Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açılıyor
Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açılıyor

Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açılıyor. Rusya’nın başkentinde bir Bitcoin değişim ticareti yapan büro açıldı.

Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açıldı ve bu büro türünün ilk örneği

Yerel basında çıkan haberlere göre, bu Moskova’da nakit karşılığı kripto para alıp satan tek döviz bürosu. Düzenleyiciler, yasada hiçbir şeyin bu tür bir hizmeti yasaklamadığını ve işin yasal olduğunu belirtiyor. Basında çıkan haberlere göre, bu büro Rus başkentinde türünün ilk örneği.

Rusya henüz kripto para birimlerine yönelik bir düzenleme yapmadı

Rus yetkililer henüz kripto para birimlerine yönelik bir düzenleme yapmadı. Ancak Ruslar zaten kripto paraları benimsiyor. Geçtiğimiz günlerde, Moskova’nın ana tren istasyonlarından biri olan Kursky Vokzal’e yakın bir yerde yeni bir Bitcoin değişim bürosu açıldı.  Değişim bürosu, sadece Rus rublesi karşılığında Bitcoin işlemleri yapıyor

Değişim bürosu, nakit olarak sadece Rus rublesi karşılığında Bitcoin işlemleri yapıyor. Müşteriler bir kimlik sunmaları durumunda büro aracılığıyla, Bitcoin satın alabilir veya satabilirler. Değişim bürosu yönetimi, işlerinin mevcut Rus yasalarına uygun olduğunu iddia ediyor. Büro “Verhniy Susalniy” sokağında yer almakta.

Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açılıyor
Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açılıyor

Kripto ekosisteminin farklı yönlerini düzenleyen iki yasa tasarısı, Temmuz ayında kabul edilecek

Kripto ekosisteminin farklı yönlerini düzenleyen iki yasa tasarısı, bu yıl Rusya parlamentosuna sunuldu. Yasa tasarılarının ilki “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” hazırlanmış bir yasa tasarısı. Bu yasa tasarısı Blockchain teknolojilerini, madencilik operasyonları ve ICO’ları içeriyor. Bu hafta açılan ikinci yasa tasarısı ise “Rusya’nın Medeni Kanunu kapsamında kripto para kullanımı ve yatırımcıların haklarını koruma” konularını düzenliyor. Her iki yasa tasarısının da muhtemelen Temmuz ayında kabul edilmesi bekleniyor.

Kripto paraların dolaşımı ve ödemelerde kullanımı konusunda devlet kurumları farklı görüşlere sahip

Kripto paraların dolaşımı ve ödemelerde kullanımı konusunda devlet kurumları farklı görüşlere sahip. Maliye Bakanlığı kayıtlı borsalarda kripto para ticaretini yasallaştırmak istiyor. Ancak Merkez Bankası bu fikre karşı çıkıyor. Ayrıca Merkez Bankası kripto para birimleri üzerinden yasa dışı işlemler yapıldığını belirterek, yetkililere bu konuda açık bir yasak getirilmesi yönünde çağrıda bulunuyor. Öte yandan, mevcut mevzuat hükümleri döviz hizmetleri gibi kripto para birimlerini açıkça yasaklamamakta.

“Rusya dahil herhangi bir demokratik toplumda, bir şey yasaklanmamışsa, yasal olmalı.”

Moskova merkezli bir hukuk bürosunda yönetici olan Vladimir Yurasov, konuya yönelik şunları söyledi:

Rusya dahil herhangi bir demokratik toplumda, bir şey yasaklanmamışsa, yasal olmalı. Federal mevzuatın, finansal işlemlerde Bitcoin kullanımını yasaklayan hükümleri yok. Bitcoin alma veya satma işlemleri Medeni Kanun’u ihlal etmeyen işlemler. Cezai bir suç söz konusu değilse, bu faaliyetler yasaldır.

Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açılıyor
Moskova’da bir Bitcoin değişim bürosu açılıyor

Ruslar, hem internet ortamında hem de bürolar aracılığıyla Bitcoin alıp satabilir

Vladimir Yurasov ayrıca, Rusların hem internet ortamında hem de bürolar aracılığıyla Bitcoin alıp satabileceklerini belirtiyor. Ayrıca Vladimir Yurasov, Sbercoin’in müşterilerine sunduğu hizmetler için bir sözleşme de imzalattığını söylüyor.

Yeni kripto para değişim bürosunun marka ismi biraz yanıltıcı

Bununla birlikte, yeni kripto para değişim bürosunun marka ismi biraz yanıltıcı. Kripto para değişim bürosunun “Sbercoin” ismi, bir Sberbank şubesine benziyor.  Sberbank, Devlete ait bir Rus tasarruf bankası. Alanında Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alıyor. Sberbank, kripto paralara olan ilgisine rağmen, yeni kripto para değişim bürosuyla hiçbir ilgisi yok.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin