Fiat paraların maliyeti 90 milyon dolar
Fiat paraların maliyeti 90 milyon dolar

Hindistan fiat paraların maliyeti nedeniyle kripto paralara yöneliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Merkez Bankası (RBI), bir fiili Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) oluşturarak, para basım maliyetlerinden kurtulmak umuduyla para politikasını değiştirmek istiyor. RBI, Çarşamba günü, kripto para birimlerini araştırmak ve potansiyel olarak düzenlemek için kurduğu departmanlar arası biriminin raporunda fiat paraların maliyeti hakkında bilgi verdi.

Fiat paraların maliyeti 90 milyon dolar

Raporda banka, fiat kağıt ve metal paranın yönetilmesiyle ilgili maliyetlerin artmasından söz etti. Öyle ki, hükümetin kağıt banknotlar basmak için harcadığı miktar 90 milyon dolara ulaşmış durumda. CBDC’nin bir Blockchain üzerinde çalışıp çalışmayacağı konusunda henüz bir teyit alınmamakla birlikte, hükümet dağıtık defter teknolojisinin (DLT) gelecekte önemli ekonomik faydalar vaat ettiğini söyledi.

Devlet düzeyinde Blockchain’e verilen desteğe rağmen, RBI kripto para birimi ticareti üzerindeki baskısını yoğunlaştırdı. Bu sefer bireyler arasındaki işlemleri mercek altına aldığını belirten RBI, bazı borsaların kişiler arası kara para aklamada kullanılabileceği için izleneceğini şu şekilde belirtti:

Kripto para borsalarının karanlık havuzlara nakline ve deniz aşırı yerlere göç etme ihtimali bulunuyor. Böyle bir durumda parasal vergilendirme konularında endişeler ortaya çıkıyor. Bu yüzden kişiler arası aktarım, yakın takip gerektiriyor.

Gelişmeler karşısında birçok kullanıcı karardan endişeli

Ancak, gelişmeler karşısında birçok kullanıcı karardan duydukları endişeyi dile getirdi. Hatta Twitter’da yoğun bir trafik oluştu ve bazı Twitter kullanıcıları, fakirlerin bu sistemden nasıl fayda sağlayacağını sordu.

https://twitter.com/paul_btc/status/1035167876188200961

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin