Hindistan, Bitcoin P2P ticaret hacminde Çin’i devirmek üzere
Hindistan, Bitcoin P2P ticaret hacminde Çin’i devirmek üzere

Hindistan kendi merkez bankası dijital parasını çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan kendi merkez bankası dijital parasını çıkarıyor. Hindistan’ın Merkez Bankası olan The Reserve Bank of India (RBI), Perşembe günü yayımlanan Gelişim ve Düzenleyici Politikalar Bildirisi’ne göre, Para Politikası Kurulu (MPC) toplantısının ardından kendi merkez bankası dijital parasını (CBDC) düzenlemeye karar verdiğini açıkladı.

Hindistan kendi merkez bankası dijital parasını, CBDC’nin potansiyel avantajlarından faydalanmak için çıkarıyor

Bildiride, RBI’nın CBDC’nin potansiyel avantajlarını ve fizibilitesini incelemek üzere bölümler arası bir grup kurduğu ve bu raporun bulgularını Haziran 2018’de bir raporda sunacaklarını belirtiliyor. RBI Başkan Yardımcısı BP Kanungo, Perşembe günü The Times of India gazetesine verdiği demeçte, şunları söyledi:

Sanal para birimleri de dahil olmak üzere teknolojik yenilikler, finansal sistemin verimliliğini ve kapsayıcılığını geliştirme potansiyeline sahip.

Hindistan finans kurumlarının kripto para işlemlerini yasakladı

Hindistan, geçtiğimiz günlerde finans kurumlarının kripto para işlemlerini yasakladı. Hint sakinleri artık ülkenin merkez bankası tarafından kabul edilen yeni önlemlere göre, banka hesapları aracılığıyla kripto para satın alamaz. RBI, bankaların ve finans kurumlarının Bitcoin de dahil olmak üzere tüm kripto para birimleriyle olan ilişkisini yasakladı.

Blockchain teknolojisi, merkez bankalarının kara para aklama sorununa çözüm olabilir

RBI, anonim kripto paralar yerine, devlet tarafından verilen kripto para birimlerini destekliyor BP Kanungo, merkez bankalarının kara para aklama gibi potansiyel kaygılarına bir çözüm olarak, Blockchain teknolojisinin kurumlar tarafından ortaklaşa kullanılmasını görüyor. BP Kanungo açıklamalarına şunları ekledi:

Blockchain teknolojisinin finansal sektör için potansiyel faydaları olduğunu biliyoruz ve ekonominin yararı için kullanımının teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Dünya çapında 90’dan fazla merkez bankası dağıtık defter teknolojisini araştırıyor

Dünya çapında 90’dan fazla merkez bankası dağıtık defter teknolojisi (DLT)’ni araştırıyor. İngiltere Merkez Bankası ve  Çin Halk Bankası kendi kripto paralarını çıkarmak için çalışmalar yapıyor. 2018 yılının ilk aylarında, Malezya, Tayvan, Polonya ve İsviçre Blockchain teknolojisinin kullanımı için çeşitli projeler geliştirdiklerini açıkladı.

Bu yıl merkez bankaları tarafından bir kripto para çıkarılabilir

Güney Kore’nin başkenti olan Seul şehrinde düzenlenen ve kripto para sektöründen önemli kişilerin katıldığı bir konferansta konuşan Anthony Lewis, konferansta yaptığı konuşmada merkez bankaları tarafından çıkarılacak kripto paraların, bu yıl içinde piyasaya sürülebileceğini belirtiyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin