OKEX
Monero’yu liste dışı bırakan OKEx, şimdi de iki gizlilik odaklı kripto parayı yakın izlemeye aldı

Monero’yu liste dışı bırakan OKEx, şimdi de iki gizlilik odaklı kripto parayı yakın izlemeye aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta merkezli kripto para borsası Güney Koreli OKEX, Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından yayımlanan yeni yasal düzenleme ilkeleri nedeniyle gizlilik odaklı iki kripto paranın liste dışı edilmesini askıya aldı.

OKEx’in resmi internet sitesindeki bir blog yazısına göre, Zcash (ZEC) ve Dash’in (DASH) planlı olarak askıya alınması şu anda gözden geçiriliyor.

OKEX ilk olarak Eylül 2019’da Monero (XMR), Horizen (ZEN) ve Super Bitcoin (SBTC) dahil olmak üzere beş gizlilik odaklı dijital para birimini kaldırma planlarını açıkladı. Borsa operatörü, FATF’in sanal varlık servis sağlayıcıları (VASP’ler) için tartışmalı “seyahat kuralı” nın finansal düzenleyicilerin kripto endüstrisini nasıl izlemesi gerektiğini özetlediğini belirtti.

OKEx Delist kararlarının arkasında FATF düzenlemeleri yatıyor

FATF’in seyahat kuralına göre, dijital varlık borsalar, gönderenin ve kripto para birimleri alıcısının gerçek adı ve adresi de dahil olmak üzere işlem izlemeye ilişkin bilgileri toplamalı ve paylaşmalıdır.

OKEx, Monero, Horizen ve Super Bitcoin’in 10 Ekim’e kadar OKEx’in platformundan çıkarılacağını doğruladı. Zcash ve Dash’in de çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin nihai bir karar, değişim uygunluk inceleme sürecini tamamladıktan sonra açıklanacak.

CoinDesk ile paylaşılan açıklamalarda, Zcash’ın geliştirilmesinin arkasındaki firma olan Electric Coin Company’de pazarlama ve iş geliştirme Başkan Yardımcısı Josh Swihart, şirketinin, Eylül ayından bu yana, ilk duyurunun yapıldığı tarihte OKEx’in yönetimi ile işbirliği içinde çalıştığını belirtti. .

Swihart şunları söyledi:

Zcash seyahat kuralı dahil tüm FATF önerileriyle tamamen uyumlu. OKEx ve Güney Kore’deki diğerleri ile çalışıyoruz ve OKEx’in yeni mevcut uyumluluk bilgilerine dayanarak Zcash desteğini daha fazla değerlendirmek için ek zaman ayırmaya karar verdiğini duyduğumuza sevindik.

FATF’nin duyurusunu takiben, dijital varlık borsaları gizlilik odaklı kriptolara olan desteği durdurmak için artan baskıyla karşı karşıya bulunuyor.

San Francisco merkezli borsa Coinbase, Ağustos ayında İngiltere merkezli platformunda Zcash ticaretini durdurdu. Konuyla aşina olan bir kaynak, Barclays’ın borsaya hizmet vermeyi bırakmaya karar vermesinin ardından ClearBank ile yeni bir bankacılık ilişkisi kurma kararının bir parçası olduğunu söyledi.

Güney Kore merkezli kripto borsası Upbit de Zcash’i delist etti

Swihart, The Electric Coin Company’nin düzenleyici otoriteler ve milletvekillerini kripto para biriminde lobi yapıyor olduğunu söyledi.

Eylül 2019’da yayımlanan yönetmelik ve uyumluluk bildirisine göre:

Zcash, Haziran 2019’da kabul edilen FATF Tavsiyeleri de dahil olmak üzere, küresel AML/CFT standartlarıyla uyumluluğu korurken, müşterilerin finansal gizliliğini korumak için tasarlanmıştır. Önemli olan, Zcash tarafından sağlanan gizlilik, düzenlenmiş kuruluşların yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerini engellemez.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin