Elektronik devi LG, dijital banka işini geliştirmek için anlaşmalar yapıyor
Elektronik devi LG, dijital banka işini geliştirmek için anlaşmalar yapıyor

Elektronik devi LG, kendi Blockchain platformu olan Monachain’i başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin yerel medya organlarından Yonhap’a göre, Güney Koreli LG’nin yan kuruluşu olan LG CNS, kısa bir süre önce kendi Blockchain platformunu başlattı. Elektronik devi LG, kendi Blockchain platformu olan Monachain ile Blockchain sektöründe ilerlemeyi düşünüyor.

Elektronik devi LG, dijital banka işini geliştirmek için anlaşmalar yapıyor

Haber ajansına göre LG CNS, kendi blok zinciri olan Monachain’i; finans, üretim ve iletişim alanlarında Blockchain tabanlı lojistiği etkinleştirmek amacıyla tasarladı. Monachain’in ana dağıtımlarından biri, dijital kimlik doğrulama sistemlerinin yanı sıra dijital para ve dijital tedarik zinciri yönetim aracı sağlıyor olması.

Monachain, akıllı cihazlarla kişisel tanımlama ve çevrimiçi ödemeler için kullanılabilen yeni bir kimlik tanımlaması ve merkezi olmayan bir tanımlayıcı (DID) sağlar. Ayrıca Monachain, kullanıcıların dijital bir cüzdan açmasına ve finansal operasyonlar yürütmesine olanak sağlıyor. Habere göre LG CNS, dijital banka işini daha geniş kitlelere ulaştırmak için yerli bankalarla anlaşma sağlamaya çalışıyor.

LG, bir Blockchain konsorsiyumu olan R3 ile ortaklık kurdu

LG CNS’in bir temsilcisi konuya yönelik şunları söyledi:

Daha da ötesi, Monachain, şirketlerin tüm üretim süreçlerini verimli bir şekilde yönetmelerini sağlayan dijital bir tedarik zinciri yönetim sistemi sağladığı için işletme sahiplerinin üretkenliğini artırmasına yardımcı olabilir.

2017 yılının Mayıs ayında LG CNS, 200’den fazla şirketten oluşan bir Blockchain konsorsiyumu olan R3 ile ortaklık kurdu.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin