libra ve ton

TON ve Libra neden mevcut kripto paralardan daha avantajlı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların adaptasyonu fikrine ilişkin beklentiler, son iki yıldır düzenleyici inceleme ve dijital paranın taşıdığı bazı zayıflıklar nedeniyle düşme eğilime girdi. Bu arada, bazı büyük şirketler hala blockchain teknolojisinde gelecek görerek kendi ağlarını oluşturmaya karar verdi. Benzer kripto para birimleri ile ilgilendiğimizden, en çok tartışılan projelerden ikisi olan TON ve Libra hakkında konuşmak ve bu tokenlerin neden bu kadar özel olduğunu görmek önemli olabilir.

TON projesine genel bakış (Telegram Open Network)

Telegram, 2013 yılında başlatılan, bulut tabanlı bir anında mesajlaşma uygulaması ve IP hizmeti üzerinden sesli mesaj göndererek kullanıcıların mesaj göndermesine, fotoğraf, video, çıkartma ve her tür dosya alışverişine olanak tanıyor. Son rakamlara baktığımızda, Telegram dünya çapında 200 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve blockchain endüstrisine girmeye kararlı görünüyor.

Blockchain.com’a göre, yatırımcılar ve Telegram arasında 31 Ekim’e kadar ağı başlatmak için bir anlaşma yapıldı. Bu, şirketin, blok uygulaması dünyasında bir platformun yanı sıra sohbet uygulaması içindeki ödemeler için kullanılabilecek yerel bir kripto parayla girişimde bulunacağı anlamına geliyor.

Yatırımcılara TON Oluşturma Yazılımı verilecek ve 16 Ekim’e kadar Gram tokenleri alabilmeleri için Telegram’a ortak anahtar sağlamak zorunda kalacaklar. ICO token fiyatı 4 ABD doları olarak belirlendi ve 5 milyar token mevcut olacak.

Libra projesine genel bakış

Benzer bir hareketle, dünyanın en büyük sosyal medya devi ve dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook, yılın ilk yarısında yeni kripto para projesini açıkladı. Libra, sahip olabileceği önem göz önüne alındığında, son birkaç ayın en önemli başlıklarından biri oldu.

Şu anda, Facebook’un 2,4 milyardan fazla kullanıcısı var ve bu tür bir projenin uygulanması büyük bir küresel etkiye sahip olacak. Telegram ile aynı şekilde, Facebook, kullanıcılarına çevrimiçi ödemeleri yapmak için daha hızlı bir alternatif sunmak istiyor, ancak girişimi başarılı olacak mı?

Libra’nın piyasaya çıkışında belirsizlik var mı?

Libra projesinin resmi olarak şirket tarafından onaylanmasından bu yana, sıkı bir düzenleyici incelemesine maruz kaldı. Kripto paralar, ABD ve Avrupa’daki düzenleyici radarına girdi. Facebook’un Libra’sı küresel finansal sistemi için potansiyel bir engelleyici olarak görülüyor. Teknoloji devi, 2020 yılındaki tedavüle çıkış tarihini, projeyi bir soru işareti altına sokan düzenleyici sorunlar nedeniyle ertelenebileceğini de açıkladı.

Bununla birlikte, Telegram projesi, Facebook ile karşılaştırıldığında, düşük kullanıcı tabanı tarafından tercih edilen ve bir inceleme olmadan ilerliyor gibi görünüyor. Libra ile ilgili düzenleyici kaygılar devam etse de, önümüzdeki aylarda TON‘un nasıl bir performans göstereceğini ve kullanıcılar için iyileştirmeler getirip getiremeyeceğini göreceğiz.

Ton ve libra projeleri neden bu kadar özel?

Coinmarketcap.com’da kayıtlı yaklaşık 3000 farklı kripto para birimine göre TON veya Libra söz konusu olduğunda özel bir şey var mı? Bu iki ağ geleneksel kripto paraların boşluklarını doldurur mu? Cevap “kesinlikle hayır”.  En büyük avantajları, büyük finansal gücü ve büyük bir kullanıcı tabanı olan iki önemli şirketin arkalarında olmasıdır.

Facebook ve Telegram, mevcut kripto para birimlerine kolayca güvenebilirdi, ancak piyasadaki mevcut tokenlerin çoğu, yerleşik bir sicile ve itibarı olmayan şirketler anlamına gelen, blok zincir temelli girişimler tarafından geliştirildi. Büyük teknoloji isimleri blockchain teknolojisini kullanabiliyor ve işlemdeki mevcut durumundan yararlanabiliyor.

Bununla birlikte, Facebook örneğinde gördüğümüz gibi, kripto para geliştirmek isteyen yüksek statüde bir şirket, finansal düzenleyiciler tarafından tehdit olarak algılanabilir. Büyük şirketlerin blok zincirin potansiyelinden yararlanacak gücü olduğunu kabul etmeliyiz. Microsoft, Visa, JP Morgan ve diğer önemli isimler şu anda blockchain ile ilgili projelerde yer almakta ve iş dünyası teknolojinin arkasındaki potansiyelin farkına varmaya devam ettikçe, alanda daha büyük isimler görmeye devam edeceğiz gibi.

Konunun özeti

Sonuç olarak, TON ve Libra gibi ağların, başkalarının yıllarca yapamadıklarını kısa sürede sağlayabildiğini gördük. TON bu ay görücüye çıkacağından, geleneksel kripto para birimleriyle karşılaştırıldığında piyasanın tokeni nasıl karşılayacağını görmek ilginç olacak. Telegram, Facebook ile aynı kullanıcı tabanına sahip olmasa da, blockchain projesi olması açısından beklentiler yüksek. Bu önemli bir denem olacak ve insanlar mesaj uygulamalarının içindeki ödemelerin uygulanabilir bir çözüm olup olmadığını görecekler.

cryptodaily

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin