featured

Bitcoin grafiğinde “Ölüm Haçı” modeli: Endişeler artarken ünlü analist, BTC için kritik seviyeleri açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hafta içinde olumlu bir seyir izlemesine rağmen hafta sonuna doğru piyasa değeri yüzde 4,60 gerileyen kripto para piyasası, Bitcoin öncülüğünde düşüyor. Günün erken işlem saatlerinde 62 bin dolar seviyesine kadar düşerek endişe yaratan BTC, gün sonuna doğru hafif bir toparlanma ile yeniden 64 bin dolar seviyesine ulaştı. Bununla birlikte ünlü kripto para analisti Ali Martinez, son X tweetlerinde Bitcoin hakkında endişe verici bir grafik formasyonunu paylaştı.

Bitcoin grafiğinde kritik kesişme

Ünlü Analist Ali Martinez’in Bitcoin değerlendirmesi uzun vadeli hareketli ortalamalara dayanıyor. Analist, 12 saatlik Bitcoin grafiğinde 50 ve 100 Basit hareketli Ortalamalar (SMA) arasında bir ölüm kesişimi ortaya çıktığını açıkladı. Bu endişe verici grafik modeli (Death Cross) kısa vadeli hareketli ortalamanın düştüğü ve uzun vadeli ortalamanın altına kaldığı dönemlerde oluşur. BTC güncel grafiğinde 50 günlük kısa 100 günlük uzun vadeli ortalamalar üzerinden görülen bu model, aynı zamanda piyasanın düşüş eğilimine geçmeye hazırlandığının bir göstergesi sayılır.

 

Bu teknik analiz aracı yükseliş momentumunun zayıfladığını ve gücünü kaybettiğini ifade ederken yeni düzeltici bir formasyonun başlangıcı olarak da yorumlanır. Martinez paylaşımında bunu TD Sequential’dan 9’lu kırmızı mum çubuğu ile anlattı. 9’lu kırmızı mum, trend dönüşleri için kritik bir işaret olarak kabul edilir.

Death Cross modelinin gerçekleşmesi hâlinde BTC için destek bölgesi

Bu yazının yazıldığı sırada 64,0 dolar seviyesinde dalgalı bir seyir izleyen BTC, hafta başından bu yana 60 bin ile 67 bin dolar arasında hareket etti. Ağırlıklı olarak kritik destek bölgesi 63 binin üzerinde tutunmaya çalışan varlık, Ali Martinez’in tahminleri dahilinde Death Cross modelini sürdürürse öncelikli olarak 61 bin dolara düşebilir. Aşağı yönlü eğilim sürerse analist, BTC’nin 59 bine kadar gerileyebileceğini konusunda yatırımcıyı uyardı.

Bitcoin

Analistin bu tahminlerinin yanında Bitcoin fonlama oranlarının negatif bölgeye gerilemesi de yatırımcı arasında endişeleri körükledi. 2023 başından bu yana ilk kez negatif bölgede seyreden fonlama oranı, piyasa belirsizliği yükseltirken olumlu fiyat tahminlerini de düşürdü. Yatırımcı arasındaki iyimserliği olumsuz etkileyen bu durum, Bitcoin için konsolidasyon endişelerini akıllara getirdi.

Lider kripto paranın grafiğinde ortaya çıkan bu endişe verici modele karşın AI tokenler güçlü bir duruş sergiliyor. AI tokenlerden biri olan eTukTuk, çevreci ve sürdürülebilir çözümleri ile dikkat çeken bir proje. Ön satış aşamasında olan eTukTuk projesi, lansman öncesi 0,0395 dolarlık indirimli fiyatı ile hızlı yükselme potansiyeli taşıyor. AI token projesi, genel piyasa hissiyatına bağlı olarak uzun vadede 100x büyüme potansiyelli kripto paralar arasında yer alıyor.

eTukTuk’u Ziyaret Edin

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin