Blockchain artık Bahreyn’de kritik araç bilgilerinin korunmasını sağlayacak
Blockchain artık Bahreyn’de kritik araç bilgilerinin korunmasını sağlayacak

Blockchain artık araç veri depolama maliyetlerini azaltacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bahreyn Krallığı, ülkenin araç kayıt verilerini koruma maliyetini azaltmak için Blockchain teknolojisini kullanacak. Bu proje ile Blockchain artık araç veri depolama maliyetlerini azaltacak.

Blockchain artık Bahreyn’de kritik araç bilgilerinin korunmasını sağlayacak

Bahreyn Trafik Genel Müdürlüğü (GGT) Perşembe günü ülkede Blockchain tabanlı bir araç kayıt sistemi geliştirmek için yeni bir plan açıkladı ve şimdi sistemin tasarım ve uygulamasına odaklanmak için teknik bir ortak arıyor. GDT genel müdürü Şeyh Abdulrahman bin Abdulwahab Al Khalifa konuya yönelik şunları söyledi:

Bu kayıt, kritik araç bilgilerinin korunmasının toplam maliyetini azaltmada, tedarik zinciri yönetimi açısından daha yüksek verimlilik sunmada ve araç kayıt ekosistemindeki tüm paydaşlar için yüksek düzeyde şeffaflık sağlamanın hayati bir ilerlemesi olacak.

Bahreyn Blockchain’in benimsenmesini arttırmak istiyor

Ülke tarafından desteklenen Gateway Körfezi Forumu’nda duyurulmuş olan GDT’nin planı, Bahreyn hükumeti tarafından özel sektörle ortaklıklar yoluyla ileri teknolojiler sunmaya yönelik daha geniş bir girişimin parçası olarak ortaya çıkmakta. Bahreyn merkezli Arap Banking Corporation müşterilerine ek hizmetler sunmak amacıyla Blockchain konsorsiyumu olan R3’e katıldı.

Bahreyn Ekonomik Kalkınma Kurulu Başkanı Khalid Al Rumaihi, ülkede Blockchain’in benimsenmesinin, Bahreyn’in bu alanda öncü olarak gündemine girmesi için büyük bir fırsat olduğunu belirtiyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin