Binance İnceleme Kapak

Binance İnceleme 2023 – En İyi Kripto Borsası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sizler için Binance inceleme rehberimizde dünyanın en popüler kripto para borsasını detaylı bir şekilde tanıtırken objektif bir şekilde borsanın hangi yönlerinin iyi ya da kötü olduğundan rakip borsalar ile arasındaki farklara kadar değindik.

Unutmayın, hesabınızın olabildiğince güvenli olmasını istiyorsanız borsanın kullanıcılara sunduğu güvenlik özelliklerini (yüz tanıma, 2FA, e-posta doğrulama vs.) aktive etmeniz önerilir. O halde lafı fazla uzatmadan Binance Global’ın artı ve eksilerine geçelim.

Binance Borsasının Artıları ve Eksileri

Artıları:

  • Yatırımcıların kendilerine ait varlıkları soğuk depolarda saklandığı için olası bir saldırıda hackerin kripto paralarınıza erişmesi ve farklı bir adrese transfer etmesi son derece zordur. 
  • Türkçe dahil birçok dilde 7/24 hizmet veren müşteri temsilcileri bulunuyor ve canlı olarak maksimum 5 dakika içerisinde temsilci ile irtibata geçebilirsiniz.
  • Düşük işlem ücretlerine ek olarak komisyon ödemelerinde BNB kullanılmasını seçerseniz %25 indirim kazanabilirsiniz.
  • Satın alabileceğiniz 380’den fazla kripto para mevcut ve bu dijital paralardan 100’e yakını Türk Lirası ile satın alınabilir. 

Eksileri:

  • Fiyat bilgilendirmeleri için aynı anda maksimum 10 emir oluşturulabilir.
  • Global Binance borsasından para çekimi yapabilmek adına ilk olarak varlığınızı Binance TR hesabınıza aktarmanız ve ardından çekim emri oluşturmanız gerekir. Bu süreç uzun sürebilir.

Binance İnceleme – Detaylı Açıklama

Binance inceleme rehberimizin bu bölümünde yeni yatırımcıların köklü kripto borsasının sahip olduğu özelliklerden bahsedeceğiz. Binance, Changpeng Zhao tarafından 2017 yılında Çin’de kurulmuş ve ardından Çin hükümetinin getirdiği bazı kısıtlamalardan dolayı ana üssünü Malta’ya taşımış dünyanın en popüler kripto borsasıdır. 

Binance İnceleme Görsel

Şirket, ilk kurulduğu yıl 2 adet kripto para birimini piyasaya sürmüştür, bunlar; BNB ve BUSD’dur. CoinMarketCap verilerine göre hacim açısından 4. sırada yer alan BNB, Binance borsasının merkezinde yer almakta. Türkiye dahil 100+ ülkede yasal hizmette olan Binance, düşük komisyon oranları ve yatırımcılarına sunduğu üst düzey güvenlik önlemleri sayesinde uzun yıllardır lider konumdadır. 

Kripto para yatırımı dışında Binance Global borsasından NFT satın alabilir, madencilik yapabilir ve hatta rekabetçi oranlarda DeFi staking özelliğini kullanabilirsiniz. Tüm bu saymış olduğumuz özelliklerden faydalanmak için tek yapmanız gereken kayıt esnasında KYC doğrulamasını başarılı bir şekilde tamamlamanız. 

Eğer kripto sektöründe yeniyseniz ve ilk defa sanal varlık yatırımı yapacaksanız Binance Global, yatırımcılarına Türkçe kaynak desteği sunuyor. Borsa içerisinde yer alan “Blog” kategorisi altında Türkçe hazırlanan rehber niteliğindeki makaleler aklınızda yer alan soruların %90’ını cevaplayacaktır. 

Hangi Türden Yatırımcılar Binance Kullanmalı?

Yeni ya da gelişmiş bir yatırımcı olmanız fark etmeksizin her türden yatırımcı gönül rahatlığıyla Binance borsasını tercih edebilir. Yeni yatırımcıların Binance’de yer alan çoğu özelliği anlayamaması gayet doğaldır ve borsa ekibi, her özelliği anlaşılır bir dille yatırımcılara açıklamakta. Eğer yapacağınız işlemlerde herhangi bir sorun yaşarsanız 7/24 hizmet veren müşteri temsilcileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Fiyat analizi konusunda uzmanlaşmış deneyimli yatırımcılar, herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmasına gerek kalmadan MACD, RSI, EMA, SAR ve hacim bilgilerine doğrudan erişerek detaylı analizler gerçekleştirebilir. Sonuç olarak hızlı ve anlaşılır arayüze sahip Binance Global borsasında sorun yaşamadan alım-satım yapmaya başlayabilirsiniz.

Kaç Ülkede Binance Borsası Kullanılıyor?

Binance, 150 milyondan fazla kayıtlı üyesiyle 100’e yakın ülkede faaliyetlerini yürütüyor. ABD, İran, Irak, Zimbabve ve Kuzey Kore’de yasal düzenlemelerden ötürü yasaklanmış Binance, 30 farklı dilde hizmet vermektedir. 

Binance'ye Erişebilir Ülkeler

Borsanın herhangi bir çeviri programı kullanmadan doğrudan ülke müşteri temsilci çalışanlarına sahip olması ve her ülkede çeşitli etkinlikler düzenlemesi global çaptaki iddiasını destekler niteliktedir. 

Binance’den Satın Alabileceğiniz Kripto Paralar

Çeşitlilik açısından en iyi borsa olmasa da Binance, her geçen yıl envanterindeki kripto para sayısını arttırıyor. İçinde bulunduğumuz yıl yatırımcıların satın alabileceği 350’den fazla dijital para birimi vardır. Bu sayının sadece Binance Global için geçerli olduğunun altını çizelim.

Aşağıdaki bölümde Binance’de yer alan kripto paralar ve türleri hakkında yüzeysel bilgiye erişebilirsiniz.

  • DeFi projeleri: Uniswap, Maker, Aave, Injective, THORChain vs.
  • NFT projeleri: Theta Token, ApeCoin, Enjin Coin, Audius vs. 
  • Oyun projeleri: Axie Infinity, The Sandbox, Decentraland, Gala vs.
  • Stabil coinler: BUSD, USDT, TUSD, USDD, USDP vs.
  • Yapay zekâ projeleri: Fetch.ai, Ocean Protocol, Worldcoin, Cortex vs.
  • Meme coinler: Shiba Inu, Dogecoin, Pepe, Floki ve People. 

Yatırım yapabileceğiniz projelere yüzeysel olarak göz attığımıza göre Binance inceleme makalemizin bir sonraki kısmında işlem ücretlerini analiz edebiliriz.

Binance İşlem Ücretleri

Çoğu popüler borsada olduğu gibi Binance’de de bir VIP sistemi vardır. Binance borsası içerisinde ne kadar fazla işlem yaparsanız alım satım komisyonlarınızda o kadar azalma görülür. Sıradan bir yatırımcının her işleminde maksimum %0,1 işlem ücreti kesilir.

Binance İşlem Ücretleri

Bu oran son derece rekabetçi olup en iyi kripto para borsalarından çok daha iyi bir seviyededir. Binance’den para çekme işlemi için öncelikle Binance TR hesabınıza para transferi yapmanız gerekir. Yapacağınız para transferi kendi hesaplarınız arasında olacağı için %0 komisyon ile doğrudan ana paranızı banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

Binance Borsasının En İyi Özellikleri

Binance borsası üzerinden geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen kripto paralara yatırım yapmak için birçok neden vardır fakat kripto paraların oldukça volatil varlıklar olduğunu unutmayın. 

Aşağıdaki bölümde yapmış olduğumuz incelemeler sonrası platformun sahip olduğu en iyi özellikleri sıraladık.

İşlem Hacmi

Hacim, yatırımcıların ilgisini gösteren somut en önemli etkendir. CoinMarketCap verilerine göre Binance’nin 24 saatlik hacmi yaklaşık 5,1 milyar dolardır. Bu hacim oranı sizin için bir şey ifade etmeyebilir fakat araştırmacılar tarafından sıkça karşılaştırılan Coinbase’nin sadece 500 milyon dolarlık hacmi bulunuyor. 

Binance İşlem Hacmi

Doğrulama sürecinin yatırımcılar tarafından sağlandığı bir ortamda ne kadar fazla kullanıcı alım satım işlemleri oluşturursa güvenlik de o kadar yüksek olur. Piyasanın olası bir dış etkenden kaynaklı düşüş ya da yükselişini hacmi düşük borsa üzerinden anlamak zor olacağı için kripto yatırımı yapmadan önce hacmi göz önünde bulundurmalısınız.

Çeşitlilik

Binance Global borsasından satın alabileceğiniz birçok kripto para birimi mevcuttur ve yatırımcıların çeşitliliği yüksek bir borsada kripto yatırımı yapması gerektiğinin ana nedeni belli dönemlerde farklı türden varlıklar ilgi görürken bazı dönemlerde en beklenmedik kriptolar rağbet görebilir.

Binance Çeşitlilik

Geçmişte bunun en büyük örneği, uzun bir süre devam eden herhangi bir güçlü altyapısına sahip olmayan meme projelerin 10 yıllık köklü kripto para birimlerinden daha fazla ilgi görmesidir. Sadece tek bir projeye yatırım yapacak olsanıza dahi alternatif satın alabileceğiniz sanal varlıkların mevcut olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Gelişmiş Müşteri Desteği

Yatırımcıların herhangi bir problemde yetkili isimlerden fikir alması son derece doğal bir adımdır. Binance, Türk yatırımcılara özel e-mail desteğinin yanında 7/24 hizmet veren bir müşteri desteği sunar. 

Binance Gelişmiş Müşteri Desteği

Gündemde olan bazı borsalar Türk müşteri temsilcileri ile çalışmak yerine otomatik çeviri hizmeti kullanıyor ve bu da karşınızdaki kişiyi anlamanızı ve onun da sizi anlamasını zorlaştırıyor. Binance TR borsasından ortalama 5 dakika içerisinde kendinize muhatap bulabilirsiniz.

Binance ile Rakip Borsaların Karşılaştırması

CoinMarketCap verilerine göre Binance borsası dünyanın en popüler kripto borsasıdır. Uzun yıllardır lider konumda olan bu borsa, her ne kadar global çapta başarılı adımlar atıyor ve yatırımcılarını memnun ediyor olsa da bazı unsurlarda rakiplerinden geride kalmıştır.

Sizler için aşağıdaki bölümlerde Coinbase Pro ve Gate.io borsaları arasındaki farklarına değineceğiz.

Binance vs Coinbase Pro 

Bir borsada işlem yapmadan önce sizinle birlikte toplam kaç adet yatırımcının kripto al/sat yaptığını tespit etmeniz gerekir. Hacim ve kullanıcı sayısına göre Binance’nin daha önde olduğunu yukarıdaki bölümlerde gördük. Ne tür bir yatırımcı olduğunuz fark etmeksizin Binance anlaşılır ve çeşitliliği yüksek bir arayüz ile yatırımcılarını cezbediyor. 

Binance ve Coinbase Pro Karşılaştırması

Köklü yatırımcılar pasif gelir elde etmek için stake özelliğini sıklıkla kullanır. Binance, yatırımcılarının farklı türden kilitleme metotları ile hem bilinen kripto para birimlerini hem de DeFi projelerini stake etmesine izin veriyor. APY oranları açısından Coinbase’den daha iddialı olan Binance, yıllık %50’ye varan esnek stake özelliğini kullanmanıza izin verir.

Para transfer işlemlerine değinecek olarak eğer Türkiye’de yaşıyorsanız kredi kartı ya da P2P üzerinden para transferi yapmanız Coinbase borsasında geçerli değildir. Sadece tercih edeceğiniz herhangi bir borsadan kripto satın alıp Coinbase cüzdanınıza transfer ederek işlem yapabilirsiniz. Binance’de ise her şey son derece kolay olup makalemizin sonunda detaylı bir şekilde açıkladık.

Binance Coinbase Pro
380+ kripto para desteği 250+ kripto para desteği
7/24 müşteri desteği mevcut 7/24 müşteri desteği mevcut
Türk Lirası ile kripto satın alınabilir Türk Lirası ile kripto satın alınamaz
Günlük işlem hacmi 166.000 BTC civarı Ortalama hacmi 16.300 BTC
%0,1 Alıcı ve Yapıcı komisyon kesintisi %0,4 Alıcı, %0,6 Yapıcı komisyon kesintisi

Kripto paralar son derece yeni, riskli ve düzenlenmemiş yatırım araçlarıdır. Yatırımlarınızın her zaman risk altında olduğunu unutmayın. 

Binance vs Gate.io

Binance inceleme ve analizimizin bu bölümünde altcoin çeşitliliği bakımından lider Gate.io ile Binance’yi karşılaştıracağız. Genellikle yeni köklü projelerin listelendiği Gate.io, kısa ve orta vade yatırımcıların uğrak noktasıdır. Binance ise sadece kendisini birçok konuda kanıtlamış projeleri listelediği için eğer kısa vadede yüksek kazanç arıyorsanız Gate.io daha iyi bir tercih olacaktır.

Binance ve Gate.io Karşılaştırması

Binance TR gibi Gate.io da Türk Lirası EFT&Havale yapmanıza izin verir. Gate.io’da Türk Lirası ile satın alabileceğiniz kripto para sayısı 10’u geçmezken Binance borsasından 120’den fazla coine TRY ile yatırım yapabilirsiniz. 

Son olarak arayüz açısından değerlendirecek olursak Gate.io’nun daha orta ve üst düzey yatırımcılara yönelik bir temaya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Copy Trading, kripto botları ve NFT pazar yerine de sahip Gate.io borsası hemen hemen Binance kadar farklı alanlarda yatırımcıları memnun ediyor fakat Binance bunu çok daha sade ve anlaşılır bir arayüz ile kullanıcılarına sağladığını açıklayabiliriz.

Binance Gate.io
380+ kripto para desteği 1700+ kripto para desteği
7/24 müşteri desteği mevcut 7/24 müşteri desteği mevcut
Türk Lirası EFT&Havale yapılabilir Türk Lirası EFT&Havale yapılabilir
125x’e varan kaldıraç oranları 100x’e varan kaldıraç oranları
İşlemlerde %0,1 komisyon uygulanır İşlemlerde %0,3 komisyon uygulanır

Kripto paralar son derece yeni, riskli ve düzenlenmemiş yatırım araçlarıdır. Yatırımlarınızın her zaman risk altında olduğunu unutmayın. 

Binance’den Nasıl Kripto Para Satın Alınır?

Global Binance ya da Binance TR üzerinden kripto satın alabilirsiniz fakat sizler için bu bölümde popüler olan global borsa üzerinden nasıl başta Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) olmak üzere 350+ kripto para birimini satın alabileceğinizi açıklayacağız.

1. Adım: Resmi İnternet Sitesini Ziyaret Et

İlk olarak Binance resmi internet sitesinin sağ üst köşesinde yer alan “Kaydol” butonuna tıklayın. Ardından, e-posta ya da telefon numaranız ile klasik hesap oluşturma adımlarını takip edin.

Binance Üyelik Oluştur

Hesap oluştururken referans kodu kullandığınızdan emin olun çünkü ömür boyu ekstra komisyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz. Referans kodu için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Adım: KYC Doğrulamasını Gerçekleştir

Kripto borsaları, yatırımcılarının kim olduklarını tespit etmek adına KYC doğrulamasını zorunlu tutar. Bu doğrulama, kimlik resmi ve ikametgâh fotoğrafını içeriyor. Normal şartlar altında verileriniz hükümetler ile paylaşılmaz ancak terör gibi eylemlerden ötürü istendiği takdirde ilgili kuruma teslim edilir.

Doğrulama işlemi ortalama 5-10 dakika içerisinde tamamlanır. Onay prosedürü tamamıyla yapay zekâ kontrolündedir yani verileriniz hiçbir kişi tarafından incelenmeyeceği için okuyucularımız rahat olabilir.

3. Adım: Para Transferi Yap

Binance Global üzerinden herhangi bir alım emri vermek için dilediğiniz para transfer metodunu tercih edebilirsiniz. EFT&Havale seçeneği sadece Binance TR içerisinde geçerli olduğu için para transfer işlemi sonrası TR hesabınızdan Global hesabınıza bakiye transferini komisyon kesilmeden gerçekleştirebilirsiniz.

Binance Para Transfer İşlemi

Hesabınızın olabildiğince güvenli olmasını sağlamak adına her para transfer işleminde telefon ya da e-posta doğrulama işlemini aktive etmenizi öneririz.

4. Adım: Kripto Para Satın Al

Son olarak Türk Lirası yerine Tether ile işlem yapacaksanız TRY/USDT işlem çiftini seçin ve bir stabil coine dönüştürün. Ardından hangi kripto para birimine yatırım yapacaksanız o kripto paranın sembolünü aratıp tıklayın.

Binance Kripto Satın Al

Son olarak “Satın Al” butonuna tıklayıp güncel fiyatından mı yoksa daha uygun bir fiyattan mı alım emri vereceğinize karar verip “[kripto_sembolü] Al” butonuna tıklayın.

Kripto paralar son derece yeni, riskli ve düzenlenmemiş yatırım araçlarıdır. Yatırımlarınızın her zaman risk altında olduğunu unutmayın. 

Özet

Binance, hacim, kripto çeşitliliği, NFT pazar yeri ve daha birçok unsurdan değerlendirildiği zaman Türk yatırımcılar için en ideal kripto para borsasıdır. 4 basit adımda hesap oluşturabilir ve ilk kripto para yatırımınızı dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin