Kolombiya'dan büyük Blockchain hareketi: 10 alanda yaygınlaşacak
Kolombiya'dan büyük Blockchain hareketi: 10 alanda yaygınlaşacak

Kolombiya’dan büyük Blockchain hareketi: 10 alanda yaygınlaşacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kolombiya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı (MinTIC), ülkedeki çeşitli sektörlerde blok zincirinin benimsenmesine yönelik yeni bir kılavuz taslağı hazırladı. Bakanlık ayrıca Blockchain teknolojisi üzerinde çalışan kripto para birimleri hakkındaki görüşlerini de aktardı.

Kolombiya, Blockchain ve dağıtık defter teknolojilerini benimsiyor

Son taslak belgede bakanlık, ülkedeki operasyonları kolaylaştırmak için Blockchain ve dağıtık defter teknolojisi projelerinin kullanımını onaylıyor. Bakanlık tarafından ülke genelinde blok zincirinin benimsenmesini teşvik eden türünün ilk örneği olan bu taslak, devletin dijital dönüşümünü kolaylaştırma planları ile birlikte geliyor.

Bakanlık ayrıca bu teknolojinin kamu projelerinde uygulanmasının faydalarını ve dezavantajlarını da araştırdı. MinTIC, Kolombiya’nın Blockchain kullanımında ön saflarda yer alan Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kanada’nın ilgisine atıfta bulunarak geride kaldıklarını belirtti.

MinTIC ve kılavuzun arkasındaki diğer kuruluşlar, dağıtık defter teknolojisinin uygulanmasına ihtiyaç duyan yaklaşık on temel çözümü vurguladı. Bu kuruluşlar arasında National, ViveLab Bogotá, Bogotá Belediye Binası ve Universidad Nacional de Colombia yer alıyor. Öncelikle tapu kaydı, tedarik zinciri yönetimi ve kripto ödemeleri için önerilen blok zincirinin benimsenmesi amaçlanıyor.

Blok zinciri ile kripto para yatırımcılarının güveniliği de sağlanacak

Diğer bazı alanlar arasında sağlık kayıtları, kimlik veri yönetimi, vergi yönetimi ve kamu ihaleleri ve akademik dereceler bulunuyor. İlgili kuruluşlar, farklı sektörlerde Blockchain teknolojisini uygulayarak, devleti dijitalleştirmeye devam ederken veri yönetiminde şeffaflık ve güven düzeyini artırmayı umuyor.

Bakanlık kripto paralardan bahsederken, Blockchain çözümünün yatırım yapan kişilerin korunmasını sağlamaya yönelik önem arz ettiğini belirtti.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin