Hindistan’ın en büyün bankası JPMorgan’ın blockchain ödeme ağına katıldı
Hindistan’ın en büyün bankası JPMorgan’ın blockchain ödeme ağına katıldı

Hindistan’ın en büyün bankası JPMorgan’ın blockchain ödeme ağına katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devletin sahip olduğu büyük bir banka olan Hindistan Devlet Bankası, JPMorgan’ın blok zinciri ağı Liink’e katılan ilk Hint bankası oldu.

Ne anlama geliyor?

Hindistan Devlet Bankası veya Hindistan hükümetine ait büyük bir banka olan SBI, Amerikan yatırım bankası JPMorgan Chase tarafından bir blok zinciri çözümü ile sınır ötesi ödemeleri iyileştirmek istiyor.

The Economic Times’ın 23 Şubat tarihli bir raporuna göre SBI, JPMorgan tarafından geliştirilen yeni bir blockchain tabanlı bankalararası veri ağı olan Liink’e katıldı. Banka, teknolojiyi entegre ederek işlem maliyetlerini azaltmayı ve müşterileri için sınır ötesi ödemeleri iyileştirmeyi bekliyor.

SBI genel müdür yardımcısı Venkat Nageswar, bankanın çoktan Liink’te yayına girdiğini söyledi. Nageswar, “Hindistan’da ağda faaliyet gösteren ilk banka olmaktan heyecan duyuyoruz ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için ağın bir parçası olarak uygulama ve uygulamaları keşfetme konusunda JPMorgan ile daha yakın bir ortaklık kurmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Liink çözümü

Liink, JPMorgan’ın blok zinciri ve “Onyx” olarak adlandırılan dijital para odaklı iş şemsiyesi altında çalışan eşler arası bir ağ ve ekosistemdir. 2017’de başlatılan ürün, başlangıçta Bankalararası Bilgi Ağı olarak anıldı ve Ekim 2020’de Liink olarak yeniden markalandı.

Liink çözümü, dünyanın en büyük 50 bankasından 27’si dahil olmak üzere 78 ülkede 400’den fazla finans kurumu ve şirketi kaydetti. The Economic Times’a göre, ağda hem devlete ait hem de özel kuruluşlar da dahil olmak üzere ağda yaklaşık 100 faaliyet gösteren banka var.

JP Morgan Chase Hindistan’ın genel müdürü Prabdev Singh, SBI ile son ortaklığın, şirketin Hindistan’daki blockchain varlığını genişletme planlarına paralel olduğunu söyledi. Singh, “Yeni teknolojilerin müşterilerimizin deneyimini nasıl geliştirebileceğini aktif olarak keşfetmeye devam ediyoruz” dedi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin