featured
Güney Kore Kripto Para

Güney Kore Kripto Para ticareti düzenlemelerinde son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Kripto Para ticareti düzenlemelerinde son durum. Haftalardır süren ve kripto para sektörü takipçilerini yakından ilgilendiren Güney Koredeki gelişmeler artık şekilleniyor. Ülkenin, önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi beklenen kripto paralar hakkındaki düzenlemeleri de netleşmeye başladı. Bu düzenlemelerin başında anonim kripto para işlemlerinin yasaklanması ve kripto para işlemleri yapacak kullanıcılara yaş sınırlaması getirilmesi geliyor. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, Güney Korede kripto paralarla ilgili yapılacak olan yeni düzenlemeler, kripto para sektörü için negatif bir ortam oluşturmuyor. Aksine, bir ülkenin daha bu alanda düzenlemeye gitmesi sektör açısından olumlu bir adım olarak görülebilir.

Güney Kore Kripto Para düzenlemeleri

Bununla birlikte, ülkedeki yeni düzenlemelerin tam olarak hangi konuları kapsadığı konusunda net bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Ancak, birçok kötü senaryo yazarının görüşünün aksine, ülkenin tutumu kripto para sektörünün geleceğiyle ilgili negatif bir beklenti içermiyor. Aslına bakılırsa bu düzenleme ile, negatif bir algının tam aksine bir ülkenin daha kripto para sektörüne karşı yasal adım atmış olmasından dolayı pozitif etki sağlayacağa benziyor.

İlk olarak bilinen düzenleme ile, (KYC) yani kimlik doğrulama, gerçek kişi olduğunu kanıtlama işlemi yapılmadan, kripto para borsalarında işlem yapılamayacak. KYC uygulaması, zaten Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren kripto para borsalarının ana kurallarından biridir. Buna ülkemiz borsaları da dahil. KYC doğrulaması yapmayan kullanıcılara izin veren borsalarda ise, zaten ancak belirli miktarlarda günlük limitlere takılırlar. Bu durum, kripto para sektöründe zannedilenin aksine kara para aklama ve terörle mücadele için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu kuralla birlikte Kripto Para Haber’in daha önce duyurduğu gibi, Güney Kore borsalarında anonim işlemler yapılamayacaktır. Dolayısıyla, Güney Kore vatandaşı olmayan kullanıcılar, ülkede faal olan bir borsada kripto para işlemleri yapamayacaklar.

Düzenleme ile birlikte uygulanacak yeni kurallardan bir diğeri ise, 19 yaş altındaki kullanıcılar kripto para işlemleri yapamayacaklar.

Güney Kore Kripto Para ticaretini yasaklamıyor

Tüm maddelere baktığımızda Güney Kore yetkililerinin kripto para ticaretini yasaklamak yerine, her ülkede olması gerektiği gibi bir yasal çerçeveye oturtmak istediğini görüyoruz. Daha ziyade kripto para borsalarını düzene sokarak tüm sektöre bir standart getirmek adına alt yapı hazırlıyor. Sonuçta hükümet, kripto paralarla ilgili süpekilasyonu azaltmak ve suç sayılabilecek alanlarda kullanımını engellemek istiyor.

Güney Koreli hükümetin kripto paralarla ilgili kurallarının özelliklerini açıklığa kavuşturduğunu görmek güzel. Kripto para birimleri üzerinde tam bir yasak olmayacağını bilmek olumlu bir işaret ve yeni yönetmelikler yalnızca daha sağlıklı bir kriptograsi ekosisteminin ilerlemesine yol açacaktır. Anonim ticaret yasağı her zaman biraz tartışmalı olarak değerlendirilecek olsa da, daha büyük resme bakıldığında gerekli bir değişikliktir.

Themerkle

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin