Blockchain, koronavirüs ile mücadelede kullanılabilir mi?
Blockchain, koronavirüs ile mücadelede kullanılabilir mi?

Blockchain, koronavirüs ile mücadelede kullanılabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Devam eden koronavirüs pandemisi dünyada milyonlarca insanı enfekte etmeye ve can almaya devam ediyor. Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, Blockchain’in gizlilik özellikleri sayesinde COVID-19 temas takibine olası bir çözüm sağlayabileceğine inanıyor.

“Koronavirüs ile mücadelede Blockchain etkili olabilir.”

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, gizlilik sağlarken temas takibi için de kullanılabildiğinden Blockchain teknolojisinin dünyanın koronavirüs salgınına karşı savaşında anahtar olacağını öne sürdü. Taro Aso, 24 Ağustos’ta Tokyo’da FIN/SUM Blockchain & Business olarak da bilinen Blockchain Küresel Yönetişim Konferansı’nın açılış konuşmasını yaptı. “Yaygın bulaşıcı hastalıklara karşı savaşta, blok zinciri temas takibi için etkili bir çözüm sağlıyor.” diyen bakan, devam eden COVID-19 salgınına atıfta bulundu.

Taro Aso, salgının dayattığı tehdit azalmasa da blok zincirinin temas takibi yoluyla hastalar için gizlilik sağlayabileceğini kabul etti. Ek olarak, Blockchain teknolojisi yetkililere çevreleme ile ilgili yapılması gerekenler konusunda daha iyi bir ölçü verebilir ve gelecekte olası salgınları önleyebilir. Aso, bu konuda herhangi bir ilerleme kaydetmek için blok zinciri topluluğu ile düzenleyiciler arasındaki olası bir iş birliğinin ele alınması gerektiğini ekledi.

Bazı blok zinciri toplulukları, teknolojinin anlaşılmaması nedeniyle inovasyonu engelleyebileceklerine inandıkları için düzenleyicilere hâlâ düşman olabilir.

Dünya, blok zincirini benimsemeye devam ediyor

Daha önce kapsamlı bir kılavuzda, Kolombiya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı (MinTIC), blok zincirinin entegrasyonundan büyük ölçüde yararlanabilecek on sektörü tanıtmıştı. Bakanlık, ülkeyi Blockchain teknolojisini benimsemeye çağırdı.

Dünyanın farklı yerlerindeki düzenleyiciler, Blockchain teknolojisi fikrini ve farklı sektörlerde benimsenmesini araştırıyor. Birkaç ülke Blockchain teknolojisinin benimsenmesini teşvik etmek için uygun yasalar çıkarmış durumda.

Bu yılın mayıs ayında, Kolombiya hükümeti bir ‘Blockchain haklar bildirgesinin’ imzacılarından biriydi. MinTIC, Blockchain teknolojisini benimseme konusunda ilerlemiş olan altı ülkeden ve şu anda yararlandıkları faydalardan da bahsetti. Bu ülkeler Estonya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Kanada’dan oluşuyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin