Goldman Sachs
Goldman Sachs

Goldman Sachs Kripto Paralar hakkında önemli kararlar alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırım bankacılığı devi olan Goldman Sachs ‘ın CEO’su Lloyd Blankfein, “Bitcoin stratejisi” bulunmadığını söyleyebilir. Ancak şirket şimdi kripto paraların firma için bir iş riski teşkil ettiğini itiraf ediyor.

Goldman Sachs, Kripto Para birimlerini iş riski olarak listeliyor

Goldman Sachs, bu açıklamayı, 26 Şubat tarihli bir belgede yayınladı. Ve firma, ABD menkul kıymetler komisyonu (SEC)’nabir başvuruda bulundu. Başvurusunda Blockchain ve kripto paralarla ilişkili yeni girişimlere yaptığı yatırımların yanı sıra Bitcoin vadeli işlemlerini kolaylaştırma kararlarını açıkladı. Goldman Sachs, Alt yapıyı oluşturan Blockchain protokollerinde zayıflıklar olursa,  bu durumun kendilerini olumsuz bir şekilde etkileyebileceğini görüşünde.

Belgeden bazı notlar ise şu şekilde:

Dağıtılmış defter teknolojisine bağlı finansal ürünlerin yer aldığı müşterilerin faaliyetlerini kolaylaştırmak yoluyla, dağıtılmış defteri teknolojisine ilişkin risklere maruz kalabiliriz. Bunun yanında blok zincir veya kripto para birimleri gibi risklere de maruz kalabiliriz. Dağıtılmış defter teknolojisine dayalı platformlar geliştirmeye çalışan şirketlerdeki yatırımlarımız ve bu teknolojiyi kullanan üçüncü parti satıcılar, müşteriler, karşı taraflar, takas kurumları ve diğer finansal aracılar başlıca risk gruplarını oluşturuyor.

Blankfein’in Bitcoin hakkındaki bazı olumsuz yorumlarına rağmen firmanın sessizce Blockchain alanlarında faaliyet gösteren yeni şirketlerden oluşan bir portföy oluşturduğu görülüyor. Girişim finansmanı sağladığı Circle, yüksek hacimli bir kripto döviz ticaret masası işletiyor. Bilindiği üzere Circle geçtiğimiz günlerde daha büyük kripto döviz alım satımlarından birisi olan Poloniex‘i satın aldığını açıkladı.

Bankalar Kripto Paralardan etkilenmeye başladı

CCN’in bildirdiği üzere, Bank of America, 22 Şubat’ta, kripto paraların potansiyel kitlesel benimsenmesinin, ABD’de toplam varlıklarla ölçülmüş olarak ikinci en büyük kuruluş olan bir dizi risk vektörünün bulunduğunu bildirdi.

Goldman’ın kripto paralar ile ilgili endişeleri başlıca Blockchain kuruluşlarındaki hisselerden kaynaklanıyor. Fakat diğer kurumlar -özellikle Bank of America- yeni oluşan bu varlık sınıfını iş modelleri için daha önemli tehdit olarak görüyor.

Bu risklerden bazıları, bankanın kara paranın aklanmasının önlenmesi sisteminde artık kripto paraların kullanımını daha iyi hesaba katmak zorunda kalabileceği gerçeği gibi faal durumlardır. Sözgelimi, Goldman Sachs, bazıları bankacılık sektörünü bozmak için kurulacak olan blok zincir teknolojisini kullanan fintech girişimleriyle rekabet edebilmek için mevcut ürünlerini ve hizmetlerini güncellemek ve genişletmek için muhtemelen “önemli harcamaları” yapmaya ihtiyaç duyacağını belirtti. Ayrıca, firma, kripto alımları konusundaki daha tutucu ve özenli olacağı için, müşterilerinin kendilerini daha kolay benimseyen şirketlere kayması riskiyle karşı karşıya kalabileceği ön görülüyor.

ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin