Güney Kore, NFT'leri vergilendiren ilk ülke olmayı hedefliyor

Bu ülke, NFT’leri vergilendiren ilk ülke olmaya hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore’deki FSC düzenleyicisi, NFT’leri sanal varlıklar olarak sınıflandırdı. Ülke, NFT’leri vergilendirmeyi amaçlıyor. Çoğu analistin bu vergilendirmenin ülkenin NFT endüstrisini tehdit edebileceğini söylemesiyle ülkede farklı görüşler ve tartışmalar ortaya çıktı. 14 Kasım’da Google NFT aramaları rekor kırmıştı.

Güney Kore de dahil olmak üzere dünya çapındaki düzenleyici kurumlar, kripto para birimi konusuna yavaşça eğilmeye başlıyor. Bazı ülkeler, mevcut kurallara dayalı olarak sermaye kazancı vergileri uygularken, diğerleri nispeten yeni gelişen endüstri için tamamen yeni vergilendirme kuralları belirledi. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri dijital varlıkların mülk olarak tanımlandığı ve dolayısıyla vergiye tabi olduğu bir ülkedir.

Bu konudaki yeni bir hamle Güney Kore’den geldi. Ülke şu anda takas edilemeyen tokenları (NFT’ler) vergilendiren ilk ülke olmayı hedefliyor. Halihazırda ülke, 2022’den itibaren yürürlüğe girecek bir kural oluşturdu. Buna göre, 2022 yılında ülkede kripto işlemlerine yüzde 30 vergi uygulanacak.

Korea Herald’ın bildirdiği gibi, hızla büyüyen NFT sektörü artık Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC) ilgi alanına girdi. Regülatör ve Başkan Yardımcısı Doh Kyu-sang’a göre, mevcut Belirtilen Finansal İşlem Bilgileri Yasası kapsamında NFT satışlarından kazanç sağlanması planlıyor. Yasaya göre, sanal varlıkların alınıp satılmasından elde edilen kazançlar “diğer gelirler” olarak nitelendiriliyor ve bu gelirler vergilendiriliyor.

Güney Kore ve NFT’ler

Rapordaki bir alıntıya göre;

“Ünlü bir sanatçının NFT sanat eserleri gibi sanal varlıklara sahip olanların, varlıkların satışından elde edilen 2 bin 100 doları aşan herhangi bir gelir için kanunen %20 vergi ödemeleri gerekmektedir.”

Ve çoğu yeni vergilendirme kuralı gibi, Güney Kore’nin son kuralı da dirençsiz gelmedi. Ülkenin Maliye Bakanlığı, FSA’nın NFT’leri sanal varlıklar olarak değerlendirmesiyle çelişiyor. Maliye Bakanı Hong Nam-ki şöyle dedi;

“Bence bu blok zinciri teknolojisi henüz sanal varlık sınıfına giremez.”

Bu tartışmalı görüşler, ülkenin NFT pazarında kendi aleyhine büyük bir kafa karışıklığı yaratma potansiyeline sahip.

Güney Kore, Çin dışında kripto düzenlemesi konularında manşetlere çıkan Asya ülkelerinden biri. Bununla birlikte, ülke, dijital varlıkları ve bu konudaki çabaları kuzeybatı komşusu Çin gibi yasaklamadı. Düzenleyici etkileri de Çin’in kripto duyuruları kadar boğucu ve güçlü bir piyasa hareketine yol açmadı.

Düzenleme ve kripto sığınakları

Eylül ayında ülke, kara para aklamayla mücadele çabalarının bir parçası olarak tüm kripto borsalarının FSC’ye kaydolmasını istedi. O ayın sonuna doğru, çoğu küçük ve orta ölçekli birçok borsa, uyumsuzluk nedeniyle kapanmak zorunda kaldı.

Tüm bunların arasında, dünyadaki bazı ülkeler, dijital ekonomileri ve teknolojik yeniliği destekleyen kripto dostu vergi bölgeleri olmaktan gurur duyuyor. Bu ülkeler Belarus, El Salvador, Malezya, Malta, Portekiz ve Bermuda’dır. El Salvador, kripto para biriminde ücret ve vergileri kabul eden dünyadaki ilk hükümet olmasıyla ünlüdür.

Cryptonewsflash

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin