XRP tokeni popülerliğini artırıyor! Bu 2 gelişme etkili oldu
XRP tokeni popülerliğini artırıyor! Bu 2 gelişme etkili oldu

XRP tokeni popülerliğini artırıyor! Bu 2 gelişme etkili oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP tokeni, Güney Kore’nin en büyük borsası Upbit’te en çok işlem gören kripto para birimlerinden biri olarak kalmaya devam ediyor. Token’in işlem hacmi Mart ayı sonunda yalnızca Upbit’te 600 milyon dolara ulaştı. CoinMarketCap’in en son verileri, XRP’nin Upbit’in 1.7 milyar dolarlık işlem hacminin %8,57’sine hâlâ hakim olduğunu ve bu da onu borsadaki üçüncü en büyük kripto para birimi yaptığını gösteriyor.

Bitcoin (BTC) ve Arbitrum (ARB), sırasıyla 276.5 milyon dolar ve 201 milyon dolarlık değerlerle Upbit’teki işlem hacminde daha büyük paya sahip olan iki kripto para birimidir. Öte yandan, XRP ticareti Bithumb adlı başka önemli bir Kore platformunda toplam hacmin %18,9’unu oluşturuyor ve bu da 55.4 milyon dolara denk geliyor. Yalnızca Bitcoin, Bithumb’ta %28 ile daha büyük bir paya sahiptir.

Kore, Ripple ve XRP

XRP’nin Kore’de artan popülaritesi, kısmen Kore finans kurumlarından aldığı destekle açıklanabilir. Ripple adlı bir şirket, ürün ve hizmetlerinde XRP kullandığından Kore’de özellikle sınır ötesi ödemelerde XRP’nin kullanımını aktif olarak teşvik ediyor. Kasım 2020’de Kore Bankası, Ripple’ın blockchain teknolojisini kullanarak bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) denemek için bir pilot program başlattı.

Ayrıca, piyasa katılımcıları, Ripple ve SEC arasındaki yasal davada XRP’nin statüsünün çözülmesini bekliyorlar. Bu durum, token’in piyasa performansı üzerinde önemli bir etkiye sahipti ve çoğu kişi bu konuda bir kararın en geç 2023’ün ilk yarısında verileceğini düşünüyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin