Lightning Labs Yöneticisi: “Blockchain değil, Bitcoin dünyasına giriyoruz.”
Lightning Labs Yöneticisi: “Blockchain değil, Bitcoin dünyasına giriyoruz.”

Lightning Labs Yöneticisi: “Blockchain değil, Bitcoin dünyasına giriyoruz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lightning Labs Yöneticisi: “Blockchain değil, Bitcoin dünyasına giriyoruz.” Lightning Labs kurucu ortaklarından Elizabeth Stark‘a göre, son dönemde Blockchain teknolojisi yerini Bitcoin’e kaptırdı.

Lightning Labs Yöneticisi: “Bitcoin’i özel yapan özel anahtar şifrelemesidir.”

Blockchain’in egemen olduğu, San Francisco menşeili Lightning Labs’in pazarlama kaynaklarından ‘Bitcoin’ kelimesini kaldırdığı günler eskide kaldı. Elizabeth Stark, Yahoo Finance The Final Round etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Şimdi, insanların kripto para birimi teknolojisinin değerini ve bunların neler getirebileceğini anladıkları bir Bitcoin dünyasına girdik gibi hissediyorum, Blockchain değil. Aynı zamanda Bitcoin’i özel yapan özel anahtar şifrelemesidir.

Bankacılık sektörünün Bitcoin’i dışlaması yanlıştı

Elizabeth Stark, Bitcoin’in arka plana düşüp finansal hizmetlerde bir tabu haline gelen Blockchain’in yükseldiği zamanlara değindi. Lightning o zamanlar Bitcoin yazılımları geliştiriyordu. Elizabeth Stark ve diğer geliştiriciler bankacılık sektörünün Bitcoin’i dışlamasının yanlış olduğunu biliyordu. Diğer Blockchain eksperleri ise madencilik ağı tarafından tüketilen enerjiden dolayı  ‘Blockchain’in Bitcoin olmadan var olmayacağını’ belirttiler.

Lightning Ağı’nın arkasında Lightning Labs yer alıyor

Stark ve Lightning’in piyasa değerindeki artış sadece Bitcoin değil, 2017 sonunda da tüm önde gelen kripto paraların değerleri nedeniyle yükseldi. O zamandan bu yana fiyatlar geri çekildi. Elizabeth Stark, büyük fiyat artışlarının bizim gibi gelişmekte olan teknik milletler için iyi olmadığını ancak yinede panik yapılacak bir durumun olmadığını belirtiyor.

Beta sürümünde olan Lightning Ağı’nın arkasında Lightning Labs yer alıyor. Bitcoin tabanı üzerinde geliştirilmiş olan bu ağ daha hızlı ve daha çok işlem görülmesini sağlıyor. Lightning Ağı’na mobilden de erişilebiliyor.

Bitcoin’in hem bir tasarruf aracı hem de bir ödeme yöntemi olarak kullanılıyor

İşlem yapılması yavaş ve pahalı olsa da Bitcoin’in hem bir tasarruf aracı hem de bir ödeme yöntemi olarak kullanıldığını çok kez duyarsınız. Ancak Lightning her bir işlemi doğrulamak için gönüllüleri aracı olarak kullanmaktansa satıcı ve alıcı arasında kurulacak bir Blockchain ile işlemleri kolaylaştırarak çözmeyi düşünüyor. Yahoo panelinde konuşulduğu gibi bu, Bitcoin ve mikro ödemeler alanında daha fazla kapı açar.

Lightning Labs Yöneticisi: “Bitcoin bir sprint değil, bir maraton!”

Elizabeth Stark, Lightning Network’un yol haritasına bir bakış attı. Bu ağın saniyede binlerce, belki bir gün milyonlarca işleme ev sahipliği yapabileceğini belirtti. Ayrıca Visa’nın işlem gücü bunun yanında çok düşük kaldığını da vurguladı. Bu durumda Visa yöneticilerinin neden Bitcoin’i bir tehdit olarak gördüğünü anlamak hiçte zor değil. Çünkü Bitcoin hala gelişme evresinde. Elizabeth Stark sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bitcoin bir sprint değil, bir maraton! Ancak insanlar bunun süratli olmasını umuyorlar.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin