XRP ve ripple
Büyük kripto para performansları arasında XRP, Bitcoin’den sonra geliyor, ancak hala eleştiriliyor

Ne olacak bu Ripple? Enine boyuna analiz ettik!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Genel olarak baktığımızda, kripto paralarda geniş tabanlı bir iyileşme görüyoruz.  Bu genel iyileşme Ripple içinde geçerli. Fiyatlarda gözle görülür bir yükseliş gözlemlemesek de, şirketin eş zamanlı olarak 3 hukuk davası ile uğraştığı bu zamanda dahi XRP fiyatı belli bir istikrar gösterdiği bir gerçek. XRP fiyatını gözlemlediğimizde geçen gün yüzde 3 oranında düşmesine rağmen, bir haftalık periyotta yüzde 10 oranında bir iyileşme gösterdi. XRP için genel kanı ise yükseliş istikrarının yakalanması için 55 sent engelini geçmesi konusunda. Bu içeriğimizde ise Mevcut durumu piyasa gelişmelerini derleyerek ve Ripple uzun vadeli analizi ile irdelemeye çalıştık.

Ripple ile ilgili son gelişmeler

Vladi Zakinov, David Oconer ve Ryan Coffey, Ripple coini ve şirkete tazminat davası açan 3 yabancı yatırımcı. Davalarında, Brad Garlinghouse, Ripple Labs ve Ripple’ın XRPII LLC para hizmetleri kanadı arasında hiçbir fark olmadığını iddia ettiler. Ryan Coffey, yatırım yaptığı sermayenin yüzde 30’undan fazlasını kaybettikten sonra Ocak ayında tüm XRP coini yatırımcıları adına ilk davayı açtı. Diğer iki dava ise yakın zamanda açıldı. Ve dava konusu ise Ripple’ın (XRP) bir menkul kıymet olduğu iddiasını içeriyor.

Şimdi şirket, XRP’nin FinCEN tarafından coin satmaya devam etmesi için ve 2004’te var olan XRP ile 2012’de ortaya çıkan Ripple Labs arasında net bir fark olduğunu açıkça kanıtlamak zorunda. Bu davalar şu anda devam ediyor ve Ripple, diğer bir ifade ile topluluğa merkezi bir varlık olmadığını kanıtlanmaya çalışıyor. Ancak belirtmekte fayda var ki bu durum, SEC’in gözetimine tabi olmayan bir hizmet.

Durumun daha da kötüleşmesine neden olabilecek diğer bir gelişme ise, Western Union CEO’su Hikmet Ersek’in XRP ve mevcut altyapı programları arasında son pilot çalışmalarının gösterdiğine göre maliyet açısından çok büyük fark olmadığını iddia etmesiydi. Bu açıklama, Ripple ve Brad’in yerleşik havale hizmetlerine büyük bir darbe vurabilir.

Ripple uzun vadeli analizi

Haftalık Grafik

Ripple (XRP) Technical Analysis

Piyasada işlem yapanlarında itiraz etmeyeceğini düşündüğümüz kesin bir şey var ki XRP, bu dönemde adeta bir uçurumun eşiğinde gibi görünüyor. Basit bir ayı piyasasına giriş, muhtemelen XRP fiyatlarının rekor seviyelere düşmesine neden olabilir. Elbette, bunun kesin böyle olacağını söyleyemeyiz.Bunun yanında bu hafta XRP’nin nasıl kapanacağı geleceğe dönük önemli sinyaller verebilir.

Öyle görünüyor ki, fiyatlar eski direnç noktası olan 45 senti daha aşağılara düşmemek adına kendine bir destek seviyesi yapmış.  Bu durum ise bir yükseliş baskısından kaynaklanıyor. Hepsi bu kadar da değil. XRP alıcıları geçen hafta gerçekleşen gelişmeleri yakından takip ediyor. Ve bu hafta sonundan sonra klasik bir üç mum yükseliş dönüş deseni olan “Morning Star”ı görebilme ihtimali üzerinde duruyorlar. Ripple’ın uğraştığı sorunlara rağmen, XRP coininin Ripple topluluğu tarafından desteklendiği gerçeğini fiyatının 45 sentte sağlam bir destek oluşturmasından sezebiliyoruz. Bu destek devam eder ve traderlar yükseliş piyasasında XRP almaya devam ederse, fiyatın yaptığı her düzeltmede, coin yatırım yapılabilir duruma uygun olur.

XRP günlük grafiği

Ripple (XRP) Technical Analysis

Ripple uzun vadeli analizi ile fiyat görünümüne daha geniş bir projeksiyondan bakarsak, analizimizi ana destek hattı 45 sent ve 2018’in en düşük seviyesine çekerek genişletebiliriz. Bu aralık kritik bir öneme sahiptir. Çünkü şu anda 29-30 Haziran’da gördüğümüz gibi boğa baskısı sonucu 2 Temmuz’da gelen yükselişe benzer bir görünüm söz konusu. Öyle ki trend hala bu dönemde içinde tepe ve dip yapmış seviyeler içinde bulunuyor.

Piyasa alıcılarının genel kanısı ise 55 sentin üzerinde kararlı bir yükselişte, Ripple’ın kazançlarını daha yüksek seviyelere çıkarması yönünde. Bu durumda 55 sent seviyesini bir kenara not etmekte fayda var.

Olası bir 55 sent üzeri yükselmenin ilk hedefi ise 70 sent seviyesi olarak görülüyor. Aksi bir durum gerçekleşip fiyat 45 sent ana destek seviyesini aşağı yönlü kırarsa, 15 sente doğru inen bir yola girebilir diyebiliriz.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin