En çok Bitcoin hodler bulunan 6 ülke ile tanışın!
En çok Bitcoin hodler bulunan 6 ülke ile tanışın!

En çok Bitcoin hodler bulunan 6 ülke: İlk sırada Türkiye var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tüketicilerin önemli miktarda kripto para birimine sahip olup olmadıkları konusunda her zaman çok fazla endişe vardır. Statista tarafından yapılan yeni bir çalışma, genel kabul görmeye bile yaklaşmadan önce yapılması gereken daha çok iş olmasına rağmen, her şeyin o kadar da kötü görünmediğini gösteriyor. Aşağıdaki ülkeler, popülerlik ve kripto paraların fazlalığına göre belirlendi. İşte en çok Bitcoin hodler bulunan 6 ülke.

En çok Bitcoin hodler bulunan 6 ülke ile tanışın

6- Amerika Birleşik Devletleri

Kripto para aktivitelerinin büyük çoğunluğunun şu an ABD’den geldiği görülse de, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir zamanlar ilk başta olduğu gibi bir kripto paranın “sahibi” ülke konumunda olmadğını görülüyor. Yine de, bu listede yer alan çoğu ülkeden çok daha büyük bir nüfusa sahip ve Bitcoin’e sahip olan tüketicilerin %8’ini hala barındırarak önemli bir zafere imza atıyor.

5- Çek Cumhuriyeti

Doğu Avrupa ülkelerinden, hack girişimleri dışında, Bitcoin söz konusu olduğunda sık sık bahsedilmiyor. Çek Cumhuriyeti’nde, şu an itibariyle oldukça hareketli bir kripto para birimi faaliyeti var gibi görünüyor. Bunu da lider kripto para birimine sahip tüm tüketicilerin %9’una sahip olması ortaya koyuyor. Bitcoin veya diğer kripto para birimlerinin ülkede bireysel bazda ne kadar popüler olduğu açık değil, ancak bu rakamlar hala oldukça ümit verici.

4- İspanya

Birincisi, İspanya’nın Bitcoin’den nakit paraya çevrilmesine destek veren normal banka ATM’lerinin sayısı nedeniyle listede daha yüksek yerde olması bekleniyor. Ne yazık ki, bu aşamada Bitcoin’e sahip tüketicilerin %10’una sahip olmasına rağmen her şeyden önce oldukça niş pazar gibi görünüyor. Daha fazla büyümeye ihtiyaç duyan bir ülke.

3- Polonya

Polonya’da kripto para birimi endüstrisi hakkında şu anda çok fazla şey bilinmiyor. Bitcoin ve altcoinleri çevreleyen çok fazla pozitif momentum var. Tüketicilerin %11’inin servet portföyünün bir parçası olarak kripto para birimine sahip olmasıyla, ilginç bir eğilim yaratılıyor. Bu şekildeki rakamların iyileştirilmesi, uygun düzenleme sağlanana kadar kolay olmayacak.

2- Romanya

Romanya’nın bu listede oldukça yüksek yerde olduğunu görmek şaşırtıcı değil. Daha açık bir ifadeyle, ülke uluslararası bazda çalışmaya eğilimli yüz binlerce özgürlüğe ev sahipliği yapıyor. Böylelikle, kripto para birimi ödemeleri, sınırsız doğası nedeniyle çok anlam ifade ediyor. Bir çeşit kripto para birimine sahip olan tüketicilerin %12’si bu ülkede.

1- Türkiye

Türkiye’deki siyasi gerginliklere rağmen, Bitcoin ve altcoinlerin hızla art arda çok fazla çekiş yapmasının iyi bir nedeni var. Resmi bir düzenlemenin olmamasına rağmen, işler oldukça umut verici görünüyor. Ülke vatandaşlarının yaklaşık beşte birinden biraz daha fazlası, Bitcoin’e veya başka bir kripto para birimine sahip, ki bu da şaşırtıcı derecede yüksek bir rakam. Bu rakamla Türkiye en çok Bitcoin hodler bulunan 6 ülke listesinde ilk sırada yer alıyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin