japonyada kripto madencileri
Japonya kırsalları kripto madencileri için cazibe merkezi oluyor

Japonya kırsalları kripto madencileri için cazibe merkezi oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın daha az bilinen ve nispeten az nüfuslu kısımları, büyük ölçüde ucuz elektrik mevcudiyetinden dolayı, kripto madencileri için cazip olmaya başladı. Buna, aynı adı taşıyan ve 250.000’in biraz üzerinde bir nüfusu olan bir il olan Fukui de dahil. Şehir, sadece düşük elektrik fiyatları ile değil, aynı zamanda, kiralanan fabrika alanlarına taşınan firmaların kiralarının yüzde 50’sini ödeyen bir teşvik programı gibi avantajlara da sahip.

Nikkei Asia Review’a göre, Fukui’nin uygun ortamından yararlanan şirketlerden biri, geçen yıl Eylül ayında fabrikasını açan Alt Design. Girişimin baş analisti Shuhei Fujise, Fukui’de Tokyo’ya kıyasla elektrik maliyetleri daha düşük olduğunu söyledi.

Kripto madencileri daha düşük operasyon maliyetlerine kavuşuyor

Ayrıca, geniş depo alanlarına sahip ve kiraların Japonya’nın başkentine göre daha ucuz olduğu Fujier, firma için maliyetleri oldukça aşağı çekiyor. Alt Design ‘ın şu anda yaklaşık 500 kripto madenciliği donanımı bulunuyor. Ve öncelikle Ethereum ve Bitcoin madenciliği üzerine odaklanıyorlar.

Şirket, kripto madencilik ekipmanlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili 10 çalışana sahip. Firma her ay madencilik faaliyetlerinin 10 kurumsal müşteri için yaklaşık 200 ETH üretmek üzere 2,000 KB elektrik tükettiğini tahmin ediyor. Alt Design, kazanıcını, bu fonlar üzerinde bir komisyon olarak sağlıyor.

Kanazawa madencilik çiftliği

Girişimlerin yanı sıra, yerleşik firmalar da Japonya’da kripto madenciliğine ve ilgili işletmelere yöneliyor. Bu yılın başlarında, e-ticaret şirketi DMM.com Kanazawa şehrinde bir kripto madenciliği tesisi kurdu. Aynı zamanda firma, bu sene Mart ayında başlattığı turlarla şirket müşterilerinin ulaşabileceği 1000 adet kripto para madenciliği donanımına sahip bir showroomun da açılışını yaptı.

DMM.com,  Bitcoin, Ethereum ve Litecoin madenciliği planladığını ve hem ASIC (650 MH / s) hem de GPU (300 MH / s) madencilik tesisi kullandığını belirtti. Ayrıca DMM.com, kendi maden havuzunu yönetmenin yanı sıra bir bulut madenciliği tesisi planladığını da açıkladı.

Bitmain’in tahtı tehlikede mi?

Geçtiğimiz ayın başlarında ise teknoloji şirketi GMO İnternet’in B2 olarak bilinen ilk Japon Bitcoin madencilik ekipmanını piyasaya sürdüğünü bildirdi. Japonya’da tasarlanmasına rağmen, B2 Tayvan’da üretildi ve bu yıl ekim ayında 1,999 dolarlık bir fiyatıyla sevkiyat yapmaya başlaması bekleniyor.

B2’nin bazı özellikleri arasında 24 / s’lik bir hash oranı ve birim başına 1950 W’lık bir elektrik tüketim oranı bulunuyor. O dönemde, GMO Internet’in CEO’su olan Masatoshi Kumagai, B2 madencilik teçhizatının piyasaya sürülmesinin dünyanın en büyük kripto para madenciliği ekipmanı üreticisi olan Bitmain’i tahtından indirebilecek ilk adım olduğunu iddia etti.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin