featured

1 Mayıs piyasa analizi: Fed faiz kararı öncesinde Bitcoin neden kritik desteğin altına düştü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Haberleri: Kripto para piyasası FED faiz kararının açıklanmasından önce endişe verici bir düşüş seyretti. Satış baskısı altında piyasa değeri son 24 saate yüzde 8,85’lik ciddi bir kayıp yaşayarak 2,11 milyar dolara düştü. Yaklaşık 210 milyar dolarlık bir kayıpla karşı karşıya kalan piyasada Bitcoin, kritik destek bölgesi 58 bin doların altına düştü. Yüzde 9’dan fazla değer kaybeden BTC, GrayscaleETF’leri GBTC’de yaşanan tek günlük çıkış ve Fed faiz kararı ile sarsılırken birçok piyasa uzmanı düşüşlerin süreceğini açıkladı.

Bitcoin fiyatını neden düşüyor?

Coinglass ve Wu Blockchain açıkladığı son verilere göre önemli bir Bitcoin ETF’si olan GBTC’lerinde yalnızca son bir günde 93,2277 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Bununla toplam net çıkışın 162 milyon dolara ulaştığı açıkladı. BTC ETF’lerinde yaşanan bu önemli tasfiye Bitcoin fiyatını olumsuz etkileyen büyük bir neden oldu.

Önemli bir düzeltme ile 56 bin dolara kadar gerileyen lider kripto, Fed faiz kararının da etkisinde kaldı. Faizin düşmeyeceğine dair kararın gündeme gelmesi ile panik satışların artması ayrıca yıl başında açıklanan üç faiz indirimi beklentisinin gerçekleşmeyecek olması piyasadaki endişeleri yükseltti.

Ek olarak Londra merkezli haber ajansı Reuters’in paylaşımına göre Bitcoin son iki yılın en kötü aylık performansını gösterdi. 2022 yılının nisan ayından bu yana yüzde 17’nin üzerinde bir düşüşle en önemli aylık kaybını verdi. Ek olarak haber ajansı, kripto ile faiz oranları arasındaki ilişkiye vurgu yaparak Federal Rezerv’in bu yıl faiz oranlarını düşürmeyebileceğine dair söyleminin kripto para birimleri gibi faiz oranına duyarlı varlıklara darbe vurduğunu açıkladı. 

Son olarak piyasanın yüzde 8’lik kaybına karşın Korku ve Açgözlülük Endeksi bir günde 9 puan gerileyerek 54’e düştü. Neredeyse 1 yılın en düşük seviyesine yaklaşan endeks, artan endişe ile aşırı satış yapıldığını gösteriyor.

Yarılanma sonrası tarihi eşleşme henüz tamamlanmadı

Daha önce Kriptoparahaber’de yayınlandığı üzere Rekt Capital’in Tehlikeli Bölge olarak adlandırdığı 21 günlük düşüş sürecini yaşayan BTC fiyatı, analiste göre 52 bin dolar seviyesine kadar gerileyebilir. 2016 ve 2020 yarılanmalarının hemen ardından gerçekleşen yüzde 11’lik fiyat düşüşüne benzer bir tablonun gerçekleşeceğini ifade eden analist, bu bölgeyi dipten alım için bir fırsat olarak değerlendirdi.

bitcoin

Analist Micheal van de Poppe ise 56-58 bölgesini işaret ederken yüzde 20’lik bir kayıp beklediğini açıkladı. Daha önceki paylaşımlarında Bitcoin boğa piyasasının zaten yaşanmış olduğunu düşünen ve 2018’de yaşanan çöküşü öngören piyasa uzmanı Peter Brandt ise lider kripto için 40 bin dolarlık seviyeyi işaret ediyor.

Son olarak uzun vadede yaşanan bu geri çekilmenin sağlıklı bir süreç olduğunu düşünen analistler, sürecin ardından sürdürülebilir bir yükseliş bekliyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin