En çevreci para birimi hangisi? Dolar, avro veya Bitcoin değil!
En çevreci para birimi hangisi? Dolar, avro veya Bitcoin değil!

ABD’den enerjide Blockchain atağı: BlockCypher ile iş birliği yapılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Enerji Laboratuvarı Departmanı, enerji işlemlerinin Blockchain teknolojisi ile gelişmesini sağlamak adına Blockchain girişimi BlockCypher ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

Dylan Cutler, Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı (NREL) ve BlockCypher’ın ilk olarak NREL’in enerji tesisinde bulunan iki test evi arasındaki dağıtık enerji kaynaklarını (DER) içeren uçtan uca enerji işlemleri planladığını belirtti.

Cutler, açıklamasında şunları söyledi:

Blockchain teknolojisi, DER’in daha etkili bir şekilde etkileşime girmesini sağlayacak enerji pazarlarını büyütmek için yüksek derecede ölçeklendirilebilir bir platform sunuyor. Bu etkileşimler taleplere daha verimli yanıt, kapasite rezervleri ve enerji kalitesi desteği içeriyor.

İş birliği ile alakalı konuşan BlockCypher’ın büyüme müdürü Karen Hsu: “Bu, doğal bir felakette veya geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde görüldüğü gibi şebeke uzun süre düşerse önemli olacaktır.” şeklinde bir açıklama yaptı.

BlockCypher, enerji üretimini talebe uygun hale getirecek

Hsu, bu proje sayesinde enerji üretimini talebe uygun hale getirerek enerji tüketiminin azalmasının sağlanabileceğini belirtti. Ayrıca projenin yüksek enerji kullanımlarında güç açıklarını azaltmaya yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Avustralya, Japonya ve Avrupa enerji sağlayıcıları son aylarda Blockchain tabanlı enerji projeleri geliştirmeye başlamıştı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin