featured

Dogecoin fiyatında yeniden canlanma ihtimali: Mayıs ayında yeni bir başlangıç mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde meme coin olan Dogecoin, düşük fiyatıyla birlikte oldukça durgun hareket ediyor. Yatırımcı talebindeki ve duyarlılıktaki düşüşe rağmen fiyatın toparlanma potansiyeli var mı?

Dogecoin kısa vadeli bir aralığın en düşük seviyelerinin hemen üzerinde işlem görüyor. Fibonacci geri çekilme seviyesindeki kesişim, gözde meme coin için iyi bir sıçrama şansı sunuyor.

Dogecoin (DOGE), satış baskısının güçlenmesiyle birlikte hızla düşüşe geçti. Piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı 62,100 dolar seviyesinde bulunan destek noktasını korumayı başardı ve son 24 saat içinde %4,3 oranında bir artış kaydederek 64,500 dolara yükseldi. Ancak aynı olumlu gelişmeler DOGE için geçerli değil. Çünkü gözde meme coin, kısa vadeli düşük seviyelerinden uzaklaşmayı başaramadı.

Dogecoin yatırımcılarının toplam sayısı Nisan ayında bir artış kaydetti. Ancak bu durum fiyatta herhangi bir hareketlilik yaratmak için yeterli olmadı. Kripto para piyasasındaki genel hissiyatın korku dolu olmaya devam etmesi de DOGE için iyi olmadı. Boğalardan yükseliş için yeterli desteği bulamayan gözde meme coin’in fiyatı hızla yeni düşük seviyelere doğru geriledi.

Dogecoin (DOGE) fiyat tahmini: Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

Gözde meme coin, 0,14 dolar ile 0,165 dolar seviyeleri arasında dar bir aralık oluşturdu. Aralığın orta noktası, Nisan ayında desek ve direnç görevleri görerek aralığın meşruiyetini güçlendirdi. Ancak CMF göstergesinin 0,09 seviyesinde olması piyasadan önemli miktarda sermaye çıkışının olduğunu gösteriyor. Bu da genellikle olumsuz bir işarettir ve sıradaki hareketin düşüş yönünde olacağı varsayılır.

Dogecoin fiyat analizi

 

12 saatlik fiyat grafiğindeki Göreceli Güç Göstergesi (RSI) 37 işaretinde bulunuyor. Bu da istikrarlı bir aşağı yönlü momentuma işaret eder. Aslında bu işaret, Dogecoin’in son beş gündeki kayıplarının bir yansımasıdır. Ayrıca aralığın düşük seviyelerinin %78,6 Fibonacci geri çekilme seviyesine yakınlığı ise cesaret verici.

Çünkü bu, alıcıların piyasaya girmeye hazır olduğunu ve dolayısıyla daha fazla kaybın önlenebileceği anlamına geliyor. Ancak bu ihtimal gerçekleşemeyebilir çünkü, teknik göstergelerin çoğunluğu ayıların lehine.

Peki, vadeli işlem piyasası sıçrama olasılığını destekliyor mu?

 

Şu anda, piyasaya sermaye girişinin oldukça düşük olduğu görülüyor ve CMF göstergesinin bulguları da desteklenmiş oluyor. Yatırımcıların ilgisinin kaybolmuş olduğunu düşündüren bu işaretler, gözde meme coin’in Nisan ayında negatifte kapatabilme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, Açık Pozisyonlarda da son günlerde istikrarlı bir düşüş eğilimi mevcut.

Sonuç olarak, Dogecoin fiyatının başı dertte gibi görünse de geri dönüş ihtimali de var. Meme coin piyasasına olan ilginin de arttığı hesaba katıldığında, piyasa lideri olan Bitcoin fiyatında başlayacak olan bir ralli ya da bir sosyal medya haberi DOGE fiyatını yeniden hareketlendirebilir. Yine de yatırımcılar herhangi bir işlem yapmadan önce kripto piyasasının yüksek risk içerdiğini akılda tutmalı ve kendi risk portföylerine göre işlem yapmalıdır.

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin