Avustralyalı emeklilik fonu gözünü kripto paralara çevirdi: Neden önemli?
Avustralyalı emeklilik fonu gözünü kripto paralara çevirdi: Neden önemli?

Avustralya’da bir lise, kripto paralar hakkında eğitim sunumu gerçekleştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’da bir lise, kripto paralar hakkında eğitim sunumu gerçekleştirecek. Okul yöneticileri, öğrencilerin kripto paralara olan yoğun ilgisi üzerine böyle bir karar aldıklarını bildirdiler.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para birimlerine olan yükselen ilgi, Avustralya’daki bir liseyi, kripto para birimleri hakkındaki bilgilendirici bir gece düzenlemeye sevk etti.

Avustralya’da lise öğrenci ve personel için eğitim sunumu verecek

Olay Brisbane merkezli St Laurence’s College’da öğrencilerin velilerine gönderilen bir e-postayla ortaya çıktı. Geçen hafta, yerel gazete ABC tarafından yayınlanan habere göre,lise yönetimi kripto paralar satın alan ve benimseyen öğrencilerin artan sayısı sebebiyle kripto paralar üzerine “eğitimsel sunum” yapmayı planladığını açıkladı.

Eğitim, 11 ve 12 sınıflardaki öğrencilerin yanı sıra, kripto para dünyasına ilgili okul personelinin de katılabileceğini söyledi. Eğitim zorunlu olmayacak.

Yollanan maillerde şunlar yazıyordu:

“Eğitim, kripto para birimlerinin özelliklerini ve bunlara dayanan teknoloji özelliklerini inceleyecek ve piyasanın durumu ve yatırımların güvenliğini korumanın yolları hakkında çok temel bilgiler verecektir.”

Okul, konuyla ilgili herhangi bir önyargı veya tutum taşımadıklarını ancak öğrencilerin bu alımlarla ilgili uyarı ve eğitim almaları gerektiğini hissetti. Eğitim aslında  2 Şubat’ta yapılması planlanıyordu ancak bildirildiğine göre ertelendi.

Amaç bilinçlendirme

Queensland Tech’in işletme ve muhasebe profesörü Chrisann Lee, yüksek öğretimcilere ve genç erişkinlere kripto para yatırımlarında yatırım yapma eğiliminin öneminin altını çizdi. Genç yetişkinler tipik olarak güçlü temel finansal okuryazarlık becerilerine sahipken, Dr. Lee’ye göre yatırımlar ve geri dönüşler gibi gelişmiş konularda gençlere yardımcı olunabilir.

Dr. Lee sözlerine söyle devam etti: “Özellikle onlara satın aldıkları temel varlığı, destekleyen teknolojiyi, güvenliği ve bu tür şeyleri anlatıyorlar. Eğitimciler eğer bilinçli bir şekilde öğrencileri ve personali eğitmek istiyorlarsa, kripto para ve Blockchain teknolojisi konularına tam olarak hakim olmalılar.”

Bu arada, Avustralya’nın dört büyük bankası, ABD ve İngiltere’deki muadillerinden farklı olarak kripto para alım yasağı konusundaki yasakları kaldırdı. Avustralya yetkilileri, ülkedeki kripto para borsalarının düzenlenmesini onayladılar. Bu hareket hükümetin ülkedeki kripto para sektörünün büyümesini kolaylaştırırken tüketici güvenliğini sağlayacağına inandığı bir düşünce yarattı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin