Carrefour Blockchain, blockchain, blockchain haberleri
Carrefour Blockchain

Carrefour Blockchain tabanlı sistemini Fransa’da görücüye çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa’nın en büyük perakendecilerinden biri olan Carrefour Blockchain teknolojisini Fransa’daki operasyonlarında kullanmaya başladı. Bu teknoloji ile müşterilerin satın aldıkları gıdaların kaynağı hakkında bilgi sahibi olmalarına imkan sağlanıyor.

Blockchain teknolojisi sayesinde gıda bilgisi konusunda bir devrim yaşandı. Süpermarketlerdeki alışverişlerde satın alınan ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlayan sistem Carrefour tarafından Fransa’da uygulamaya konuldu.

Avrupa’nın en büyük perakendecilerinden biri olan Carrefour, tedarik zinciri hakkında daha fazla şeffaflık sağlamak için bu teknolojinin uygulanmasını olana sağlayan Blockchain trenine atladı.

Şirket geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada,Blockchain çözümünün Fransa’daki alışveriş yapanların, tavuktan başlayarak diğer yiyeceklerin yolculuğunu takip etmesine yardımcı olacağını söyledi. Bu yılın sonunda Carrefour, bal, peynir ve bazı sebzeler gibi ürünler için de bu özelliği getirecek.

Carrefour Blockchain sistemi ile müşterilere şeffaflık sağlıyor

Blockchain teknolojisinin bu şekilde uygulanması, CEO Alexandre Bompard’ın özellikle organik gıdalardaki satışları artırmak için planının bir parçası gibi görünmektedir. Akıllı telefon uygulaması için Blockchain destekli izleme sistemi oluşturmak, müşteri tabanındaki satışların iyileştirilmesine yardımcı olacaktır.

Bu arada, Walmart’ın Çin’de benzer bir şey yaptığını görüyoruz. ABD perakende devi, müşterilerin mağaza raflarında buldukları yiyecek öğelerinin kaynağını takip etmelerine olanak tanıyan bir özellik sağlamak için IBM ile ortaklık kurmuştu.

Bu iddialı proje ile daha dikkatli bir şekilde ürün üretmeye eğilim artar, ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen ve etiketlerin sağlayabileceğinden daha fazla sağlık bilincine sahip müşterilerden de daha iyi satışlar sağlanabilir.

Walmart’ın gıda güvenliğinden sorumlu başkan yardımcısı Frank Yiannas, böyle bir uygulamanın yeni bir şeffaflık düzeyi sağlayacağını ve bunun da daha ​​güvenli gıda sistemi ile sonuçlanacağını söylemişti.

Cryptovest

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin