featured

XRP fiyatındaki düşüş endişe yaratıyor: Boğaların geri dönüşü ne kadar yakın?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP) fiyatı, mevcut düşüş eğilimi sebebiyle grafiklerini kırmızıya boyadı. Ayıların baskınlıklarını kanıtlamaya başlaması sebebiyle fiyattaki aşağı yönlü hareketin devam edebileceği tahmin ediliyor. Bu gelişmeler yatırımcıları endişelendirirken, XRP boğaları oyuna geri dönerek trendi değiştirebilecek mi?

Kripto piyasası, heyecanla beklenen Bitcoin halving etkinliğinin gerçekleşmesinin ardından olumlu günler yaşadı. Başta piyasa lideri olan Bitcoin olmak üzere, en iyi altcoin’ler de artan fiyatları ile rekor yükselişler kaydederek yatırımcılarının yüzlerini güldürdü. Ancak ayıların geri dönmesi ile bir düzeltme aşaması başlamış olabilir. En iyi altcoin’ler de dahil olmak üzere genel olarak kritik destek noktalarına doğru aşağı yönlü hareketler gelmeye başladı. Bu da, kripto para piyasasına karmaşık duyguların hâkim olduğuna işaret ediyor.

XRP fiyatı ise yatırımcıların ilgisizliğinin arttığına işaret ederek bir düşüş eğilimi içinde işlem görüyor. Gözde altcoin, geçtiğimiz hafta %6’nın üzerinde bir artış kaydetmesine rağmen bu hafta güçlü bir düşüş eğilimi yaşadı.

XRP fiyat analizi: Gözde altcoin ayılara teslim oluyor

XRP fiyatı, yılın başından bu yana değişken bir fiyat hareketi sergiledi. Genel olarak yukarı yönlü hareket eden altcoin, şu anda karmaşık işaretlere sahip. Yıla olumlu bir başlangıç ​​yapmasına rağmen, Ripple’ın fiyatının YTD’si %-14’lük bir değerlemeye sahip. Bu da uzun vadeli perspektifte altcoin için düşüş yönlü bir görünüm olduğunun altını çiziyor.

XRP fiyat analizi

Ripple fiyatı son 24 saat içinde yaklaşık %2 oranında bir düşüş yaşayarak grafiklerini kırmızıya boyadı. Dahası, günlük grafikteki EMA 50/200 seviyeleri bir death cross oluşturmuş durumda. Bu da, fiyatın bu hafta içinde değer kaybetmeye devam edebileceğini göstermektedir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) de grafikte düşüş yönlü bir fiyat hareketine işaret ediyor ve kripto para birimi için artan satış baskısının altını çiziyor. Üstelik ortalamalar sürekli bir düşüş eğilimi gösteriyor ve bu da altcoin için önümüzdeki dönemde zayıf bir fiyat hareketine işaret etmektedir.

XRP fiyatı artacak mı?

Eğer kripto para piyasası yükseliş eğilimi gösterirse gözde altcoin’in fiyatı önümüzdeki hafta sonu 0,56 dolarda bulunan kritik direnç noktasını test edebilir. Bu seviye, sıradaki hareketinin yönünün belirlenmesinde yardımcı olacaktır. Eğer bu direnç noktasının üzerinde bir kapanış gerçekleşirse Ripple fiyatı yukarı yönlü hareket edecektir. Dolayısıyla fiyat, ay boyunca 0,64 dolarda bulunan direnç noktasını test edebilmek için gerekli zemini hazırlayacaktır.

Ancak kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu akılda tutmak önemlidir. İşlerin ayıların lehine devam etmesi durumunda XRP fiyatı düşüşe devam edecek ve 0,4970 dolarda bulunan destek noktasını test edecektir. Üstelik boğalar bu noktada ivme kazanamazsa XRP fiyatındaki düşüş derinleşebilir. Sonuç olarak gözde altcoin bu yıl yeni dip seviyelerini test edebilir.

coinpedia


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin