Ünlü kripto analisti yükseliş potansiyeli var dedi ve bu altcoin’e işaret etti.
Ünlü kripto analisti yükseliş potansiyeli var dedi ve bu altcoin’e işaret etti.

Singapur, Covid-19 testi için blockchain tabanlı doğrulama standardı geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Singapur, yerel haberlere göre Covid-19 testlerinin doğrulanması için blockchain tabanlı bir standart geliştirdi. Bu standardın, hükümetin sınırları içindeki sağlık belgelerini kolayca doğrulamasını kolaylaştırması bekleniyor.

Covid sertifikaları için Blockchain tabanlı standart

Singapur Akıllı Ülke Girişimi Bakanı Vivian Balakrishnan, Covid-19 test sonuçlarını yayınlamak için blockchain tabanlı dijital standartların geliştirildiğini açıkladı. HealthCerts olarak bilinen dijital çözüm, değişmez bir dijital standart oluşturmak için blockchain teknolojisini kullanıyor.

Çözüm, Singapur Devlet Teknoloji Ajansı (GovTech) ve Sağlık Bakanlığı (MOH) tarafından geliştirildi.

HealthCerts, yerel ve küresel standartlarla uyumludur ve yerel ve yabancı sınırlarda gezginlerin göç sürecini hızlandırmak için tasarlanmıştır.

Singapur içinde kalkış öncesi COVID 19 testlerinden geçen yolcular, sonuçlarını HealthCerts tarafından verilen dijital sertifikalar aracılığıyla alacaklar. Bu sertifika bir bağlantı veya ek şeklinde olacak.

Test negatif olduğunda, gezginlerin kliniğin dijital sertifikalarını bir web sitesi Notarise’ye yüklemeleri istenecek.

Noterise, dijital sertifikaların yerel ve yabancı havalimanlarında doğrulanmasını ve tanınmasını sağlıyor. Sertifikaları başarıyla gönderdikten sonra, yolcular bir QR kodu içeren covid-19 test sertifikalarının noter onaylı dijital kopyasını alacaklar. Yolcular, tamamlandıktan sonra noter tasdikli sertifikaları veya QR kodlarını havalimanlarında ve göçmenlik kontrol noktalarında sunabilirler.

QR kodu tarandıktan sonra, havayolu personeli ve göçmenlik yetkilileri, blok zincirinde depolanan bilgilere dayanarak sertifikanın gerçekliğini doğrulayacaklar. Test sonuçları ayrıca Singapur mobil kimlik mobil uygulaması SingPass’ta da sunulacak.

HealthCerts, blok zinciri üzerine kurulu OpenAttestation adlı açık kaynaklı bir çerçeve üzerine inşa edildi. Üçüncü taraf yazılımlara ihtiyaç duymadan bilgileri doğruluyor. Singapur hükümeti ayrıca aşı sertifikaları için HealthCert’in kullanım alanını genişletmeyi düşünüyor.

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin