algoritmayı tasarlamanın en büyük amacı, işlem hızını büyük ölçüde arttırmaktı. 27 Mart 2018’de, bu dahice algoritmanın uygulanması, Ripple’nin geliştirme ekibi tarafından resmen ilan edildi. Bu proje tamamlandığında, XRP sahipleri aşağıda aktardığımız eşsiz özelliklerden faydalanabileceklerdi:

a.Yıldırım Hızlı Sınır Ötesi İşlem: Kobalt algoritması, bir sınır ötesi işlemi yaklaşık bir saniyede gerçekleştirecektir. Daha önce, Ripple’ın sınır ötesi işlemleri üç ila dört saniye kadar sürüyordu. Bu nedenle, bu yeni uygulama Ripple’in hızını yaklaşık yüzde 75 oranında artıracak. Kısacası genel işlemlerin sayısı da buna göre artacaktır. Günlük işlemlerde böylesine büyük bir artış, Ripple’in traderlar arasındaki popülaritesi daha da arttırmasına neden olacaktır.

b.Artan İstikrar: Ethan MacBrough’un makalesine göre, Kobalt algoritması, belirli bir işlemin katılımcıları ve tekdüze olmayan güven ile küresel bir anlaşmaya sahip olmayan ağlarda çalışacaktır. Bu algoritma ayrıca rastgele seçilmiş desenkronizasyon durumunda bile ilerlemeyi sağlar. Bu, Ripple’in güvenilirliğini merkezi olmayan bir işlem protokolü olarak arttıracak ve daha da istikrarlı hale getirecektir.

c.İşlemin Durdurulmasının Ortadan Kaldırılması: Kobalt’ın uygulanması, bir işlemde herhangi bir duruşun ortaya çıkmasını ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle, iletim prosedüründe bir gecikme olsa bile işlem prosedürü asla durmaz. Mutabakat oyu eksikliğinden dolayı iletim gecikmeleri durumunda, süreç tamamen durmak yerine biraz yavaşlayacaktır. Kobalt’ın bu uygulaması, Hacker ve kötü amaçlı yazılımlara karşı finansal güvenliği de güçlendirecektir.

Hyperledger ortaklığı Ripple’ın geleceği için önemli bir adım

Ripple, 28 Mart 2018’de Hyperledger Consortium ile işbirliğine başladı. Hyperledger, yeni dağıtıcı defterlerin geliştirilmesine yardımcı olan Linux Vakfı tarafından desteklenen bir Blockchain konsorsiyumudur. Hyperledger, 2015’ten beri kripto para piyasasına katkıda bulunuyor. Bu konsorsiyum ile ortaklık yapan Ripple, böylece birkaç yeni imkana daha kavuşmuş oldu. Bu ortaklık nedeniyle, dünyanın her yerindeki kripto para birimi geliştiricileri Interledger Protokolüne veya ILP’ye erişebilecekler. ILP, geçen yıl Ripple tarafından yeniden düzenlenmiş ve değiştirilmiş olan geleneksel JavaScript Algoritmasına uyumlu hale getirilmişti.

Bu ortaklığın sadece Ripple’ın fiyatını arttırmakla kalmayıp, aynı zamanda Blockchain uygulamasının gelişim sürecini de hızlandıracağa benziyor.

Ripple’ın mevcut durumu ve gelecek tahminleri

Yukarıda bahsi geçen iki güncellemeden dolayı, Ripple son birkaç gündür fiyatlarında istikrarlı bir yükselme eğilimi göstermiştir. Bu andan itibaren, Ripple yaklaşık 0,5 dolara eşdeğerdir. Aynı zamanda toplam piyasa değeri 19,6 Milyar Dolar civarındadır.

Bu iki büyük proje başta olmak üzere hayata geçirilecek birçok projeden dolayı , Ripple’ın geleceği parlak gözüküyor. Tüm kripto piyasasının bazen dev bir balon gibi gözüktüğü gerçeğine rağmen, Ripple’in gelecekte de kullanıcılarını tatmin etmesi muhtemeldir. Kobalt algoritması uygulaması ve Hyperledger ortaklığı, bu güvenilir kripto para birimini daha da güvenilir hale getireceğine kesin gözüyle bakılmaktadır.

globalcoinreport

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin