İşte geleceğin en iyi 6 Blockchain mesleği karşınızda!
İşte geleceğin en iyi 6 Blockchain mesleği karşınızda!

İşte geleceğin en iyi 6 Blockchain mesleği karşınızda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain’in kullanımı büyüyor ve işletmeler rekabet gücü kazanmak için yetenekli profesyonellere ihtiyaç duyuyor. Finans, imalat ve sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere sektör şirketleri; gelişen Blockchain teknolojisinin azaltılmış operasyonel maliyetler, daha hızlı işlem ve daha güvenli kayıtlar gibi ticari avantajlar yaratma potansiyelini araştırıyor. İşte geleceğin en iyi Blockchain meslekleri bu nedenle merak konusu.

İşte geleceğin en iyi 6 Blockchain mesleği

Yaklaşık 1.500 Blockchain startup şirketi, artık IBM ve Microsoft gibi bir dizi şirketle birlikte Blockchain‘de çalışacak elemanlar arıyor. BusinessStudent.com’un raporuna göre, piyasa büyümeye devam ettikçe Blockchain konusunda yetenekli kişiler için daha kârlı kariyer seçenekleri ortaya çıkacak. Rapora göre gelecekteki en iyi 6 Blockchain mesleği şunlardır:

1. Blockchain proje yöneticisi

Şirketler Blockchain çözümleri geliştirmeye ilgi duyuyor ve bundan ötürü ihtiyaçlarını bir Blockchain geliştirme firmasına iletmeye gerek duyacaklar. Özellikle daha fazla müşteri aldıkça, proje yöneticilerinin bu projeleri yönetmesi ve kolaylaştırması gerekecek. Proje yöneticisi, şirketin ihtiyaçlarını teknik dile tercüme etmek ve Blockchain geliştiricilerinin ihtiyaçlarını sade bir İngilizceye çevirmekten sorumlu olacak. Ayrıca Blockchain projesinin yürütülmesini planlamak ve denetlemekte görevli olacaklar.

2. Blockchain geliştiriciliği

Raporda, Blockchain geliştiriciliğinin sektördeki en güçlü kariyer fırsatı olabileceği belirtiliyor. Şirketler verimliliği artırmak ve hızlandırmak için Blockchain kullanmadan önce geliştiricilerin gerekli platformları ve programları oluşturması gerekiyor. Raporda Blockchain geliştiricileri için gerekli olan beceriler arasında; Microsoft SQL Server, Visual Studio, NET, MVC, AJAX, SQL, C, C ++, C #, Javascript, Node.js, JQuery, SOAP, REST, FTP, HTML, XML, XSLT, XCOD, Nöral ağlar, Regresyon, Çevik Scrum ve MYSQL olarak belirtiliyor.

İşte geleceğin en iyi 6 Blockchain mesleği karşınızda!
İşte geleceğin en iyi 6 Blockchain mesleği karşınızda!

3. Blockchain kalite mühendisi

Bir Blockchain kalite mühendisi, otomasyon çerçeveleri ve testleri, manuel testler ve gösterge panoları dahil olmak üzere geliştirme ortamındaki tüm kalite alanlarından sorumludur. Bu meslek tipik olarak, QA otomatik test standartlarını geliştirmek, uygulamak ve sürdürmekle birlikte karmaşık Blockchain projelerinin planlanmasından ve tesliminden sorumlu.

4. Blockchain hukuk danışmanı /avukatı

Teknolojide çalışan pek çok avukat, Blockchain ve fintech projelerini başlattıklarında karşılaştıkları sorunların yanı sıra raporun nasıl oluşturulduğu ve yönetileceği konusunda tavsiyelerde bulunan potansiyel müşterilerden daha fazla çağrı aldıklarını bildiriyorlar. Bu projelere rehberlik edecek yasal profesyonellere duyulan ihtiyaç, teknoloji olgunlaştıkça büyüyecek.

5. Blockchain tasarımcısı

Şirketler, müşterilere Blockchain alanında sundukları şeyi bildiren web siteleri oluşturmak için tasarımcılara ihtiyaç duyacaklar. Örneğin; hem mobil hem de web uygulamalarında çalışacak Sketch, PS ve Figma ile UI tasarımı yaratabilecek, bir UI tasarımcısı için iş ilanı. Bu profesyoneller ayrıca mükemmel iletişim becerilerine sahip olmalı ve içerik, operasyon ve pazarlama ekipleriyle çalışabilmeli.

6. Blockchain mühendisi

Raporda, bu yıl her bir Blockchain geliştiricisi veya mühendisi için 14 açık iş olanağı olduğu belirtilmekte. Bu profesyoneller, Blockchain kullanan şirketler için dijital çözümler yaratmak ve uygulamaktan sorumlu olacak. Mühendisler, şirketlerinin Blockchain teknoloji ihtiyaçlarını araştırmalı ve bu ihtiyaçları karşılayacak uygulamaları oluşturmalı. Raporda; Java, Hyperledger Fabric, Ripple, Solidity, Python, Bitcoin, Oracle Identity ve erişim yönetimi çözümlerinde yetenekli olmalı gerektikleri de belirtiliyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Techrepublic

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin