İslami bankacılık Blockchain teknolojisi ile maliyetleri azalta bilir
İslami bankacılık Blockchain teknolojisi ile maliyetleri azalta bilir

İslami bankacılık Blockchain teknolojisinden faydalanabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugünlerde İslami bankacılık uygulamaları artık Müslüman ülkelerle sınırlı değil, aslında geleneksel olanın dışında Birleşik Krallık, Çin, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi gayrimüslim ülkelerde de daha yaygın hale geliyor.

İslami bankacılık Blockchain teknolojisi ile maliyetleri azaltabilir

En önemli ekonomist ve Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) 23 valisinden biri olan Raghuram Rajan, 2008 mali sektör raporunda, belirttiği gibi faizsiz bankacılığın (İslami bankacılık) büyük çapta uygulanması gerektiğini belirtiyor. Ancak İslami bankacılığın geniş çapta benimsenmesi kolay bir şey değil. Bunun nedenlerinden biri, İslami bankacılık sisteminin sözleşmelerin geleneksel sistemden daha karmaşık olması nedeniyle daha yüksek işlem maliyetleri gerektirmesi. Bu da yasal ve idari süreçlerin artmasına ve nihayetinde iş yapmanın maliyetli olmasına yol açıyor. Buna ek olarak, İslami bankacılıkta, tüm finansal işlemler Şeriat Yasası ile uyumlu olmalı. Örneğin bankalar altın gibi temel varlıklarla desteklendiğinde borç oluşturabilirler.

Akıllı sözleşmelere şeriat yasaları tam uygulanabilir

Akıllı sözleşme işlevine sahip Blockchain teknolojisi, kodlanmış terimlere göre İslami bankacılıktaki tüm sözleşme sürecini otomatikleştirmek için kullanılabilir. Bu uygulama, İslami bankacılık veya finansal ürünlerde takip edilen tüm yasal ve idari zorlukları ve işleri kolaylaştıracak.

Kısacası, akıllı sözleşmeler İslami bankacılık süreçlerini düzene sokar, böylece maliyeti düşürürken aynı zamanda hileli riskleri de ortadan kaldırır. Ayrıca, Bitcoin ya da başka bir kripto para, geleneksel bankacılıkta borç verme ya da borç alma gibi durumlar madencilik ile şeriat yasalarına uygun hale getirilebilir. Sonuç olarak, Blockchain teknolojisi Şeriat Yasasını ihlal etmiyor aslında İslami bankacılıkta gerekli tüm süreci geliştirebilir. Uygulandığında, İslami bankacılığın dünya çapında daha fazla ülkede finansal kurumlar tarafından daha geniş bir şekilde benimsenmesine sebep olabilir.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin