Gelecek hafta için Bitcoin fiyat tahmini: BTC 26.000 doları kırarsa neler olacak?
Gelecek hafta için Bitcoin fiyat tahmini: BTC 26.000 doları kırarsa neler olacak?

Gelecek hafta için Bitcoin fiyat tahmini: BTC 26.000 doları kırarsa neler olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz Cuma günü Bitcoin, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz artışları ve ABD enflasyonu üzerine yaptığı konuşmanın kripto piyasasını sarsmasıyla 26 bin dolar seviyelerinde kayda değer bir dalgalanmaya tanık oldu. Jerome Powell, Federal Rezerv tarafından başka bir faiz artışının ufukta olabileceğini kabul etti. Bu haberin ardından Bitcoin‘in fiyatı 26.000 doların altına düştü ancak kısa sürede toparlandı. Yatırımcılar artık önümüzdeki hafta Bitcoin fiyatında büyük hamlelere hazırlanıyor.

Ağ etkinliği arttıkça Bitcoin değersizleşiyor

Son zamanlarda Bitcoin oldukça istikrarlı bir seyir izleyerek daha fazla hareket arayan günlük yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı ve bu da piyasada durgun bir havanın hakim olmasına yol açtı. Ek olarak, özellikle açık pozisyonların son iki haftada 4 milyar dolar düşmesi nedeniyle yatırımcılar yeni vadeli işlem sözleşmeleri açmaktan çekiniyor.

İlginç bir şekilde, zincir üstü bir gösterge, Bitcoin’in şu anda değerinin altında olduğunu gösteriyor ve bu da onu önümüzdeki hafta BTC’de alım yapmak için iyi bir fırsat haline getiriyor. NVM oranı yakın zamanda 0,52’ye sıçradı; bu, düşük değerlemeyi gösterdiği düşünülen 0,6 seviyesinin altındadır. “NVM oranı”, Bitcoin’in piyasa değerinin logaritması ile günlük aktif kullanıcı sayısının karesi arasındaki ilişkiye bakan bir ölçümdür.

Yüksek bir NVM Oranı, Bitcoin’in aşırı değerli olduğunu gösterirken, düşük bir NVM Oranı, Bitcoin’in düşük değerli olduğunu ima eder. Metriğin mevcut düşüş eğilimi, ağ etkinliği olumlu olduğundan fiyat artışı için yer olduğuna işaret ediyor.

Ancak Eylül ayı, tarihsel olarak Bitcoin fiyatı için harika bir ay olmadı. 36. ila 39. haftalar arasındaki haftalık getirilere bakıldığında, Bitcoin’in 2022’deki olumlu bir olay haricinde Eylül ayına genellikle düşüşle başladığı görülüyor. Ancak iyi haber şu ki, Bitcoin genellikle ay sonunda toparlanıyor ve Eylül ayının son haftasında ortalama %7’lik bir getiri sağlıyor.

BTC fiyatı için sırada ne var?

Bitcoin fiyatı üçgen formasyonunun üst trend çizgisinde dirençle karşılaşmaya devam ediyor, bu da düşüş eğilimi gösteren yatırımcıların yükseliş hareketleri sırasında hâlâ satış yaptığını gösteriyor. Bu, BTC’nin fiyatını 25.300 ila 26.800 dolar aralığında sınırladı. Yazının yazıldığı an itibariyle BTC fiyatı, son 24 saatte %0,02’nin üzerinde artış göstererek 26.041 dolardan işlem görüyor.

Üçgen formasyonunun alt ucuna yakın konsolidasyon negatif bir gösterge olacak ve bu da yükseliş eğilimli yatırımcıların agresif bir şekilde alım yapmadıklarını gösteriyor. Şu anda boğalar, uzun pozisyonlarını güçlendirmek için BTC fiyatını EMA20 hareketli ortalamasının üzerine çıkarmaya çalışıyor. Ancak RSI seviyesi orta çizginin altında seyrederek ayılara ani bir yükselişi savunma konusunda avantaj sağlıyor.

Fiyatın 25.300 dolar seviyesinin altına düşmesi, birden fazla yatırımcı için zararı durdurma emirlerini etkinleştirebilir ve bu da potansiyel olarak uzun pozisyon tasfiyesi dalgasına yol açabilir. Bu, BTC fiyatının kritik 24.700 dolarlık destek seviyesine doğru düşmesine neden olabilir.

Öte yandan, 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kapanış fiyatı yükseliş momentumunun ilk işareti olabilir ve potansiyel olarak kritik 26.800 dolar seviyesine doğru bir yükselişin yolunu açabilir. Daha fazla satın alma baskısı konsolidasyonu bozabilir ve fiyatı 28 bin dolara gönderebilir.

coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin