Vitalik Buterin, Ethereum'un ASIC'leri devre dışı bırakacağını belirtiyor
Vitalik Buterin, Ethereum'un ASIC'leri devre dışı bırakacağını belirtiyor

Vitalik Buterin, Ethereum’un ASIC’leri devre dışı bırakacağını belirtiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vitalik Buterin, Ethereum’un ASIC’leri devre dışı bırakacağını belirtiyor. Vitalik Buterin,  yaratmış olduğu Blockchain‘in yazılımında bir takım değişiklikler yapılıp madencilik donanımlarının performansını sınırlayarak ağın sunmuş olduğu imkanlardan daha az bir şekilde faydalanması fikrine karşı çıkıyor.

Bitmain tarafından piyasaya yeni sürülen, Antminer E3 işlemcileri tartışmalara yol açtı

Cuma günü başlamış ve iki haftada sürecek olan bir geliştirici toplantısında Vitalik Buterin,  bu hafta başlarında madencilik donanımı tedarikçisi Bitmain tarafından piyasaya yeni sürülen ürün hakkında yorumlarda bulundu. Salı günü, yeni Antminer E3 işlemcilerini duyuran şirket bu konuda pek çok tartışmaya yol açtı. Birçok Ethereum geliştiricisi ise bu donanımları etkin bir şekilde devre dışı bırakacak bir forkun çıkarılmasını önerdi.

Vitalik Buterin: “Herkesin donanımlarını güncellemesi oldukça kaotik bir ortam yaratıyor.”

Toplantıda konuşan çekirdek geliştiricisi Piper Merriam, GPU kartlarını birincil madencilik mekanizması olarak tutmak için bunun nasıl gerçekleştirileceğine dair teknik bir öneriyi detaylandırdı. Vitalik  Buterin bu sorunun çözümü için böyle bir işbirliğinin gerekli olmayacağını belirterek açıklamalarına şunları ekledi:

Herkesin donanımlarını güncellemesi de oldukça kaotik bir ortam yaratarak daha önemli olan şeylerden uzaklaşmaya neden oluyor. Bu nedenle, ben şahsen konu hakkında herhangi bir müdahalede bulunulmaması gerektiğini düşünüyorum.

Piper Merriam: “Bu çözüm sadece mevcut donanımı etkisiz hale getiriyor.”

ASIC madencilik donanımlarının etkinliğini azaltacak olan kodu ortaya koyan Piper Merriam, mevcut önerinin  ASIC’lere süresiz olarak koruma sağlamayan kısa vadeli bir çözüm olduğunu vurguladı. Merriam, bu çözümün sadece mevcut donanımı etkisiz hale getirmek için görev yaptığını söyledi.

Toplantıda, Ethereum’un madencilikten uzaklaşmasının gerçekliğe yaklaştığının işaretleri vardı

Buna karşılık Vitalik  Buterin, bu tür çabaların gerekli olmayabileceğini ve kaynakları, donanım tabanlı madenciliği tamamen ortadan kaldıracak planlı bir değişiklikten uzaklaştırabileceğini ileri sürüyor.

Bu toplantıda, Ethereum’un madencilikten uzaklaşmasının gerçekliğe yaklaştığının işaretleri vardı. Topluluğun yöneticisi Hudson Jameson, Mayıs ayından itibaren resmi bir doğrulama süreci kodunun uygulamaya konulacağını ve bunun beş ay boyunca sürmesinin beklendiğini söyledi.

Hudson Jameson: “Ethereum topluluğu halen bir forka ihtiyaç duyuyorsa, bunu yaparız.”

Ancak Hudson Jameson, Ethereum topluluğunun halen güçlü bir forka ihtiyaç duyması halinde çekirdek geliştiricilerinden bağımsız olarak bu yönde gerekli çalışmaların da yapılacağını belirtti. Hudson Jameson, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Ethereum topluluğu gerçekten bunun olmasını istiyorsa ve bunun için yeterince iyi bir nedene sahipse bunu kesinlikle yapabiliriz. Ancak şu anda çekirdek geliştiricileri bu konuda hiçbir şey yapılmaması yönünde fikir birliğine varmış gibi görünüyor.

Vitalik  Buterin, Ethereum’un çıkarımına bir sınırlama getirilmesi konusunda topluluğun onayını bekliyor

Toplantıda Vitalik  Buterin ayrıca kısa bir süre önce gündeme getirdiği Ether çıkarımına bir sınırlama getirilmesi konusunu da ele aldı. Topluluğun bu konu hakkındaki onayını bekleyen Vitalik  Buterin, bunun gelecek ağ güncelleştirmesinde veya Casper projesi ile birlikte hayata geçirilebileceğini vurguluyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin