Bankacılıkta Blockchain kullanımı
Bankacılıkta Blockchain kullanımı

CREDITS Araştırma: Bankacılıkta Blockchain kullanımı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Blockchain projesi olan CREDITS, Bankacılıkta Blockchain kullanımı araştırmasını yayınladı.  Yatırım bankalarının temel görevi geliri arttırmaktır. Bir blok zincir teknolojisi gibi yeniliklerin zamanında ve doğru kullanılması, belirlenen hedeflere başarıyla erişilmesine olanak tanır. Analistlere göre, bu yaklaşım verimliliği arttırıyor, riskleri azaltıyor ve milyarlarca dolar kazandırıyor.

Blockchain platformunun kurucusu Igor Chugunov’la, blok zinciri hakkında böyle bir iddia çıktığından ve yeni CREDITS blok zincir projesinin bir ‘banka katili’ olabileceğinden bahsettik.

Dağıtılmış bir kaynak veya blok zincir teknolojisi, veritabanlarını düzenlemek için kullanılan yeni bir sistem türüdür. Yüksek güvenlik seviyesiyle, tüm ekip üyeleri aynı anda paylaşılan verilere erişebilir.

Birçok modern işletme projesi, kullanılan verilerin mutabakatı veya uyum metoduna dayanır. Bununla birlikte, her bir şirket bağımsız olarak bilgi alakasını desteklediği sürece, iki yönlü sürekli veri alışverişi süreçlerinin çoğu çok yavaştır. Bir blok zinciri teknolojisi, konuyla ilgili daha bütünsel ve etkili bir yaklaşım sunmaktadır.

CREDITS danışmanlarından Michael Kapilkov’a göre, şüphecilik tüm yeni şeylere özgü, hatta İnternet başlangıçta oyuncak ve geçici bir şey olarak kabul edildi. Bu nedenle, blok zinciri teknolojilerinin potansiyeli henüz keşfedilmemiştid. Şu anda bir blok zincirin “banka katili” haline gelip gelmediğini söylemek zor ancak bankaların daha iyi ve hızlı olmasına kesinlikle yardımcı olacak.

CREDITS’in geliştiricileri:

”Biz, tarafımızdan, kitleleri bilgilendirme konusundaki çalışmalarımızı sürdürürken şüpheciliğe gerçek fırsatlar ve avantajlarla savaşmaya hazırız.CREDITS, diğer merkezileştirilmiş sistemlere kıyasla şunları ima eder: özerklik, güvenilirlik ve güvenlik (bir koda erişim, bilgisayar korsanları tarafından veya üçüncü şahıslar tarafından elde edilemez), doğruluk (aktarılan para tam olarak alıcıları atlayarak aracıları atlatacak ve / hemen kullanabilir) minimum maliyet (blok zincirinin ölçeklenebilirliği iyi bir geçilebilirlik ve asılı, geçersiz işlemlerin olmaması ve bu nedenle çok düşük maliyet sağlar)”

Bankacılıkta Blockchain kullanımı ve avantajları

Christophe Özcan:

‘Şirketler temel finansal ve işletim sistemlerinden takım çalışması için ideal bir şekilde geliştirilmiş bir sisteme geçebilir. Yenilikçi blok zincir teknolojisine dayalıdır. Bu değişikliklerin bir sonucu olarak, en aktif süreçlerin bilgi yapısı çok daha basit hale gelecek ‘

Düşük maliyetli olma ihtimali ve verimlilik artışı banka müdürlerini blockchain’e çekmeye devam edecektir. Bankacılıkta Blockchain kullanımı etkisinin derecesini değerlendirmek üzere bir çalışma yapılmıştır. Uzmanlar, dünyadaki sekiz en büyük yatırım kuruluşunun giderleri hakkında bilgi kullandılar. Alınan tüm bilgiler iyice analiz edildi ve bu sayede hangi metriklerin ve parametrelerin blok zinciri teknolojilerinin maksimum etkisine sahip olduğu anlaşıldı.

Aşağıdaki dört örnek, Bankacılıkta Blockchain kullanımı’nın bankaların operasyonel etkinliği üzerindeki etkisini göstermektedir:

1- Yasalar ve denetleyici kuruluşlar tarafından belirlenen gerekliliklere ve standartlara uyma konusunda giderlerin% 30 -% 50’si arasında azalması. Bunun nedeni, tekrar test işlemleri kolaylığı ve fırsatların artan şeffaflığından kaynaklanmaktadır.

2- Finansal raporlama için giderlerin% 70’ini azaltmak. Veri kalitesi optimizasyonu, iç kontrol ve operasyonların şeffaflığı ile ilgilidir.

3- Ticari işlemler için giderlerin% 50’si azalır.

4- Merkezi faaliyetler için masrafların% 50’si azalır.

Çalışmanın sonuçları, deneyde yer alan bankaların toplam sekiz milyar doları kurtarmış olabileceğini gösteriyor. Bu tahminin, bir blockchain teknolojisi kurmanın ve işletmenin potansiyel yatırımlarını ve maliyetlerini hesaba katmadığını belirtmek gerekir.

Çalışma, bazı varsayımlarla birlikte ölçütlere göre yönlendirilmiştir. Gelişmiş pazarlardaki ağ etkisi 2025 yılına kadar gözlenmeyecektir. Bu arada, yenilikçi teknolojilerin kullanımına izin vermek ve eski altyapıyı reddetmek için uygun yasaların yürürlüğe girmiş olacağına inanılıyor.

İlk sonuçlar büyük bir harcama grubunun yenilikçi teknolojilerin ciddi bir etkisini etkilediğini gösterdi. Birçok öğe için giderlerin azaltılması yaklaşık% 50 idi. Devlet düzenleyicilerinden kaynaklanabilecek güçlükler durumunda gider tasarruflarının mümkün olmayacağı anlaşılmalıdır.

Bugün bir fon artışı oldukça zor bir görev. Geleneksel yöntemlerin etkinliği giderek azalmaktadır. Bu arada blockchain projeleri için finansman ivme kazanıyor. Bu sadece artan yatırımın kanıtı değil aynı zamanda artan bir hızla böyle bir büyümeyi durdurmanın mümkün olmadığını gerçeğidir. Finansal piyasa oyuncularının blockchain projelerine yaptığı yatırım miktarı, uzmanların tahminlerinden birkaç kat fazladır.

BLOCKCHAIN ​​TEKNOLOJİLERİNİN ETKİLİLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bankalar şimdi geliri artırmayan süreçleri desteklemek için çok çaba harcıyor, para ve zaman harcıyor. Bu nedenle, finansal şirketler, bir blockchain’in maliyet göstergeleri üzerindeki etkisi için bir araç olarak sunduğu fırsatlarla ilgilenmektedir.

Bankacılıkta Blockchain kullanımı
Bankacılıkta Blockchain kullanımı CREDITS’in kurucusu Igor Chugunov:

CREDITS‘in kurucusu Igor Chugunov:

”Üst düzey bankalar tarafından yapılan yüksek sesle yapılan açıklamalarda bulunulmasına rağmen, mesele deklarasyonlar ya da tek seferlik anlaşmalardan uzaklaşmıyor. Aslında, çok düşük fiyat ve çok yüksek bir hız sunabilen büyük bir blockchain projesi yok. Ancak uzun vadede, pazar elbette benzer özelliklere sahip projelerle dolu olacak. Tekrarlıyorum: şimdilik olmadı. Fakat bazı projeler geliştiriliyor. Bizimle ilgili olarak, bir yıl kadar önce proje üzerinde çalışmaya başladık diyebiliriz ve bu gerçeğin sayesinde bir MVP hazır, ve yakında Alpha sürümünü hazır hale getirmek üzereyiz. Kullanıcıların talebini oldukça hızlı bir şekilde karşılayabiliriz, ”

Bir blockchain projesinin mucize bir tedavi olmadığını da anlamak zorundayız. Teknolojiler ortaya çıkan tüm arızaları tamamen sistemden kaldırma yeteneğine sahip değildir. Bununla birlikte, bir blockchain, karşılıklı ve hesaplama işlemlerini en aza indirgeyebilir. Teknoloji, nakit yönetimi, işlem onayı, varlık optimizasyonu vb. Etkileyebilir. Bu iş süreçleri bugün şirketlerin milyarlarca dolarına mal oluyor.

Blockchain tabanlı teknolojiler, karşılıklı yerleşimlere ilişkin prosedürleri optimize edebilir veya bankacılık sektörüne özgü zaman aralıklarını ortadan kaldırabilir.

Sonuç olarak, bir blockchain projesi, günümüzde bankaların faaliyet yapısında aktif olarak yer alan çok sayıda unsurun reddedilmesine izin verecektir. Ve bu şüphesiz giderlerin azalmasına yol açacaktır.

Tabii ki, teknoloji aracıları tamamen göz ardı edilemez veya aktif bir ekosistemi değiştiremez. Bununla birlikte, CREDITS geliştiricilerinin görüşüne göre, yenilikçi teknolojilerin etkisi, finansal piyasanın tamamında değişecektir. Modern bankalar kullanılan stratejileri yeniden düşünürse, uzmanların beklentileri gerçeğe dönüşür.

SIRADAKİ NE? EYLEM PLANI

Blockchain teknolojilerini ancak bir eylem planı oluşturduktan sonra etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki soruları yanıtlayın:

1- Bir işletmeyi yeni bir düzeye taşımak için hangi strateji kullanılır? Birincil araç olarak hangi yenilikler kullanılacak? Onların değeri nedir?

2- Kullanılan yatırım planları pazarın teklifleri ve fırsatları ile ne ölçüde uyumludur? Durumun gelişimini hesaba katıyorlar mı?

3- Bilgi toplamak için kaynak olarak kullanılan düzenleyici ve endüstriye özel yenilikçi forumları seçmekte haklımısınız? Bir şirketin personeli, piyasada aktif bir oyuncu olmaya, yeni teknolojilerin zamanında tanıtılmasına ve aktif olarak kendi amaçları için kullanılmasına izin veriyor mu?

CREDITS blockchain projesinin geliştiricilerine göre, yeni platform kayıt defteri, tüm işlemleri kabul etme, işleme ve kaydetmenin gelişmiş bir yolu olan yeni bir uzlaşma arama algoritmasıyla en yüksek hıza ulaşmayı mümkün kılacak. Bir blok zincir, bir seferde bir saniyede 1 milyon işlem gerçekleştirir. Bir işlem fiyatı, ABD doları fiyatının yaklaşık 0.001 paydan ulaşabilir. Belli bir algoritma için çalışan fark oranına bağlı olacaktır.

CREDITS platformu ile, bir blok zincirin tüm ilkelerini koruyan ve en yüksek güvenlik gereksinimlerine uygunluğu koruyan verimli işlemler yapma sorununu başarıyla çözebilirsiniz.

Bir blockchain teknolojisi, bir finansal şirketin performansını önemli ölçüde değiştirebilir. Yatırım bankaları, yalnızca mevcut sistemin unsurlarının çoğunu ciddi bir şekilde değiştirdikten sonra bir blockchain kullanımından maksimum fayda elde edebilecektir. Etkin, düşük maliyetli ve güvenli bir işletme modeli uzun vadede artacak ve diğer yatırım kuruluşları üzerinde rekabet avantajı sağlayacaktır.

Bankacılıkta Blockchain kullanımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin