Vitalik Buterin’in Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkındaki yorumları
Vitalik Buterin’in Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkındaki yorumları

Vitalik Buterin’in Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkındaki yorumları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vitalik Buterin’in Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkındaki yorumları. 24 yaşındaki Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Samson Mow ile Roger Ver arasındaki Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) üzerine olan tartışmaları canlandırdı. Ayrıca BTC’nin BCH ölçekleme ve iki ağın gelişimi hakkındaki kendi düşüncelerini de paylaştı.

Temel tartışma konuları Bitcoin ve Bitcoin Cash’in yıllardır devam eden “on-chain ve off-chain” tartışması

Güney Kore’de düzenlenen Deconomy konferansı, Vitalik Buterin, Bitcoin.com’un Ceo’su Roger Ver, Craig S Wright, BlockStream’in CSO’su Samson Mow’un ve Lightning Network tanıtım yazarı Joseph Poon gibi konuşmacılara ev sahipliği yapıyor.  Sahne sırası gelen Roger Ver ve Samson Mow kripto paralar konusunda farklı  iki görüşe sahip. Temel tartışma konuları Bitcoin ve Bitcoin Cash’in yıllardır devam eden “on-chain ve off-chain” tartışması.

Vitalik Buterin’in Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkındaki yorumlarını anlık tweet atarak belirtti

Vitalik Buterin’in Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkındaki yorumlarını anlık tweet atarak belirtti. Vitalik Buterin ise bu tartışmanın bir kısmına anlık tweet atarak katıldı ve tartışma hakkında ve Craig S Wright’ın görüşü konusunda çeşitli yorumlar yaptı. Bilmeyenler için Bitcoin Cash, geçtiğimiz yılın ağustos ayında, en büyük kripto paranın nasıl ölçeklendirileceği konusunda uzun zamandır devam eden bir anlaşmazlık sonrasında başlatılan Bitcoin fork’udur.

Bitcoin işlem sayılarını arttırmak için daha yenilikçi SegWit ve Lightning Network ile “off-chain” teknolojileri kullanmakta

Bitcoin işlem sayılarını arttırmak için daha yenilikçi SegWit ve LightningNetwork ile “off-chain” teknolojileri kullanmakta. Öte yandan Bitcoin Cash ise bu kapasiteyi arttırmak için daha temel bir düzeyde yani “on-chain” olarak blokların boyutunu periyodik olarak arttırmayı planlamakta. Ölçekleme de her iki tarafının da artıları ve eksileri var ancak iki ağın böylesine farklı çözümler üretmesi ve ayrı kitleler tarafından benimsenmesi protokollerin nasıl birbirinden farklı işleyebileceklerini gösteriyor.

Vitalik Buterin’in Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkındaki yorumları
Vitalik Buterin’in Bitcoin ve Bitcoin Cash hakkındaki yorumları

Vitalik Buterin, Bitcoin Core geliştiricilerinin ağı sürekli olarak geliştirerek daha etkin bir hale getirmelerini alkışlamak gerektiğini belirtiyor

Roger Ver konuşmasına, sahip olunan blokların kapasitelerini arttırma gibi bir yaklaşımın güvenli bir yol olabileceğini belirterek işlem ücretlerinde bir patlama ile kullanılamayacak seviyelere gelmesi yerine böyle bir yolun izlenebileceğini belirterek başlıyor. Vitalik Buterin, bu açıklamaya katıldığını belirterek, Bitcoin Core geliştiricilerinin ağı sürekli olarak geliştirerek daha etkin bir hale getirmelerini ve bu şekilde her geçen gün daha büyük blokları işlemesini mümkün kılmalarını alkışlamak gerektiğini söylüyor.

Vitalik Buterin, SegWit’in blok boyutları hakkında yapılan bir karışıklığı da düzeltiyor

Vitalik Buterin, ayrıca SegWit’in blok boyutları hakkında yapılan bir karışıklığı da düzeltiyor. Samson’ın Segwit sayesinde blok boyutlarının 4 mb‘a kadar çıkabileceğini belirtti. Vitalik Buterin,  bunun doğru olduğunu ancak SegWit’in adaptasyonuna bağlı olarak 1.3-2.4 mb bloklar yaratabileceğini vurguluyor.

Vitalik Buterin, Samson’un engellemeyi sınırlayan bir restoran karşılaştırmasını da yaptı ve sözlerine şunları ekledi:

Eğer doluysa, beklemek zorundasın. Bu bence kesinlikle kötü bir argüman. Sık sık restoranlara giderim ve genellikle bir tanesine geldiğimde ve dolduğunda, farklı bir restorana giderim.

Samson Mow, sağlam paranın gelişiminin uzun vadede işlem ve kullanımdan daha önemli olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Vitalik Buterin ayrıca, SegWit’in gerekli olduğunu söyleyerek, Samson’un Lightning ve BCH yönelik yaptığı bir konuşmayı da açıklıyor.

Roger, bu iddiayı reddeder. Çünkü bir ağda aydınlatma’yı etkinleştirmek için gerekli olan tek şey, herhangi bir işlenebilirlik düzeltmesi (SegWit olan). BCH, işlenebilirliği çözmek için esnek İşlemler uyguladı ve karşılığında Lightning’i kullanabilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin