Bitcoin düşen değerine rağmen, kabul görmeye devam ediyor
Bitcoin düşen değerine rağmen, kabul görmeye devam ediyor

Bitcoin düşen değerine rağmen, kabul görmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin düşen değerine rağmen, kabul görmeye devam ediyor. Bu haftanın başlarında, önde gelen ABD’li elektronik perakendecisi Newegg, Kanada’daki platformuna Bitcoin entegrasyonunu ekleyerek, Kanada’da bulunan milyonlarca müşterinin aldıkları ürünler için Bitcoin ile ödeme yapmasını sağladı.

Bitcoin kullanıcıları önemli satın alma gücüne sahip

Newegg CEO’su Danny Lee, şirketin ilk kez Bitcoin’i sistemine entegre ettiğinde, Bitcoin’in değerinin 2014’ten bu yana hızla yükseldiğini ve Bitcoin kullanıcılarının önemli satın alma gücüne sahip olduklarını vurguladı. Danny Lee konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Newegg, 2014 yılında müşterilerine Bitcoin ile ödeme seçeneği sunan ilk büyük şirketler arasında yer aldı. O zamandan bu yana Bitcoin’in değeri hızla yükseldi ve Bitcoin tutan müşteriler, oldukça iyi satın alma gücüne sahip oldular. Kanada’daki müşterilerimize de Bitcoin ödeme seçeneğini açmamız için doğru bir zamanda olduğumuza inanıyoruz.

Kanada’daki kullanıcıların, kripto paraya olan talebi artıyor

BitPay CEO’su ve kurucu ortağı Stephen Pair,  Kanada’daki kullanıcılardan gelen kripto paraya olan talebin son birkaç yılda arttığı ve Newegg’in Bitcoin entegrasyonunun ülke genelinde Bitcoin’in benimsenme oranının arttırdığını belirtti ve sözlerine şunları ekledi:

Newegg, Bitcoin’in ilk e-ticaretini benimsedi ve şirketin 2014’te bu iş için inancının artması nedeniyle alışveriş meraklılarının alışveriş yapması için Newegg’i haritaya Bitcoin’i eklemesine neden oldu. Kanada’da çok fazla ilgi görüyoruz ve Newegg’in sınırın kuzeyindeki Bitcoin ödeme seçeneğini arttırdığını görmekten mutluluk duyuyoruz.

Bitcoin düşen değerine rağmen, pek çok şirket tarafından kabul ediyor

Newegg dışında, e-ticaret platformu Overstock, dünyanın en büyük seyahat acentalarından olan Expedia, eGifter, Gyft, uydu televizyon servis sağlayıcısı olan Dish ve CheapAir’da bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul ediyor.

Starbucks’da Bitcoin’i ödeme seçeneği olarak kabul etmeyi düşünüyor

Ocak ayında Bitcoin fiyatındaki ciddi düşüşler gerçekleşmeden önce Starbucks’ın yönetim kurulu başkanı Howard Schultz, eğer kripto para birimlerinin gelecekte perakende sektörü için daha iyi bir ortam oluşturması ve çok sayıda işlemi gerçekleştirecek kapasiteyi yaratması halinde şirketlerinin de kripto para birimlerini bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeye istekli olduğunu belirtti.

Bitcoin düşen değerine rağmen, kabul görmeye devam ediyor
Bitcoin düşen değerine rağmen, kabul görmeye devam ediyor

“Blockchain teknolojisini kullanan, meşru güvenilir dijital para birimlerinin varlığını sürdürebileceğine inanıyorum.”

Bir konferans görüşmesi sırasında Howard  Schultz, kişisel olarak Bitcoin’in perakendeciler tarafından benimsenecek global para birimi olduğuna inanmadığını, ancak perakendeciler tarafından gelecekte bir kripto para biriminin kullanılabileceğini söyledi. Howard  Schultz, açıklamalarına şunları ekledi:

Şahsen, Blockchain teknolojisini kullanmakta olan bir veya birkaç meşru güvenilir dijital para biriminin varlığını sürdürebileceğine inanıyorum.  Bu yasallaşma ve güven ise tüketicilerin bu uygulamaları daha önceden bilinen markalar ile bağdaştırarak gerçek dünyada varolan mağazalar aracılığıyla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu şekilde insanlar bildikleri ve güvendikleri mağazalardan işlemlerini yapabiliyor olacak.

Bitcoin’in küresel bir para birimi olarak meşrutiyeti, artmaya devam edebilir

Bitcoin düşen değerine rağmen, küresel bir para birimi olarak meşrutiyetini arttırmaya devam edebilir. Visa yönetici ve Bitcoin Vakfı’nın kurucu ortağı Jon Matonis’in daha önce vurguladığı gibi, Bitcoin’in küresel bir para birimi olarak meşrutiyeti, Goldman Sachs gibi büyük bankalar ve Newegg gibi perakendecilerin bir ödeme yöntemi ve bir para birimi olarak Bitcoin’i kullanmaya devam etmesiyle artmaya devam edebilir.

Bitcoin, perakendeciler tarafından geniş çapta benimsenen küresel bir dijital para birimine dönüşebilir

Şu anda, piyasanın aşırı oynaklığı perakendecilerin bir ödeme yöntemi olarak kripto para birimlerini tam olarak benimsemelerini zorlaştırmakta. Ancak, pazar büyüdükçe ve kamu yatırım araçları ve daha düzenlenmiş yatırım kanalları ile olgunlaştıkça, Bitcoin perakendeciler tarafından geniş çapta benimsenen küresel bir dijital para birimine dönüşebilir.

“Bitcoin kurumların piyasayı olgunlaştırmasına ve volatiliteyi azaltmasına yardımcı olacak.”

Jon Matonis konuya yönelik şunları söyledi:

Ben yeni likidite getirdiği için Bitcoin’in muhteşem olduğunu düşünüyorum. Bitcoin kurumların piyasayı olgunlaştırmasına ve volatiliteyi azaltmasına yardımcı olacak. Vadeli piyasalar, opsiyon pazarları geliştirecekler, hatta Bitcoin civarında faiz oranlı piyasaları görmeye başlayacağınızı düşünüyorum. Biz Libor hakkında bir şeyler duymaya alışkınız, ama artık Bitcoin faiz oranları endeksi Bibor olacak. Dünyanın her yerindeki düzenleyiciler kriptoyla uğraşmaya çalışıyorlar ve Birleşik Krallık son zamanlarda bu sektörden faydalanmak için bir kripto “görev gücü” oluşturdu.

Jon Matonis, Bitcoin tabanlı yatırım araçlarının ortaya çıkmasının likidite ve istikrar da genel bir iyileşmeye yol açacağını da belirtiyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin