Avukatlar için Blockchain, r3, blockchain haberleri
Avukatlar için Blockchain, r3, blockchain haberleri

Avukatlar için Blockchain eğitim kursları başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

R3 Blockchain konsorsiyumu 20 Şubat tarihinde, avukatlar için Blockchain eğitimi başlatacak bir Hukuk Mükemmellik Merkezi (LCoE) oluşturduğunu açıkladı. FinExtra’da yayınlanan basın bültenine göre,10 hukuk firmasından oluşan bir ekip avukatları yeni Blockchain teknolojileri hakkında eğitecek.

100’den fazla finansal kuruluştan oluşan R3, 2015 yılında finansal işlemleri kolaylaştıran ve standartlaştıran bir dağıtılmış defter sistemi olan Blockchain platformu Corda projesini başlatmıştı. Geçen yılın Aralık ayında Amazon Web Servisi, R3’ün Corda dağıtım defterine izin vererek kullanıcıların hem AWP platformunda DApps dağıtıp geliştirmelerine olanak tanıyan bir ortaklık duyurusunda bulunmuştu.

LCoE’yi oluşturan 10 firma şunlardır: Ashurst, Baker McKenzie, Clifford Chance, Crowell & Moring, Fasken, Holland & Knight, Perkins Coie, Shearman & Sterling ve Stroock.

Avukatlar için Blockchain eğitimi

Basın açıklamasına göre bu hukuk firmaları, avukatlar için Corda eğitim atölyelerine düzenleyecek. Avukatlar, R3’ün Blockchain araştırmasına erişebilecek ve her ay Blockchain proje demolarını alabilecekler.

R3 CTO’su Richard Gendal Brown yeni LCoE projesi ile ilgili açıklama yaptı. Avukatların Blockchain’le ilişkili yasal ve düzenleyici statüyü çevreleyen ve sayısı artan sorunların üstesinden gelmenin bir yolu olarak gördüğünü söylüyor ve ekliyor:

Corda’nın en önemli özelliği, insan lisanı ile hazırlanan yasal belgeler ile akıllı sözleşme kodları arasında bir bağlantı kuruyor. Bu sayede işletmeler arasındaki anlaşmaların, insana müdahelesine minimum ihtiyaç duyarak otomatik olarak yürütülmesini sağlıyor. LCoE, R3’ün dünyadaki Corda kullanıcıları ağı tarafından kullanılan akıllı sözleşmeleri hazırlama konusunda danışmanlık yapmasına ve yardımcı olmasına olanak sağlayacak. Böylece avukatlarla doğrudan iletişime geçmesine izin verecektir.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin