Huawei bir Blockchain uygulama platformu başlatıyor
Huawei bir Blockchain uygulama platformu başlatıyor

Huawei bir Blockchain uygulama platformu başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Huawei bir Blockchain uygulama platformu başlatıyor. Çin telekomünikasyon devi Huawei 17 Nisan Salı günü, Shenzhen’de bir konferansta geliştirmekte olduğu Hyperledger’ın desteklediği Blockchain teknolojisini duyurdu.

Hyperledger, açık kaynak kodlu bir Blockchain operasyonu

Huawei ile Hyperledger ortak projesi olarak bilinen Calliper’den bir ay sonra Hizmet Sektöründe Blockchain (Blockchain-as-a-Service (BaaS)) uygulaması tanıtıldı. Bu proje kısaca “Blockchain hizmeti” olarak adlandırılacak.

Hyperledger, 2015 yılında Linux Vakfı tarafından geliştirilmiş olan açık kaynak kodlu bir Blockchain operasyonu. Kuruluşundan bu yana yüzlerce büyük firma ile sponsorluk anlaşmaları, çoklu ortaklıklar ve entegrasyonlar gerçekleştirdi.

Huawei bir Blockchain uygulama platformu ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor

Akıllı sözleşme geliştirmeye odaklanan Huawei’nin Blockchain hizmeti, işletmeler ve geliştiriciler için yüksek performanslı, yüksek kullanılabilirliği olan ve yüksek güvenlikli bir Blockchain teknoloji platformudur. Resmi açıklamasında ise şirketlerin ve geliştiricilerin bu teknolojiyi Huawei bulut servisi sayesinde düşük maliyetli bir şekilde projeler yaratarak bunları işleme koyabilecekleri belirtiliyor.

Huawei, Blockchain alanındaki rakipleri, Tencent ve JD.com gibi şirketler ile rekabette ilk sıralarda yer almak için fazlasıyla çalışıyor. Huawei, Caliper projesinin Mayıs 2017‘de uygulamaya koyulmasıyla birlikte geçtiğimiz yıl Ekim ayından beri birlikte çalışmakta olduğu Hyperledger şirketi ile de büyük bir sponsorluk anlaşması içerisinde yer almakta. Çinli internet devi Baidu geçtiğimiz yıl Ekim ayında Hyperledger’a katıldı. Baidu, bu ayın başlarında kendi Blockchain tabanlı görüntü hakları platformunu başlattı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin